Magyar Nagydíj - rajtsorrend

írta: M4Sport
2016. július 24. 11:42
FOTÓ: ©xpbimages.com

Bár nagyon megkavarodhatott volna a rajtsorrend, hiszen Nico Rosberg dupla sárga zászlós periódus alatt szerezte meg a pole-pozíciót, a mögötte érkezők közül pedig többeket a 107%-os szabály érinthetett volna kellemetlenül, a rajtrács mégis érintetlen maradt.

A rendkívüli, változó körülmények számlájárta végül az FIA az összes esetet, az pedig nem fizethet, így a rajtrács marad az időmérőn elért eredmények szerint.

Íme:

Oszd meg!

218 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

Thibczy
#218 Thibczy 2016. július 24. 18:04  
T.L.G:
Nem volt a világ legjobb versenye, de azért rosszabbat is láttam már. Hamilton szépen ment. Megmondom őszintén, sokakkal ellentétben, én nem érezte olyan rossznak a hétvégi bíráskodást. Rosberg esete határeset, de el lehet fogadni a telemetriát, mint bizonyítékot, Max manővere nálam belefért. Jenson büntetése egy irdatlan nagy marhaság, de sajnos a szabály ezt írja...az más téma, hogy a szabály úgy sz.r ahogy van.

Én se értem ezt a nagy rinyálást. Nem mondom, hogy lerágtam rajta a körmömet, de azért egy közepest megérdemel ez a futam. A profi sport kiszámítható, csak ezt más sportágakban elfogadják, és nem próbálnak mindenféle mesterkélt módszerrel felrázni a versenyeket, mint ahogy itt. A fociban is sokszor csak 1–0 a végeredmény, de ott nem olvasni azt, hogy próbálnák mesterségesen növelni a gólok számát.

Dave985
#217 Dave985 2016. július 24. 16:49  
DUdi:
Úgytűnik erről. sokak szerint 1 sokak szerint 2 mozdulat volt. Nem én vagyok a döntőbíró. Vannak arra -elvileg- képzettebb emberek. Bár sokadszorra rendült meg ezen a hétvégén a "bizalmam" irányukba. Bár ha jobban belegondolok, akkor arra a következtetésre kell jutnom, hogy a Ferrarinak semmi politikai súlya nincs sem az az RB-vel szemben, sem a Mercedes-szel szemben (ez nem csak erre a versenyre szól, hanem úgy általánosan)

Igen, a Ferrari mintha kiesett volna a pixisből. De voltak ott eleget... :)

T.L.G
#216 T.L.G 2016. július 24. 16:47  

Nem volt a világ legjobb versenye, de azért rosszabbat is láttam már. Hamilton szépen ment.

Megmondom őszintén, sokakkal ellentétben, én nem érezte olyan rossznak a hétvégi bíráskodást. Rosberg esete határeset, de el lehet fogadni a telemetriát, mint bizonyítékot, Max manővere nálam belefért. Jenson büntetése egy irdatlan nagy marhaság, de sajnos a szabály ezt írja...az más téma, hogy a szabály úgy sz.r ahogy van.

guide
#215 guide 2016. július 24. 16:43  
DUdi:
A Max ügyhöz fúzve semmiféle veszélyes kormány mozulatról szó sincs. Arról van szó, hogy sokak szerint szerint 2 ízben váltott irányt féktávon belül. Nem csak szerintem, mert én egy senki vagyok, nálam jóval hozzábbértők is ezt mondták. . Arrivabene elmondta, hogy jelezték ugyanezt Withingnak. A gondom nem az, hogy nem büntették, hanem az, hogy még csak vizsgálatra sem méltatták. Abszolút nem egységes a versenybírói ítélkezés. Itt ezt engedik amott jóval kevesebbért büntetnek. A véleményem mellett meg továbbra is kitartok.

Amit szabad Jupiternek,nem szabad a kis ökörnek.Tavaly sem volt gondja a bíráknak Ricsivel Monacoban.:/

DUdi
#214 DUdi 2016. július 24. 16:39  
Dave985:
Alábbiakban már feltettem három kérdést. Tényleg arról szól a fáma, ki tud elszámolni kettőig egy védekező manőver kapcsán? Ha igen, ezek a buta versenybírák nem tudnak elszámolni kettőig, mint te, vagy én? Ez végletes leegyszerűsítés. Az ítélkezési gyakorlatban egy húron pendülünk.

