Maldonado már tárgyal 2017-ről

írta: M4Sport
2016. május 31. 18:55
FOTÓ: ©xpbimages.com

Pastor Maldonado már a 2016-os szezon elején – amikor elveszítette versenyzői ülését – egyértelművé tette, jövőre vissza akar térni a királykategóriába, a Monacói Nagydíj helyszínén pedig elmondta, több csapattal is tárgyal ennek lehetőségéről.

A venezuelai öt évet töltött a királykategóriában, és miután a Lotus meghosszabbította szerződését, úgy tűnt, nyugodtan készülhet a hatodikra. A csapat utódja – a gyári Renault – azonban menesztette a szponzoráció körül kialakult problémák miatt. Maldonado természetesen szeretne visszakerülni a királykategóriába, ahol elmondása szerint lenne még keresnivalója, Monacóban pedig elhintette, menedzserével továbbra is azon dolgoznak, hogy a visszatérés megvalósuljon.

„Nagyon szeretnék egy második lehetőséget, mert még mindig úgy érzem, sokat tehetek a Forma–1-ben” – mondta az Autosportnak. „A terv az, hogy visszatérek a királykategóriába. Az egyéves kihagyás annyira nem rossz, sőt volt időm arra, hogy átgondoljam a dolgokat. Már felvettük a kapcsolatot néhány csapattal, és most azon dolgozunk, hogy megállapodjuk valamelyikükkel a következő szezont illetően” – tette hozzá az egyszeres futamgyőztes.

Maldonadót korábban személyes szponzora, a venezuelai állami olajtársaság (PDVSA) támogatta, az általuk biztosított szponzori csomag pedig több csapat számára is vonzónak tűnt, az év eleji olajválság azonban a cégnél is éreztette hatását, és továbbra sem tudni, a jövőben támogatják-e a pilótát. Ő azonban bízik abban, hogy az elmúlt években szerzett tapasztalatok (a 31 éves pilóta 95 F1-es futamon indult) is vonzóvá teszik majd a csapatok körében. „Nem vagyok újonc, aki a nulláról kezdene. Öt év F1-es szereplés után úgy érzem, jó munkát végeznék” – magyarázta.

A Williams és a Lotus korábbi versenyzője abban bízhat még, hogy a Pirelli-teszteken szerzett tapasztalatok is felkeltik majd a csapatok érdeklődését (jövőre alaposan megváltoznak a gumik, így akár jól is jöhet az azokkal szerzett tapasztalat), és így talán megkapja a várt lehetőséget. Amit mindenképp ki szeretne használni, mert úgy érzi, pályafutása során nem volt alatta olyan autó, amivel bizonyíthatott. „Amikor a Williamsnél voltam, nyertünk egy futamot, és a 2012-es év nem volt rossz. A másik két év azonban gyengébb volt, és a Lotusnál is ez volt a helyzet. Nem volt esélyem, hogy magas szinten teljesítsek. Jó autót szeretnék, talán nem a legjobbat, de egy olyat, amivel megmutathatom, milyen lehetőségek rejlenek bennem, és amivel pontokat szerezhetek” – mondta.

A szezon során egyébként több vadnak tűnő pletyka is felütötte fejét Maldonadóval kapcsolatban. Először arról cikkeztek, hogy adott esetben visszatérhet a Williamshez (itt Felipe Massa helyét venné át), majd felmerült – ez az elképzelés valamivel hitelesebbek tűnik, hiszen például a Speed Week internetes oldalán is megjelent –, hogy a Manor pilótája lehet, mégpedig az idei év felétől, Rio Haryanto helye ugyanis még mindig kérdéses, támogatói ugyanis eddig csak 11 futamot tudtak biztosítani számára. Velük egyébként az év elején is szóba hozták, menedzsere, Nicolas Todt azonban akkor azt mondta, „bár minden tisztelete a kiscsapaté, ennek a lépésnek a williamses és a lotusos szereplés után ennek nem lenne értelme.”

