Magnussen frusztrált: nem érti a Renault-t

írta: M4Sport
2016. szeptember 29. 11:57
FOTÓ: ©xpbimages.com

Kevin Magnussen nem érti, miért nem döntött még a Renault 2017-es pilótapárosról, a késlekedés pedig egyre jobban frusztrálja, hiszen nem akarja átélni azt, amint annak idején a McLarennél. A csapattal szóba hozott Carlos Sainz eközben „megtisztelőnek” nevezte a franciák érdeklődését.

A dán jó ideig bízott abban, csapata a Szingapúri Nagydíjig tájékoztatja döntéséről, a Renault azonban továbbra sem határozta el, milyen versenyzői felállással vág neki a 2017-es évnek. A csapattárs, Jolyon Palmer elmondta, ő türelmesen vár a franciákra, hiszen „a lehető legjobb döntést akarják meghozni a jövő szempontjából”, így a határidő kitolása érthető.

Amikor az Autosport a brit ezen kijelentéséről kérdezte, Magnussen egyértelművé tette, nem ért egyet kollégájával. „Én nem értem meg ezt a dolgot, szerintem eléggé egyszerű lenne meghozni egy döntést. Frusztráló, hogy nem tudod, mit csinálsz a következő szezonban. Én ezért akarok minél hamarabb információkhoz jutni” – jelentette ki a fiatal pilóta, aki 2014 végén már járt hasonló cipőben, a McLaren ugyanis csak decemberben közölte vele, hogy „lefokozza” tesztpilótává.

Akkor az idő rövidsége miatt már nem talált magának versenyzői ülést, így az évet jóformán szimulátorozással töltötte. Erre az időszakra azóta is fájó szívvel gondol vissza, nem meglepő tehát, hogy nem akar újra ilyen helyzetbe kerülni. „Ez olyasmi, amit nem szeretnék ismét megtapasztalni. De nem hiszem, hogy újra át kell esnem rajta, mert előbb vagy utóbb lesz valamilyen döntés. Korábban már mondtam, biztosan nem fogok az utolsó teszt előtti hetekig várni. De nem gondolom, hogy szükség lenne erre” – magyarázta.

Magnussen persze jól tudja, „más pilóták is képben vannak” a Renault-nál. A legtöbbször a Manornál edződő Esteban Ocon neve merül fel, de gyakran hallani arról is, hogy a franciák szívesen megszereznék a Toro Rossóval szerződésben álló Carlos Sainzt is. Korábban pedig Sergio Pérezt is szóba hozták a csapattal, de az ő átigazolására egyre kisebb esély mutatkozik. Az Autosport szerint a jelenlegi kettős szerződését péntek éjfélig lehet automatikusan meghosszabbítani. „Semmit sem kell mondanom. Akkor beszélek, amikor vezetek. Nekem az a dolgom. Vezetek és próbálom a lehető legjobb munkát végezni. Hagyom, hogy ez beszéljen helyettem” – mondta ezzel kapcsolatban a dán.

A Maláj Nagydíj előtt a csapattal szóba hozott spanyol pilótát is megkérdezték a pletykákról, ő azonban ismét egyértelművé tette, számára még mindig a Red Bull első számú csapatának egyik versenyzői ülése a cél. „Van egy kis érdeklődés, egy kis kapcsolat, ami számomra megtisztelő. Megtisztelő, hogy egy gyár érdeklődik irántam, és tudni akarja, mi a helyzet a szerződésemmel. Jó, hogy azt akarják, vegyek részt az autó fejlesztésében, hogy megfelelő alappal rendelkezzenek a jövőre nézve. De a fő cél nekem, ha nem is 2017-re, de 2018-ra az, hogy a bajnoki címért harcolhassak, remélhetőleg a Red Bull-lal. Persze tudom, nagyon nehéz megvalósítani” – mondta.

Sainz később leszögezte, nem zavarják és nem bizonytalanítják el a találgatások valamint a „beszélgetések”, sőt inkább örül nekik, hiszen egyet jelentenek azzal, hogy vannak lehetőségei a jövőre nézve. „Nagyjából tisztában vagyok azzal, mi folyik itt, de a részleteket nem ismerem. Először is azért, mert az idei szezonra figyelek, és nem akarok túl sokat gondolkodni a jövőmön hat futammal az év vége előtt, másodszor pedig azért, mert az ilyen dolgokat (Helmut) Marko és a menedzsmentem intézi. De büszke vagyok, hogy érdeklődnek irántam. Minden pilóta erre vágyik. Vannak más lehetőségeim, és ez boldoggá, büszkévé tesz” – fogalmazott.

Végül pedig, amikor megkérdezték, hogy egy Renault-t vagy egy Toro Rossót akar vezetni jövőre, ő az utóbbit választotta, hozzátéve, keveset tud a franciák terveiről, így azt sem tudja megsaccolni, mennyi idő alatt érhetnek vissza a csúcsra. „Maximálisan megbízom a Toro Rossóban. Tudom, hogy jó karosszériát készítenek jövőre. Ha voltak kétségek, Szingapúr bebizonyította, hogy karosszéria tekintetében a harmadik, vagy a negyedik legjobb a mi csapatunk. A Renault-ról kevés információm van, nem tudom, hogy teljesítenek jövőre. Két-három évre is szükségük lehet” – zárta gondolatát.

