Magnussen gyors pontszerzést várt

írta: M4Sport
2016. április 14. 18:39
FOTÓ: ©xpbimages.com

A Renault nem győzte hangsúlyozni, átmeneti évre készül, Kevin Magnussen azonban már az első versenyeken pontokat gyűjtött volna. Bár ezt a célt különböző okok miatt nem teljesíthette, a dán nem mondaná, hogy csapata eddig alulteljesített.

A Renault képviselői a gyári csapat bemutatásakor, a tesztidőszak és a versenyévad kezdete előtt, valamint a felsorolt időpontok között készült interjúk során is elmondták, 2016-ban nem az eredményekre figyelnek, és az sem számít, hol végeznek a gyártók bajnokságában „átmeneti autójukkal”, az év ugyanis az építkezésről szól. Más kérdés persze, hogy a versenyzők egy gyári alakulat színeiben azért „titkon” az azonnali pontszerzést vették célba…

És kis híján már az első futamon bekerültek a legjobb 10 közé, sőt Magnussen Bahreinben is csak egy pozícióval csúszott le a pontzónáról. Ráadásul a Renault versenytempója – a közvetlen ellenfelekhez viszonyítva – eléggé meggyőző volt, a csapat szempontjából tehát úgy tűnhet, sikerült túlszárnyalni a szerény elvárásokat, nem meglepő tehát, hogy Kínában is inkább azt kérdezték (az egyébként pontszerzésről álmodozó) dán versenyzőtől, túlteljesített-e a Renault az első két hétvégén. „Ezt nehéz megmondani. Nem is tudom, mik voltak az igazi elvárások” – kezdte diplomatikusan.

„Tudtuk, hogy nehéz lesz, de én arra számítottam, hogy azonnal pontokat szerezhetek; nem túl sokat, de reméltem, hogy azért elcsípünk néhányat, főleg Ausztráliában. Ott egyébként szerintem sikerült volna a pontszerzés, ha nem kapunk defektet már az első körben. Nagyon nehéz megállapítani, hogy túlteljesítettünk-e, vagy sem, de mint mondtam, végig tisztában voltunk azzal, hogy nehéz dolgunk lesz” – magyarázta a Kínai Nagydíj hivatalos sajtótájékoztatóján.

A Renault a tervek szerint Kanadában egy 35 lóerővel jobb erőforrást vet be, Magnussen pedig nyilatkozata során ezekről, a már vár újításokról is beszélt. „Meglátjuk, mekkora előrelépést tehetünk. Tudom, hogy néhány újítás a szezon későbbi szakaszában érkezik majd, szóval érdekes lesz megfigyelni, mennyit jelentenek ezek, most ugyanis ezt még nem tudhatjuk. Most azzal dolgozunk, ami a rendelkezésünkre áll és igyekszünk folyamatosan annyit javulni, amennyit csak lehet. Várjuk a fejlesztéseket, és majd meglátjuk, mennyit hoznak a konyhára.”

„A csapat sokat küszködött az előző években, most viszont nagyon jó a hangulat, hiszen mindenki örül a Renault támogatásának. A légkör tehát remek, és alapvetően az autónk is jó. Persze tudjuk, hogy még nem elég gyors. A legnagyobb gyenge pontunk jelenleg az időmérő. A futamokon sokkal versenyképesebbek vagyunk, szóval ezen most dolgoznunk kell. Hosszú távú tervekkel rendelkezünk, hiszen tudtuk, hogy most egy átmeneti évről van szó, melyben ismét fel kell építenünk magunkat. A türelem nagyon fontos ebben a szakaszban, de ott leszünk” – fogalmazott.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Sergio Pérez

02016.10.25. 19:13

„Ember, micsoda idióta!”

12016.10.25. 18:26

A Renault versenyzője csapatutasítást akart

Palmer gyorsabbnak érezte magát márkatársánál

32016.10.25. 16:36

„Visszatért az igazi McLaren”

Boullier szerint egyértelmű, hogy a szuzukai kisiklás egyszeri volt