Oszd meg!

22 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

albutr
#22 albutr 2016. június 01. 21:54  

nem hinném hogy bármelyik csapatnak kellene.

albutr
#21 albutr 2016. június 01. 21:51  
T.L.G:
Ő menedzser és épp tárgyal. Majd később foglalkozik velünk is :)

:D

f1m12
#20 f1m12 2016. június 01. 16:30  
frontember:
nem volt amúgy nyers erőben lassú, és ha ezerből egyszer minden összejött, akkor és ott tudott komolyat menni, ez volt barcelona 2012. De egészében véve mégis abban lett rekorder, hogy annyi pontot emlékezet óta nem dobott el senki, mint ő ugyanakkor, ugyanabban a kocsiban, ugyanabban az évben. Plusz az egész háttere volt vállalhatatlan, ami nézőpont kérdése, hogy őrá mennyire vet rossz fényt, végülis az egyetlen útja és sansza ez volt bekerülni a F1-be. Ki ne csinálta volna a helyében. Nem ő tehet a diktatúráról, a mocskos pénzről, ő csak felhasználta, amit adtak neki. Ezért nem hibáztatom, de pl az én elveimmel annyira ütközik az, amilyen hatással van a sportra ez a hatalmas pénzzel érkező, és csak emiatt érkező pilóta modellje, hogy én már eleve ezen a két szűrőn át néztem őt, és a teljesítményét. Nem jól indult nálam, na :))) ddb elmesélheti szép hosszan... :)) szóval tempója volt, következetessége nem, és a képességeiből/személyiségéből adódó hátrányok sokkal nagyobb károkat okoztak, mint amennyi előny származott a benne rejlő lehetőségekből. A visszatérés meg egy szomorú vicc a részéről, egyetlen épeszű ok vagy magyarázat sincs senki számára, hogy miért őt választanák bárki helyett..

szerintem nem volt olyan gyors, mint amennyire elterjedt róla ez a legenda. senki az utóbbi időben annyit nem szenvedett időmérőn vereséget a csapattársától, m ő. pedig ki volt a csapattársa? Grozsan. nem egy kutyaütő, de nem is az évszázad nagy reménysége, azt meg kell hagyni. ha felvette a tempót és elkapta a fonalat, akkor futamon talán, ment neki. ha ha

frontember
#19 frontember 2016. június 01. 15:35  
Enveblo:
én egyetlen megmozdulására emlékszem, ami nem zúzás volt, ausztriában a célegyenesben úgy jött ki szélárnyék mögül hogy keresztben volt a kocsi :D na az látványos volt, viszont az sem azért mert mert szép manőver volt :D

nem volt amúgy nyers erőben lassú, és ha ezerből egyszer minden összejött, akkor és ott tudott komolyat menni, ez volt barcelona 2012. De egészében véve mégis abban lett rekorder, hogy annyi pontot emlékezet óta nem dobott el senki, mint ő ugyanakkor, ugyanabban a kocsiban, ugyanabban az évben. Plusz az egész háttere volt vállalhatatlan, ami nézőpont kérdése, hogy őrá mennyire vet rossz fényt, végülis az egyetlen útja és sansza ez volt bekerülni a F1-be. Ki ne csinálta volna a helyében. Nem ő tehet a diktatúráról, a mocskos pénzről, ő csak felhasználta, amit adtak neki. Ezért nem hibáztatom, de pl az én elveimmel annyira ütközik az, amilyen hatással van a sportra ez a hatalmas pénzzel érkező, és csak emiatt érkező pilóta modellje, hogy én már eleve ezen a két szűrőn át néztem őt, és a teljesítményét. Nem jól indult nálam, na :))) ddb elmesélheti szép hosszan... :))

szóval tempója volt, következetessége nem, és a képességeiből/személyiségéből adódó hátrányok sokkal nagyobb károkat okoztak, mint amennyi előny származott a benne rejlő lehetőségekből.

