Magnussen: Nem akarok bosszút állni…

írta: M4Sport
2016. február 28. 13:58
FOTÓ: ©xpbimages.com

Nem a McLaren-Honda legyőzése és a bosszú motiválja Kevin Magnussent, igaz, legutóbbi nyilatkozat során azért odaszúrt korábbi csapatának: elmondása szerint a Renault-nál sokkal kellemesebb a hangulat és a dolgozók jobban bíznak az alakulatban.

A wokingiak már a királykategória előtt is támogatták Magnussent, aki első Forma–1-es lehetőségét is nevelőalakulatától kapta. Bár 2014-ben voltak kiugró eredményei, az év végén vissza kellett ülnie a kispadra, 12 hónappal később pedig tartalékversenyzői szerződését sem újították meg. Ekkor úgy tűnt, pályafutása is kettétörhet, a Renault azonban bizalmat szavazott neki, miután Pastor Maldonadónak (főszponzora problémái miatt) el kellett hagynia a csapatot.

„Azt hiszem, az első Forma–1-es szezonom teljesen rendben volt” – nyilatkozta az első kollektív teszt után a GPUpdate-nek. „Szokatlan okok miatt veszítettem el a helyem a McLarennél. Szerencsére néhány ember itt a Renault-nál észrevette ezt, és felfigyelt rám, hiszen már ismertek abból az időszakból, amikor a Renault-világsorozatban versenyeztem” – emlékszik vissza. „Már tavaly is beszéltünk, de a dolgok akkor fordultak komolyra, amikor Pastoréknak problémáik adódtak. Minden nagyon gyorsan történt. És egy kissé meg is lepődtem, viszont ez egy kellemes meglepetés volt…”

Magnussen tehát lehetőséget kapott, hogy megmutassa korábbi csapatának, hiba volt elengedni a kezét, elmondása szerint azonban nem ez, és nem a McLaren legyőzése motiválja második teljes szezonjának kezdete előtt. „Sokan megkérdezték már, bosszút akarok-e állni rajtuk” – mondta jókedvűen. „Nem ezért vagyok itt, hanem azért, hogy világbajnoki címet nyerjek. Ezért dolgozom, és nem azért, hogy legyőzzem a McLarent. Ha ők lesznek az a csapat, akit le kell előznünk, akkor igen, felül akarom múlni őket, de egyébként nem érdekel a dolog. Még mindig beszélek néhány csapattaggal. Kevés olyan ember van ott, akivel problémám van” – tette hozzá.

Mivel a felek nem a legbarátságosabb módon váltak el, egyelőre elkerülhetetlen, hogy Magnussent a brit alakulatról kérdezzék. Például most is szóba került, melyek a legnagyobb különbségek a két istálló között. „Az első, ami feltűnt az, hogy az emberek itt sokkal boldogabbak. Sokkal pozitívabb a hozzáállásuk és azt hiszem, jobban bíznak a csapatban. Ez egy nagyon laza csapat, ugyanakkor keményen dolgoznak és összpontosítanak. Főként a teljesítményre koncentrálnak, és ez nekem nagyon szimpatikus. A srácok azt is tudják, hogyan kell világbajnoki címet nyerni” – magyarázta.

Noha a franciák többször elmondták, 2016-ra átmeneti évként tekintenek és nem várnak komolyabb sikereket, Magnussen úgy érzi, nagyon jó helyre került. „Izgatott vagyok. Egy évig nem voltam ott a mezőnyben, ez pedig sikeréhessé tett. Nagyon nehéz a pálya széléről nézni a versenyautókat, szóval jó, hogy újra itt lehetek. A projekt roppant ígéretes, hiszen a Renault komoly ambíciókkal rendelkezik. Ez a tökéletes hely számomra, tényleg. Amikor 2014-ben bekerültem a Forma–1-be, azt hittem megoldottam a feladatom, de miután elveszítettem az ülést, megtanultam, még jobban értékelni a lehetőségeket. Sohasem voltam még ennyire boldog, hogy itt lehetek” – ismerte el.

Oszd meg!

10 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

Balrog
#10 Balrog 2016. február 29. 10:07  

Múlt héten teljesen szimpatikusan és szerényen nyilatkozott Kravitznek, szóval maximum a körítés torzíthatja a mondandóját. Még azt is külön kiemelte, hogy semmiféle csapatvezér szerepet sem vizionált magának attól még, hogy neki már van egy szezonnyi tapasztalata és most az elsődleges cél, hogy Palmerrel közösen vigyék előre a csapatot.

Pendulum
#9 Pendulum 2016. február 29. 09:37  

Kezd egy kicsit antipatikus lenni a csávó és egy kicsit túl van reagálva,azért ő nem úgy robbant be a Forma1-be,mint mondjuk Verstappen.

opamisi
#8 opamisi 2016. február 29. 07:20  
Benhower:
A meki keményen gürcölt azért hogy utálják sokan, szal nem kell azért az ilyen duma se

Miért is? Mert kitettek egy Magnussent? Ugyan már!

Benhower
#7 Benhower 2016. február 28. 22:11  
Wili:
Minden ilyen kirúgott pilóta visszaszól(t) a régi csapatának, amióta világ a világ. A Torro Rosso fiatal titánjaitól kezdve az öreg Massáig bezárólag. A McLarent pedig mostanában divatból is szidni kell szóval nem nagy újdonság Magnussen "kisebb" odaszólása...

A meki keményen gürcölt azért hogy utálják sokan, szal nem kell azért az ilyen duma se

Wili
#6 Wili 2016. február 28. 18:37  

Minden ilyen kirúgott pilóta visszaszól(t) a régi csapatának, amióta világ a világ. A Torro Rosso fiatal titánjaitól kezdve az öreg Massáig bezárólag. A McLarent pedig mostanában divatból is szidni kell szóval nem nagy újdonság Magnussen "kisebb" odaszólása...

opamisi
#5 opamisi 2016. február 28. 18:34  

Hogy minden csapatnál milyen jó fejek és a hangulat is jó. Átvették a Ferrari dumát? Egyébként a srác nem egy Hamilton kaliberű pilóta tehát olyan nagy dolog azért nem történt, hogy egy ilyen volumenű csapatnak még egy év után is folyamatosan beszólogasson.

albutr
#4 albutr 2016. február 28. 18:16  
F1890:
te sem kaptál karácsonyi üdvözlőkártyát?:O

nincs szükségem rá:P

F1890
#3 F1890 2016. február 28. 16:46  
albutr:
mondjuk abban igaza van hogy a Mclarennél soha sem volt családias a hangulat.

te sem kaptál karácsonyi üdvözlőkártyát?:O

f1m12
#2 f1m12 2016. február 28. 15:42  

Pastor után még csak nem is az első volt, akire felfigyeltek. a felfigyelés nem az, h sokadikként kiválasztanak valakit. na mindegy.

albutr
#1 albutr 2016. február 28. 15:12  

mondjuk abban igaza van hogy a Mclarennél soha sem volt családias a hangulat.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Daniel Ricciardo

02016.10.23. 16:05

Retteg az újabb hibától a Mercedes

Már minden apróság aggasztja őket – inkább túlzásba viszik az óvatoskodást

22016.10.23. 16:01

Boullier elmondta, miért esett vissza a McLaren

Úgy érzi, a hullámzó teljesítménynek a pályákhoz van köze

02016.10.23. 15:26

Amerikai Nagydíj – rajtrács

Innen várja a mezőny a lámpák szabad jelzését!