Makulátlan tisztasággal kerülné el az újabb büntetést Hamilton

írta: M4Sport
2016. augusztus 27. 09:12
FOTÓ: ©xpbimages.com

Föl sem merülhet a szándékos szabálysértés lehetősége, Lewis Hamilton mostantól inkább „makulátlan tisztasággal” kerülné el a későbbi újabb hátrasorolásokat.

A büntetések hétvégéje a mostani Lewis Hamilton számára. Mindkét eddigi spái szabadedzés előtt motorcserét hajtottak végre autójában, és ezzel már összesen 30 rajthelyes hátrasorolásnál tart. Ez a szám pedig a folytatásban akár még rekordot jelentő 75-re is nőhet – ha a Mercedes követi az eredeti terveket. A csapat ugyanis a hírek szerint fontolgat egy újabb, szombat délelőtti motorcserét is.

Akárhogy is lesz, Hamilton úgy véli, a folytatásban már boldogulni fog a jelenleg rendelkezésére álló hajtóegység-mennyiséggel. „Már cseréltünk kétszer, szerintem ez elég” – tekintett előre.

Persze nemcsak a motorok, a figyelmeztetések terén is a határon táncol. Már a mostani cserék is automatikusan mezőny végi rajtot jelentenek számára Belgiumban, ezért fölmerült, talán most kellene „letudnia” a másik büntetését is. Jelenleg két figyelmeztetéssel a veszélyzónában tartózkodik, s ha még egyszer megrovást kap az FIA-tól valamilyen apróbb kihágásért, 10 rajthelyes büntetés jár érte. Elég lenne csak tolatnia a boxutcában, mint tette azt Bahreinben – más kérdés, hogy ez esetben az FIA vélhetően alaposan a körmére nézne. Az Auto Motor und Sport szerint megrovását áthajtásos büntetéssé változtatná.

Hamilton ehelyett inkább a nehezebbnek tűnő, mégis tiszta utat választja. „Tudom, hogy makulátlanul tisztának kell maradnom az év hátralévő részében, és megrovást sem kaphatok. De mivel tavaly is csak egyet kaptam, ez megoldható” – vélekedett.

Ami Spát illeti, Hamilton már javában a vasárnapi nagy hajszára készül. Pénteken nem foglalkozott időmérős teljesítményével, kizárólag a hosszú etapokra, a versenyre való felkészülésre koncentrált. Egyelőre kérdés, hogy taktikázik a kvalifikáción. A jellemzően nagy gumikopás miatt talán érdemes megfontolnia, hogy gumispórolásba kezdjen, és már a Q1-ben kiszálljon autójából.

„Most csak hosszú etapokat futottam, próbáltam felmérni, milyen lesz majd a versenyen, és elérni, hogy ne érjen meglepetés az autó egyensúlyát illetően. Az időmérőm elég unalmas lesz. Általában van egy célod a kvalifikációra, és ezt élvezed a legjobban, mert az élre akarsz kerülni. De én most nem azért versenyzem, hogy az élen legyek. Nem tudom, mik a tervek. Amennyire tudom, részt veszek az időmérőn, kvalifikálom magam, próbálok a leggyorsabb lenni. De másképp is dönthetnek, ha az a legjobb a versenyünk szempontjából” – fogalmazott a háromszoros bajnok.

Oszd meg!

4 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

szabb
#4 szabb 2016. augusztus 27. 12:56  

Tudomásom szerint nem csak 10 rajthelyes bünti osztható ki ezért, ami miatt nem biztos, hogy megérné ezt is bevállalni, és direkt szerintem nem is lenne sportszerű.

F1890
#3 F1890 2016. augusztus 27. 12:48  

sztem okos lenne ha most kimaxolná. mondjuk az nagy trollság lenen ha mindezt úgy tenné h rózbinak betart h feltartja gyors körén :D

Utoljára módosítva: 2016. augusztus 27. 12:49

cnote76
#2 cnote76 2016. augusztus 27. 12:07  

De hülyék, tuti, hogy vissza fog ütni később...

hammertime
#1 hammertime 2016. augusztus 27. 11:27  

Pedig az elég betyáros lenne, ha ügyesen kiprovokálná most a harmadik megrovást.:)

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

rajt

02016.10.27. 08:14

Mexikói tudnivalók

Gumik, DRS-zónák, sajtótájékoztatók

202016.10.26. 17:25

Az igazi Alonso még nem veszett el – „A győzelem a minden”

Úgy alkalmazkodik, mint senki más – úgy térne vissza a csúcsra, ahogy előtte senki

12016.10.26. 16:47

Bottas halál közeli élménye egy taxiban

„Vélhetően sok emberéletet megmentettem aznap este”