Úgytűnik erről. sokak szerint 1 sokak szerint 2 mozdulat volt. Nem én vagyok a döntőbíró. Vannak arra -elvileg- képzettebb emberek. Bár sokadszorra rendült meg ezen a hétvégén a "bizalmam" irányukba.

Bár ha jobban belegondolok, akkor arra a következtetésre kell jutnom, hogy a Ferrarinak semmi politikai súlya nincs sem az az RB-vel szemben, sem a Mercedes-szel szemben (ez nem csak erre a versenyre szól, hanem úgy általánosan)

Dave985
#213 Dave985 2016. július 24. 16:33  
DUdi:
A Max ügyhöz fúzve semmiféle veszélyes kormány mozulatról szó sincs. Arról van szó, hogy sokak szerint szerint 2 ízben váltott irányt féktávon belül. Nem csak szerintem, mert én egy senki vagyok, nálam jóval hozzábbértők is ezt mondták. . Arrivabene elmondta, hogy jelezték ugyanezt Withingnak. A gondom nem az, hogy nem büntették, hanem az, hogy még csak vizsgálatra sem méltatták. Abszolút nem egységes a versenybírói ítélkezés. Itt ezt engedik amott jóval kevesebbért büntetnek. A véleményem mellett meg továbbra is kitartok.

Alábbiakban már feltettem három kérdést. Tényleg arról szól a fáma, ki tud elszámolni kettőig egy védekező manőver kapcsán? Ha igen, ezek a buta versenybírák nem tudnak elszámolni kettőig, mint te, vagy én?
Ez végletes leegyszerűsítés.
Az ítélkezési gyakorlatban egy húron pendülünk.

Bogyi007
#212 Bogyi007 2016. július 24. 16:30  
sába:
Erő pályán szerintem a FI simán veri még őket. Massáék visszaesése eléggé lehangoló.

Lassan kezd úgy tűnni hogy az a Williams ülés nem is lesz olyan vonzó ajánlat...

Ha anyagilag és tulajdonoskörileg stabilabb lenne a Force India simán őket jelölném meg a három topcsapat utáni kívánságlistán ahová kerülni szeretne egy pilóta...

DUdi
#211 DUdi 2016. július 24. 16:28  
Dave985:
A fórumos részen lépjünk túl. Nyilván bárki bármit idevethet. Én is megtettem, mert egészen szürreális szintre lépett az eszmecsere. Az indoklás elég meggyőző volt Rosberg eseténél, nemde? Még maga Vettel is szidta szegény Buttont az elszenvedett időveszteségéért. Eztán pedig Rosberget hozta fel példaként, mit érhetett volna el. Nála sem vetődött fel semmi komoly galádság az eset kapcsán. A Max-ügynél tessék előhozni a szabálykönyv vonatkozó passzusát! Ha te nyíltan szabálytalannak minősíted, nyilván előtted van minden szava. Veszélyes kormánymozdulatot nem láttam, te igen?

A Max ügyhöz fúzve semmiféle veszélyes kormány mozulatról szó sincs. Arról van szó, hogy sokak szerint szerint 2 ízben váltott irányt féktávon belül. Nem csak szerintem, mert én egy senki vagyok, nálam jóval hozzábbértők is ezt mondták. . Arrivabene elmondta, hogy jelezték ugyanezt Withingnak.
A gondom nem az, hogy nem büntették, hanem az, hogy még csak vizsgálatra sem méltatták. Abszolút nem egységes a versenybírói ítélkezés. Itt ezt engedik amott jóval kevesebbért büntetnek.
A véleményem mellett meg továbbra is kitartok.

Utoljára módosítva: 2016. július 24. 16:30

Dave985
#210 Dave985 2016. július 24. 16:24  
can-tah:
Én félek, hogy elsősorban a pálya karakterisztikájának köszönhető a jó szereplés, a legtöbb másik helyszínen meg ott lesz a csapat, ahol korábban - a pontszerző helyek határán. De ne legyen igazam.

