Maldonadónak B-terve is van!

írta: M4Sport
2016. június 09. 17:20
FOTÓ: ©xpbimages.com

Bár még mindig a Forma–1-es visszatérés a cél, Pastor Maldonado nemcsak a királykategóriában gondolkodik. A venezuelai nemrég egyértelművé tette, ha nem kap lehetőséget a géposztályban, akkor más alternatíva után néz – tervekből egyelőre nincs hiány!

A tavalyi év végén úgy tűnt, Maldonado lesz a gyári Renault egyik versenyzője, 2016 elején azonban a franciák felbontották szerződését, miután gondjai támadtak a szponzori pénzekkel. Az egyszeres futamgyőztes azóta többször elmondta, mindent megtesz azért, hogy 2017-ben ismét ott lehessen a királykategória mezőnyében; Monte-Carlóban például elárulta, több csapattal is tárgyal.

Persze arra továbbra sincs garancia, hogy egyikükkel szerződést is köt a következő évre, éppen ezért abból sem csinál titkot, hogy más lehetőségeket is figyelembe vesz. „Sohasem tudhatod, mi történik a Forma–1-ben, szóval dolgozunk egy B-terven is” – mondta az Autosportnak. „Egészen jók az esélyeim, de profiként mindig szükséged van egy B-tervre. Körülnézünk, hiszen sok érdekes kategória van Európában, sőt az Amerikai Egyesült Államokban is, ami szintén egy lehetőség” – tette hozzá.

Később elmondta, szívesen versenyezne olyan formaautós szériákban, mint az IndyCar, vagy a Forma–E, de a Hosszútávú sportautó-világbajnokságot (WEC) és a DTM-et is szívesen kipróbálná, van azonban egy széria, amit már most kizárna. „Talán a NASCAR-ban nem próbálkoznék, mert az teljesen más. Európában kezdtem a pályafutásomat, szóval nehéz lenne, de nem lehetetlen. A WEC nagyon érdekes és a DTM is. És ott az IndyCar, ami együléses széria, tehát fekszik a stílusomnak. Van ez a három kategória és a Forma–E. Majd meglátjuk, milyen lehetőségek kínálkoznak” – magyarázta.

Maldonado – aki a csapat főhadiszállásán dolgozott, amikor megtudta, hogy a Renault idén már nem tart igényt a szolgálataira – azt is elárulta, hogy idén a kései döntés miatt nem állt neki új lehetőségeket keresni. „Amikor elhatározták, már nagyon késő volt – február. Szóval erre az évre vége volt a játéknak. Körülnézem kicsit és voltak lehetőségeim, de nem olyanok, amilyenekre vágytam. Nem úgy gondoltam erre, mint a világ végére. Voltak versenyzők, akik jártak már hasonló cipőben. Például Kevin Magnussen vagy Nico Hülkenberg, de Kimi Räikkönen is került már ilyen helyzetbe” – utal a kihagyásra. „Végül visszatértek, és még erősebbek lettek” – teszi hozzá.

Bár már nem tagja a mezőnynek, Maldonado azért még kötődik a Forma–1-hez, hiszen ő is részt vehet a Pirelli tesztprogramjában (többek között ebben is bízhat a 2017-es év kapcsán, az abroncsok ugyanis sokat változnak, tapasztalata pedig akár jól is jöhet egy csapatnak). „A Pirelli hívott, és adódott ez a lehetőség, hogy végezzek gumiteszteket számukra. Ez fontos volt nekem, a Pirelli pedig bízik bennem, és kiválasztott erre a fontos munkára. Mindenki a gumiabroncsokról beszél. Ez a feladat nagy felelősséggel jár. Nagy lehetőség ez, és köszönettel tartozom érte” – zárta gondolatát.

Oszd meg!

6 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

GreenHonda
#6 GreenHonda 2016. június 10. 10:41  
albutr:
a Saubernél lenne esélye.

Nem gondolom, hogy odamegy. A Manorhoz is azt írták mivel visszalépés, nem opció. Nos, a Sauber is visszalépés lenne, és annyival nem erősebb a Manornál.

Más szempont, hogy Maldonado örülhetne hogy egyáltalán a sportágban lehet, nem itt még válogat.

ddb
#5 ddb 2016. június 09. 22:54  
qwerm:
Úgy hallottam, zöldségest nyit ddb-vel :)

Ki mondta?

qwerm
#4 qwerm 2016. június 09. 21:32  

Úgy hallottam, zöldségest nyit ddb-vel :)

albutr
#3 albutr 2016. június 09. 20:25  

a Saubernél lenne esélye.

ddb
#2 ddb 2016. június 09. 18:28  

El tudnám képzelni, hogy a Force India leszerződteti és cserébe segítenek Mallyának Venezuelába menekülni és ott elrejtőzni a börtön elől, ha már pénzt nem tud adni az állam Maldonadoért.

Kepano
#1 Kepano 2016. június 09. 18:27  

Végre lenne kinek szurkolnom az indycarban! Bár Montoyát is nagyon csipázom, neki az F1-es stílusa sokkal jobban bejött, mostanra pontgyűjtögető lett, aminek meg is itta a levét tavaly.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Lewis Hamilton

02016.10.24. 19:51

Alonsót a Mercedes és egy bajnoki cím sem tudná maradásra bírni

Csak akkor folytatja, ha élvezni fogja a vezetést

12016.10.24. 17:55

Malajzia lemond az F1-ről?

Kérdéses a futam sorsa