Maldonado újra versenyez?

írta: M4Sport
2016. augusztus 11. 13:13
FOTÓ: ©xpbimages.com

A hosszútávú sportautózásban térhet vissza a versenypályára a Forma–1-ből év elején kikerült Pastor Maldonado.

A venezuelai versenyző a 2016-os téli tesztidény előtt tudta meg, hogy hiába rendelkezik érvényes szerződéssel, nem ő lesz Jolyon Palmer csapattársa a Renault-nál. Pastor Maldonado ezt követően jó időre eltűnt a nyilvánosság elől, majd Monacóban ismét felbukkant az F1-es paddockban. Előrebocsátotta, visszatérésén dolgozik, s közben gyakorlatilag nem volt olyan kategória, amelyben ne tartotta lehetségesnek pályafutása folytatását.

Most több jel is arra utal, hogy a talált magának egy ülést, mégpedig a Manor-csapatnál – de nem az F1-esnél. Szeptemberben Mexikóban rendezik meg a megbízhatósági világbajnokság (WEC) 6 órás versenyét, s a helyi résztvevő, Alfonso Toledano elkottyintotta Maldonado lehet az egyik csapattársa.

„Arra várunk, hogy bejelentsék a harmadik versenyzőnket. Pastor Maldonado lehet az. De a csapat még nem döntött, szóval várjuk ki a végét” – nyilatkozta a Manor Oreca-Nissannal WEC-futamára készülő mexikói.

Maldonadót korábban IndyCar-csapatokkal is összefüggésbe hozták. Egy időben az Andretti-Herta-istálló potenciális versenyzőjeként emlegették, később a KV Racing csapatánál tett látogatást az iowai versenyen.

Hogy ehhez képest mégis a sportautó-vb. LMP2-es kategóriájában láthatjuk viszont, arra a mexikói verseny szervezője, Ricardo Gonzalez szerint is jó esély van. „Tudjuk, hogy van még egy hely a csapatnál. Azt még nem tudjuk, ki fogja ezt betölteni. De úgy hallottuk, hogy egy tapasztalt F1-es versenyző” – nyilatkozta.

A Motorsport szerint azonban ez az ex-F1-es akár egy másik dél-amerikai is lehet: Antonio Pizzonia, aki a Nürburgringen már versenyzett a John Booth-ék által vezetett Manornál.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Pascal Wehrlein

02016.10.23. 00:50

Kedv vagy stílus kérdése Vettel halványabb teljesítménye?

Formahanyatlására többféle magyarázat lehet – a Ferrariéra nem tud választ