Igen, a röhögő smiley jelezte, mit gondolok erről. Na, azért a Williams-STR-féle kontingens tempóját stabilan hozza a csapat, ezt ne tagadjuk le. A Force India viszont Hockenheimben nehezen lesz fogható. A fejlődésünk azért megkérdőjelezhetetlen.

sába
#209 sába 2016. július 24. 16:23  
can-tah:
Én félek, hogy elsősorban a pálya karakterisztikájának köszönhető a jó szereplés, a legtöbb másik helyszínen meg ott lesz a csapat, ahol korábban - a pontszerző helyek határán. De ne legyen igazam.

Erő pályán szerintem a FI simán veri még őket. Massáék visszaesése eléggé lehangoló.

Dave985
#208 Dave985 2016. július 24. 16:22  
Bogyi007:
Nem vagy te különb másoknál hogy megszabd mit írjak, de eleg csak megnézni hogy Kimi milyen esetekért kapott tavaly büntetéseket védekezés vagy támadások után... Csak azok tükrében vicc hogy még vizsgálat sem volt...

Ne vedd már utasítgatásnak, ha szépen visszaterelnélek a normális vitába. :) Ahogy Alonso esetén is lyukra futottál.

Miféle esetek? Kérünk konkrét példákat, lehetőleg a Max-Kimi szituáció párhuzamba állításával! Ha ugyanis valaki ennyire nyíltan támadja a hivatalos álláspontot, az a minimum, hogy bizonyítást próbál nyerni igazára! Az "én véleményem ez" című duma gyönge ide.

sába
#207 sába 2016. július 24. 16:21  

Hát elég dög unalom futam volt. Az rb-nek majdnem sikerült letaktikáznia magát a dobogóról is. Kimi nagyot ment, de ne feledjük el, az ő taktikája volt a legagresszívabb. Míg a többiek gumit kíméltek folyamatosan, addig ő nyomhatta ami a csövön kifért. A két merci között ismét csak a rajtnál volt összecsapás, egyébként Hamilton ismét cicázott Rosberggel. A bírákról inkább nem is mondok semmit. Csak az első 6 volt körön belül, ez azért elég elgondolkodtató. Tölthettem volna jobban is ezt a két órát. :(

Dave985
#206 Dave985 2016. július 24. 16:18  
DUdi:
Ez egy fórum. A véleményemet én is leírhatom, ha tetszik, ha nem. Ahogy T is. Itt a fórumon a Te véleményed sem ér többet mint bárki másé itt (elnézést előre is, nem sértésnek szántam, remélem nem veszed annak). A véleményem nem változott. Rosberg esetét azért vicces, hogy felhozod, mert a versenybíróknak eszébe nem jutott volna vizsgálni, mert egyébként nem vártak volna 719:30-ig. Twitter infók szerint (amit vagy elhisz az ember vagy nem) de ekkor is csak egy másik csapat jelzésére kezdték el egyáltalán a vizsgálódást. És mielőtt félre értsük egymást: én nem követelek büntetést Maxnek. Nem az én tisztem. De az, hogy egyáltalán nem vizsgálják hát mit mondjak....érdekes. Miközben mást adott esetben jóval kisebb kihágásért minimálisan legalább vizsgálják. Szóval tartom. Attól, hogy versenybírók még csak vizsgálni sem vizsgálják ez számomra nem jelenti azt, hogy minden rendben volt. De lehet egyedül vagyok ezzel a véleménnyel.

A fórumos részen lépjünk túl. Nyilván bárki bármit idevethet. Én is megtettem, mert egészen szürreális szintre lépett az eszmecsere.

Az indoklás elég meggyőző volt Rosberg eseténél, nemde? Még maga Vettel is szidta szegény Buttont az elszenvedett időveszteségéért. Eztán pedig Rosberget hozta fel példaként, mit érhetett volna el. Nála sem vetődött fel semmi komoly galádság az eset kapcsán.

A Max-ügynél tessék előhozni a szabálykönyv vonatkozó passzusát! Ha te nyíltan szabálytalannak minősíted, nyilván előtted van minden szava. Veszélyes kormánymozdulatot nem láttam, te igen?