Oszd meg!

9 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

Rocketfinger
#9 Rocketfinger 2016. szeptember 29. 17:41  

ha Sainz egy nulla, akkor MAG mi? licencet se kéne kapnia? ha valaki, akkor ő aztán tényleg semmit nem mutat. Sainz simán odafér a legjobbak mögé, lehet, hogy nem lesz vb, de azt tudja, amit bármelyik versenyző a középmezőnyben, picit kell még fejlődnie, néha úgy tűnik fejben nincs ott. pontokban nagy volt a különbség, de ne felejtsük el, hogy már tavaly is VES volt a liebling a TR-nál (RB-nál). ő volt csapatjátékos, VES nem. idénre fejlődött, benne több potenciált látok, mint MAG-ben.
VES-hez hasonlítani tök fölösleges, mert az a gyerek - állítólag - olyat tud, amit HAM, VET, ALO együtt sem. ha mindenki olyan lenne, mint ő, baromi unalmas lenne az egész, pont ezért kár hozzá hasonlítani bárkit. és azt se felejtsük el, hogy VES-nek azért bőven voltak olyan manőverei, amikhez, khm "megfelelő partnereket" talált a pályán. vagy mondjuk úgy, hogy aki ellen megcsinálta, az észnél volt.

Horizont
#8 Horizont 2016. szeptember 29. 15:31  
F1890:
sainz miben reménykedik? verstappen simán verte, rb-nál 2 éves szerződés van. ne mfog bejutni oda 18ra. semmi extrát nem látok benne.

Amúgy meg egyértelműen a hypet lovagolja. Az emberek még abban a tévhitben élnek hogy egyszinten volt Maxxal, most meg ugye alázza Kvyatot. Most kell kihasználnia amíg túlértékelik

Horizont
#7 Horizont 2016. szeptember 29. 15:29  
grabowsky78:
Nem volt az olyan egyértelmű, sainz rengeteg műszaki hibával szenvedett, az időmérőkön meg inkább ő végzett előrébb!

Konkrétan Maxnak volt több gondja, csak az 1!!el több kiesés miatt jönnek sokan ezzel, de az hogy Max 4 vagy 5x zárkózott fel a mezőny végéről, sőt sokszor megelőzte Sainzot azt sokan elfelejtik :D
Időmérőn még jobb volt az elején, végül abban is megverte Max, futamokon pedig konkrétan megsemmisítette...

Lewisthebest
#6 Lewisthebest 2016. szeptember 29. 14:56  
Enveblo:
simán egyszinten voltak nagyjából, kicsit Ves "látványosabb" volt, azért tűnik annyira jobbank

Ez viccnek elmegy, de Verstappen a futamokon jóval erősebb volt akármilyen szempontból közelítjük meg (nyers tempó, gumihasználat, előzések) Sainz 1 körön jó volt, de azért nem osztanak pontokat szóval csak ezért nem fogják felvinni a nagy csapatba, esetleg akkor ha mondjuk Ricciardo váltja Kimit és így megüresedik egy hely.

F1890
#5 F1890 2016. szeptember 29. 14:50  
grabowsky78:
Nem volt az olyan egyértelmű, sainz rengeteg műszaki hibával szenvedett, az időmérőkön meg inkább ő végzett előrébb!

verstappennek több műszaki hibája volt tavaly. kvalikon meg egy szinten voltak. futamokon beaprította sainzot 1 éves formula múlttal.egyszintnek eléggé elfogult nevezni őket

Balrog
#4 Balrog 2016. szeptember 29. 14:49  

nem tudom, én Sainz pályafutását az F3-as idők óta követtem és önmagában a sebességével sosem volt gond, viszont versenyzőnek kimondottan gyenge/átlagos, ha Kvyat nem volt elég jó az RB-nak, akkor őt kipróbálni is fölösleges szvsz. jó lesz mércének Gasly ellen, aztán jöhet a következő :D

Utoljára módosítva: 2016. szeptember 29. 14:51

Enveblo
#3 Enveblo 2016. szeptember 29. 14:46  
F1890:
sainz miben reménykedik? verstappen simán verte, rb-nál 2 éves szerződés van. ne mfog bejutni oda 18ra. semmi extrát nem látok benne.

simán egyszinten voltak nagyjából, kicsit Ves "látványosabb" volt, azért tűnik annyira jobbank

grabowsky78
#2 grabowsky78 2016. szeptember 29. 14:22  
F1890:
sainz miben reménykedik? verstappen simán verte, rb-nál 2 éves szerződés van. ne mfog bejutni oda 18ra. semmi extrát nem látok benne.

Nem volt az olyan egyértelmű, sainz rengeteg műszaki hibával szenvedett, az időmérőkön meg inkább ő végzett előrébb!

F1890
#1 F1890 2016. szeptember 29. 13:10  

sainz miben reménykedik? verstappen simán verte, rb-nál 2 éves szerződés van. ne mfog bejutni oda 18ra. semmi extrát nem látok benne.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Pascal Wehrlein

02016.10.23. 00:50

Kedv vagy stílus kérdése Vettel halványabb teljesítménye?

Formahanyatlására többféle magyarázat lehet – a Ferrariéra nem tud választ