A visszatérés meg egy szomorú vicc a részéről, egyetlen épeszű ok vagy magyarázat sincs senki számára, hogy miért őt választanák bárki helyett..

Joseph Sneijder
#18 Joseph Sneijder 2016. június 01. 14:57  

Volt egy barcelonai hétvége, amit megnyert. És kábé ennyi.

Enveblo
#17 Enveblo 2016. június 01. 12:18  
frontember:
a PDVSA eddig 310 mio dolláros tartozást halmozott fel a válságban, és egy múlt heti cikk arról ír, hogy további 2,5 milliárd dollár kifizetetlen számlája van szállítók felé. Az egész ország lényegében összeomlott, alapvető élelmiszerek ellátásával van probléma, 24e Ft-ba kerül egy kiló csirkehús, egyszóval nem a több millió dolláros szponzorációk ideje van. Ez ugyan nem Maldonado hibája, de jól mutatja az ország jelenlegi állapota, mennyire felelőtlen és vállalhatatlan döntés volt 5 év alatt közel 250 millió dollárt ellocsolni ennek a fiúnak a F1 bohóckodására egy olyan országban, ahol most éhen fognak halni egy csomóan. Maldonadonak sport oldalról pedig értelemszerűen szemernyi esélye nincs a visszatérésre, és ne is legyen. Öreg is, tehetségtelen is, erőszakos is, makacs is, versenyképtelen is. Teljesítménye abszolút hullámzó, ki-, és beszámíthatatlan, marketing értéke már semmi, plusz a mezőnyben van 15 olyan gyerek, aki bárhol bármikor többet tud, többet ér, és több jövő van benne. Grosjean-ok ülnek a Haas-ban, Perezek a Force-ban, Maldonado meg továbbra is abban a tévhitben él, hogy egy Manor az nem az ő szintje :) Önmagában elég belegondolni, mit jelent az, hogy ez a fiú 5 év után úgy tűnt el a sorozatból, mintha soha az életben itt se lett volna

én egyetlen megmozdulására emlékszem, ami nem zúzás volt, ausztriában a célegyenesben úgy jött ki szélárnyék mögül hogy keresztben volt a kocsi :D na az látványos volt, viszont az sem azért mert mert szép manőver volt :D

frontember
#16 frontember 2016. június 01. 08:57  

a PDVSA eddig 310 mio dolláros tartozást halmozott fel a válságban, és egy múlt heti cikk arról ír, hogy további 2,5 milliárd dollár kifizetetlen számlája van szállítók felé. Az egész ország lényegében összeomlott, alapvető élelmiszerek ellátásával van probléma, 24e Ft-ba kerül egy kiló csirkehús, egyszóval nem a több millió dolláros szponzorációk ideje van. Ez ugyan nem Maldonado hibája, de jól mutatja az ország jelenlegi állapota, mennyire felelőtlen és vállalhatatlan döntés volt 5 év alatt közel 250 millió dollárt ellocsolni ennek a fiúnak a F1 bohóckodására egy olyan országban, ahol most éhen fognak halni egy csomóan.

Maldonadonak sport oldalról pedig értelemszerűen szemernyi esélye nincs a visszatérésre, és ne is legyen. Öreg is, tehetségtelen is, erőszakos is, makacs is, versenyképtelen is. Teljesítménye abszolút hullámzó, ki-, és beszámíthatatlan, marketing értéke már semmi, plusz a mezőnyben van 15 olyan gyerek, aki bárhol bármikor többet tud, többet ér, és több jövő van benne. Grosjean-ok ülnek a Haas-ban, Perezek a Force-ban, Maldonado meg továbbra is abban a tévhitben él, hogy egy Manor az nem az ő szintje :)

Önmagában elég belegondolni, mit jelent az, hogy ez a fiú 5 év után úgy tűnt el a sorozatból, mintha soha az életben itt se lett volna

Masters_Of_Hardcore
#15 Masters_Of_Hardcore 2016. május 31. 22:38  
mpiere:
DDB hol van ?

tárgyal a Ferrarival hogy Raikkönen helyére tegyék be. :DDD

f1m12
#14 f1m12 2016. május 31. 22:27  
T.L.G:
Ő menedzser és épp tárgyal. Majd később foglalkozik velünk is :)

+1

T.L.G
#13 T.L.G 2016. május 31. 21:53  
mpiere:
DDB hol van ?