GreenHonda
#205 GreenHonda 2016. július 24. 16:15  
cyberpunk999:
Még két dolgot kell találni amiben hetedik (:

2x7=14 rajtszám

can-tah
#204 can-tah 2016. július 24. 16:15  
Dave985:
A Toro Rossót még be kell fogni összetettben (Kvjat ellenében azért működhet a dolog), a 4. erőt jelképező rangot pedig örömteli lenne tartósítani. Kezdem azt hinni, bizakodásra okot adó alapra kezd állni a csapat. Jövőre talán megszakad a sorozat és egy dobogós is összejön... :DD

Én félek, hogy elsősorban a pálya karakterisztikájának köszönhető a jó szereplés, a legtöbb másik helyszínen meg ott lesz a csapat, ahol korábban - a pontszerző helyek határán.
De ne legyen igazam.

albutr
#203 albutr 2016. július 24. 16:14  

érdekes hogy amióta nincs ott Max Sainz folyamatosan pontszerző.

Bogyi007
#202 Bogyi007 2016. július 24. 16:12  
Dave985:
Ne bujkálj mások hozzászólásai mögé... :) Tessék inkább megindokolni szépen, miért vagy okosabb a versenybíráknál! Ti. mi a helyzet Rosberg és Verstappen "megérdemelt" büntetésével? Tessék, mutass fel valamit, majd esetleg vitázni lehet valamiről. De tételesen írd le, érdemi érvkészlettel, a rajongói fanatizmusoddal ne terhelj!

Nem vagy te különb másoknál hogy megszabd mit írjak, de eleg csak megnézni hogy Kimi milyen esetekért kapott tavaly büntetéseket védekezés vagy támadások után...

Csak azok tükrében vicc hogy még vizsgálat sem volt...

oltaag5
#201 oltaag5 2016. július 24. 16:11  
Bogyi007:
Annyira imádjátok emlegetni azt a bizonyos 120%-ot vele kapcsolatban, akkor miért nem tudta tartani Kimit a kiállása utan üzemmeleg gumikon Kimi hideg gumijaival szemben?! Ha nincs Button problémája talán még ő is verhette volna Alonsot...

Ki emlegeti a 120%ot? Szerinted a körönként 1másodperccel lassabb autóval öreg/keményebb gumikkal tartania kellett volna Raikonnent? :D
Button biztos verte volna Alonsot főleg hogy Alonso egész hétvégén gyorsabb volt nála....

Dave985
#200 Dave985 2016. július 24. 16:11  
can-tah:
Lehet azért, mert - bár az eddigi szenvedésekhez képest remekül ment a hétvégén a McLaren - van egy egy egészen apró, árnyalatnyi különbség a két autó minősége között? Éppen az lett volna az égő, ha nem sikerült volna viszonylag gyorsan túlhaladni annak a csapatnak az autóját, amely a konstruktőri 8. helyén szerénykedik.

A Toro Rossót még be kell fogni összetettben (Kvjat ellenében azért működhet a dolog), a 4. erőt jelképező rangot pedig örömteli lenne tartósítani. Kezdem azt hinni, bizakodásra okot adó alapra kezd állni a csapat. Jövőre talán megszakad a sorozat és egy dobogós is összejön... :DD

DUdi
#199 DUdi 2016. július 24. 16:08  

HAM 192
ROS 186
RIC 115
RAI 114
VET 110
VER 100
BOT 56
PER 47
MAS 38
SAI 30

hammertime
#198 hammertime 2016. július 24. 16:08  

Mondják Verstappennek, hogy Kimi panaszkodott rádión, válasz: tök jó hogy végre halljuk Kimit a rádión.:)))

Bogyi007
#197 Bogyi007 2016. július 24. 16:06  
cyberpunk999:
Susie Wolfnak szóljon már valaki, hogy elég szarul áll az a ruha.

Erről lemaradtam, hogy nézett ki?

DUdi
#196 DUdi 2016. július 24. 16:05  
Dave985:
Én inkább hallgatok a témában illetékes szervekre (+ a józan észre, + a szövegértelmezésre), mint DUDI megérzéseire, fanatizmusára. :) Rosberg esetét kivizsgálták, mert ott volt mit vizsgálni - a mostanival ellentétben. Button büntetése pedig jogos volt (hallottuk), hogy rohadjon meg az, aki kitalálta ezt a böszme rádiós szabályt!...