Ő menedzser és épp tárgyal. Majd később foglalkozik velünk is :)

F1890
#12 F1890 2016. május 31. 21:43  

remélem indybe megy és újra szívesen ülnék le futamokat nézni

mpiere
#11 mpiere 2016. május 31. 21:09  

DDB hol van ?

raynor
#10 raynor 2016. május 31. 20:23  
Givangel:
a tobbi versenyzo testi epsege erdekeben remelem nem jon vissza soha tobbet

Ne mond már például törésteszthez fejlesztő pilótának bárhol megállná a helyét;-) Még hasznára is válna a sportnak...

Kepano
#9 Kepano 2016. május 31. 20:16  
Givangel:
Eddig meg senki, de ez nem rajta mult.

Úgy érzem felfújod kicsit a dolgokat. Maldonado tényleg sokszor tört-zúzott, de egyik baleset sem volt olyan súlyos... És legalább gyors volt, nem úgy, mint Jolyon.

Givangel
#8 Givangel 2016. május 31. 20:11  
Kepano:
Mikor sérült meg bárki is Maldonado miatt?

Eddig meg senki, de ez nem rajta mult.

Kepano
#7 Kepano 2016. május 31. 20:09  
Givangel:
a tobbi versenyzo testi epsege erdekeben remelem nem jon vissza soha tobbet

Mikor sérült meg bárki is Maldonado miatt?

Givangel
#6 Givangel 2016. május 31. 19:55  

a tobbi versenyzo testi epsege erdekeben remelem nem jon vissza soha tobbet

Kepano
#5 Kepano 2016. május 31. 19:51  

Remélem visszatér! A Palmer-Maldonado csere egy jó nagy pofára esés volt a Renault részéről.

hammertime
#4 hammertime 2016. május 31. 19:47  
cyberpunk999:
Jó kérdés, hogy mennyi támogatást kap az olajvállalattól. Csak ennek függvénye, hogy lesz-e ülése...

Venezuela gyakorlatilag összeomlott, onnan nem lesz lóvé.

blackmore
#3 blackmore 2016. május 31. 19:36  

A PDVSA-n múlik. Nélkülük már évek óta nem lenne az F1-ben.

Lewisthebest
#2 Lewisthebest 2016. május 31. 19:35  

„Amikor a Williamsnél voltam, nyertünk egy futamot, és a 2012-es év nem volt rossz."

De az borzalmas volt :D Most így hirtelen nem is tudnék olyan versenyzőt mondani aki elszórt annyi pontot mint ő abban az évben.

cyberpunk999
#1 cyberpunk999 2016. május 31. 19:26  

Jó kérdés, hogy mennyi támogatást kap az olajvállalattól. Csak ennek függvénye, hogy lesz-e ülése...PIT STOP

Hamilton, ahogy még sosem láttuk (videó)

FORMA-1 HÍREK

Jenson Button

02016.10.20. 23:31

Alonso: Vissza a normalitásba

Amiért Szuzukát csak egyszeri kisiklásnak tekintik

12016.10.20. 23:02

Verstappen már nem függ Ricciardótól

Nem hatotta meg a Mercedes óvása

02016.10.20. 22:44

Megnevettetett újságírók: A texasi cowboy szólalt meg Ricciardóból!

"A pokolba is, inkább egy kicsit lassabban megyek!"