Ez egy fórum. A véleményemet én is leírhatom, ha tetszik, ha nem. Ahogy T is. Itt a fórumon a Te véleményed sem ér többet mint bárki másé itt (elnézést előre is, nem sértésnek szántam, remélem nem veszed annak). A véleményem nem változott. Rosberg esetét azért vicces, hogy felhozod, mert a versenybíróknak eszébe nem jutott volna vizsgálni, mert egyébként nem vártak volna 719:30-ig. Twitter infók szerint (amit vagy elhisz az ember vagy nem) de ekkor is csak egy másik csapat jelzésére kezdték el egyáltalán a vizsgálódást.
És mielőtt félre értsük egymást: én nem követelek büntetést Maxnek. Nem az én tisztem. De az, hogy egyáltalán nem vizsgálják hát mit mondjak....érdekes. Miközben mást adott esetben jóval kisebb kihágásért minimálisan legalább vizsgálják.
Szóval tartom. Attól, hogy versenybírók még csak vizsgálni sem vizsgálják ez számomra nem jelenti azt, hogy minden rendben volt. De lehet egyedül vagyok ezzel a véleménnyel.

Dave985
#195 Dave985 2016. július 24. 16:04  
Bogyi007:
Maximálisan egyetértek. Button büntetése vicc volt, Rosberg és Verstappen meg nem kapott semmit sem... Mindegy Kimi igazán szépet ment ma. Aki ma ezt megkérdőjelezi az lóf**zt sem ért az egész F1-hez...

Ne bujkálj mások hozzászólásai mögé... :)

Tessék inkább megindokolni szépen, miért vagy okosabb a versenybíráknál! Ti. mi a helyzet Rosberg és Verstappen "megérdemelt" büntetésével? Tessék, mutass fel valamit, majd esetleg vitázni lehet valamiről. De tételesen írd le, érdemi érvkészlettel, a rajongói fanatizmusoddal ne terhelj!

albutr
#194 albutr 2016. július 24. 16:04  
Bogyi007:
Annyira imádjátok emlegetni azt a bizonyos 120%-ot vele kapcsolatban, akkor miért nem tudta tartani Kimit a kiállása utan üzemmeleg gumikon Kimi hideg gumijaival szemben?! Ha nincs Button problémája talán még ő is verhette volna Alonsot...

azért a Meki még nincs ott a Ferrari szintjén.

f1m12
#193 f1m12 2016. július 24. 16:04  
Zasalamel:
Sztem egyáltalán nem volt pocsék futam, voltak előzések, taktikai háborúk. Izgalmas futam 100 előzésekkel csak esőben, vagy SC okozta kavarodás hoz, de ez nemcsak az f1-ben hanem kb minden autósportban így van.

melyik előzésre gondolsz? és melyik taktikai csatára? a Perez-félére? ha nem lett volna Kimi-Max, nem is tudom mit mutattak volna. halovány kísérletei az előzésnek......mindenki vonatozik......100 előzés??? ugyan már

Jack Bauer
#192 Jack Bauer 2016. július 24. 16:03  
hammertime:
Még esetleg valahogy beleszőhetnéd a háttérhatalmat, gyíkembereket meg ilyesmiket, mert így kicsit lapos a storyd.;)

jó, majd még kitalálok valamit. :D

cyberpunk999
#191 cyberpunk999 2016. július 24. 16:02  

Susie Wolfnak szóljon már valaki, hogy elég szarul áll az a ruha.

Utoljára módosítva: 2016. július 24. 16:02

Zasalamel
#190 Zasalamel 2016. július 24. 16:01  
Bogyi007:
Annyira imádjátok emlegetni azt a bizonyos 120%-ot vele kapcsolatban, akkor miért nem tudta tartani Kimit a kiállása utan üzemmeleg gumikon Kimi hideg gumijaival szemben?! Ha nincs Button problémája talán még ő is verhette volna Alonsot...

Azzal a hondával tartani a ferrarit szuperlágyon? :D

hammertime
#189 hammertime 2016. július 24. 16:01  
Jack Bauer:
szerintem a migrónak jobb a kocsija. nem véletlenül tud mindig ellépni. amíg a színes ott van, más nem nyerhet a mergánál.

Még esetleg valahogy beleszőhetnéd a háttérhatalmat, gyíkembereket meg ilyesmiket, mert így kicsit lapos a storyd.;)

albutr
#188 albutr 2016. július 24. 16:01  
ernike:
Végre megint Herendit kapnak.

szegény Vettel.

albutr
#187 albutr 2016. július 24. 16:00  
DUdi:
Fernando Alonso’s #HungarianGP weekend: FP1: 7th FP2: 7th FP3: 7th Qualifying: 7th Race: 7th

a mágikus 7-es.

Dave985
#186 Dave985 2016. július 24. 15:59  
Bogyi007:
Annyira imádjátok emlegetni azt a bizonyos 120%-ot vele kapcsolatban, akkor miért nem tudta tartani Kimit a kiállása utan üzemmeleg gumikon Kimi hideg gumijaival szemben?! Ha nincs Button problémája talán még ő is verhette volna Alonsot...

:DDDD

Én és a 120%! :DD Nem mintha anno minden egyes futamon ne civakodtam volna ezen a bullshiten a spanyol rajongóival!

Jól értem, hogy szegény Alonso vétkeként tartod számon, hogy a szuperlágyas Ferrarit nem bírta tartani kopott gumikon, forró aszfalton, egy Hondával a második DRS-zónában?

A Buttonos megjegyzést már nem is kommentálnám.

Utoljára módosítva: 2016. július 24. 16:00

albutr
#185 albutr 2016. július 24. 15:59  
can-tah:
Alonso az első. a három nagy csapat után pilótája megett, zseniális teljesítmény.

márcsak a Meki kell hogy erős legyen.

cyberpunk999
#184 cyberpunk999 2016. július 24. 15:59  
DUdi:
Fernando Alonso’s #HungarianGP weekend: FP1: 7th FP2: 7th FP3: 7th Qualifying: 7th Race: 7th

Még két dolgot kell találni amiben hetedik (:

can-tah
#183 can-tah 2016. július 24. 15:58  
Bogyi007:
Annyira imádjátok emlegetni azt a bizonyos 120%-ot vele kapcsolatban, akkor miért nem tudta tartani Kimit a kiállása utan üzemmeleg gumikon Kimi hideg gumijaival szemben?! Ha nincs Button problémája talán még ő is verhette volna Alonsot...

Lehet azért, mert - bár az eddigi szenvedésekhez képest remekül ment a hétvégén a McLaren - van egy egy egészen apró, árnyalatnyi különbség a két autó minősége között?
Éppen az lett volna az égő, ha nem sikerült volna viszonylag gyorsan túlhaladni annak a csapatnak az autóját, amely a konstruktőri 8. helyén szerénykedik.

Jack Bauer
#182 Jack Bauer 2016. július 24. 15:58  
Bogyi007:
Annyira imádjátok emlegetni azt a bizonyos 120%-ot vele kapcsolatban, akkor miért nem tudta tartani Kimit a kiállása utan üzemmeleg gumikon Kimi hideg gumijaival szemben?! Ha nincs Button problémája talán még ő is verhette volna Alonsot...

még szerencse, hogy kiminek ment erősebb kocsival az, ami egyformával nem . :D

Zasalamel
#181 Zasalamel 2016. július 24. 15:57  

Sztem egyáltalán nem volt pocsék futam, voltak előzések, taktikai háborúk. Izgalmas futam 100 előzésekkel csak esőben, vagy SC okozta kavarodás hoz, de ez nemcsak az f1-ben hanem kb minden autósportban így van.

DUdi
#180 DUdi 2016. július 24. 15:57  

Fernando Alonso’s #HungarianGP weekend:

FP1: 7th
FP2: 7th
FP3: 7th
Qualifying: 7th
Race: 7th

guide
#179 guide 2016. július 24. 15:56  

A merciseknek meg a red bullosoknak mindent szabad?Hol a Ferrari politikai ereje?

cyberpunk999
#178 cyberpunk999 2016. július 24. 15:56  
f1m12:
nem lehet minden évben a legizgalmasabb futamot rendezni. a legpocsékabbat is kell néha

Baku rosszabb volt. :P

Dave985
#177 Dave985 2016. július 24. 15:55  
frontember:
Tereled a dolgot, nem az volt a kérdés, h 15 éve mi volt szabálytalan, hanem h Verstappen kétszer váltott íranyt. Ami szabálytalan, és büntetni kell, pont. Ha a nevetséges rádiós szart büntetik, akkor ezt is kell, pont.

Tehát olyan egyszerű lenne a dolog, hogy kettőig tudjunk számolni, ha irányváltásról van szó? Erre miért nem képesek a versenybírák? Paródiát adtok elő, fórumozó kollégák? :)
(A kérdéseimre tudom a válaszokat magamtól is.)

Utoljára módosítva: 2016. július 24. 15:56

f1m12
#176 f1m12 2016. július 24. 15:55  

nem lehet minden évben a legizgalmasabb futamot rendezni. a legpocsékabbat is kell néha

Bogyi007
#175 Bogyi007 2016. július 24. 15:54  
Dave985:
Kalapemelés Alonso előtt, brutális futamot teljesített már megint! Ezúttal elmaradt a hiba, 70 környi határon autózás közben! Ahogy forrósodott a helyzet, realizálódott az RB-Ferrari páros fölénye, de közeledünk... :) Értékes 7. hely a forróságban, a 4. erő a McLaren!!!

Annyira imádjátok emlegetni azt a bizonyos 120%-ot vele kapcsolatban, akkor miért nem tudta tartani Kimit a kiállása utan üzemmeleg gumikon Kimi hideg gumijaival szemben?!

Ha nincs Button problémája talán még ő is verhette volna Alonsot...

frontember
#174 frontember 2016. július 24. 15:53  
niconauta:
táncoló pályamunkások a futam hősei

Igazad lett, niconak tényleg félelmetes volt a verseny tempója :))) meg is lett az arany :)))
Hamilton 7 futam alatt csak pontosan 50 ponttal szerzett többet, oda a tabella vezetése. Majd a nyári szünetben írjál részletes mentegetozeseket erről. A le van osztva, meg a csapatutasitas jo érvek lesznek, majd ismetelgesd ezeket sokat ősszel...

Utoljára módosítva: 2016. július 24. 15:54

Dave985
#173 Dave985 2016. július 24. 15:52  
DUdi:
Igen? Szóval ha ezek a stewardok nem vizsgálják akkor nem szabálytalan? Ezeknek a stewardoknak a hétvégi tevékenysége 0. Attól kezdve, hogy nem vizsgálták Rosberg esetét egészen addig, hogy Jensont feleslegesen büntetik. de a stewardok biztos akkor is teljesen jól ítélkezdtek.

Én inkább hallgatok a témában illetékes szervekre (+ a józan észre, + a szövegértelmezésre), mint DUDI megérzéseire, fanatizmusára. :)
Rosberg esetét kivizsgálták, mert ott volt mit vizsgálni - a mostanival ellentétben. Button büntetése pedig jogos volt (hallottuk), hogy rohadjon meg az, aki kitalálta ezt a böszme rádiós szabályt!...

ernike
#172 ernike 2016. július 24. 15:51  

Végre megint Herendit kapnak.

albutr
#171 albutr 2016. július 24. 15:50  

Buttonért kár.

DUdi
#170 DUdi 2016. július 24. 15:49  
can-tah:
Alonso az első. a három nagy csapat után pilótája megett, zseniális teljesítmény.

Le a kalappal előtte. Nagyszerű teljesítmény :)

ernike
#169 ernike 2016. július 24. 15:49  

Hihetetlenül szét volt szakadva itt egyébként az egész mezőny. Az 1. 3 csapat az utolsó helyről is feljött volna.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Felipe Massa

02016.10.26. 09:46

Közel a Dennis-korszak vége a McLarennél – Whitmarsh is az utódjelöltek között?

Egyre erősebb a távozásáról szóló pletyka

22016.10.26. 08:44

Tanulj, öcskös! – Marko kritizálja Verstappent

„Így sem versenyeket, sem világbajnokságokat nem lehet nyerni”

02016.10.25. 19:13

„Ember, micsoda idióta!”

Így szólt a rádió Texasban