Manor: holnap minden kiderül?

írta: M4Sport
2016. február 17. 17:05
FOTÓ: ©xpbimages.com

Csütörtökön pont kerülhet a Manor szabad versenyzői ülésével kapcsolatos találgatások végére, az első számú jelölt, Rio Haryanto ugyanis sajtótájékoztatót tart hazájában, Indonéziában. A fiatal pilóta a Motorsport cikke szerint Forma–1-es terveit fogja ismertetni.

Öt nap múlva kezdetét veszi a 2016-os tesztidőszak, a mezőny legkisebb csapata azonban még csak egy pilóta szerződtetéséről adott hírt: múlt szerdán jelentették be, hogy a Német Túraautó-bajnokság (DTM) tavalyi győztese, Pascal Wehrlein vezeti majd egyik autójukat. Arról, ki lesz a német pilóta csapattársa, régóta folynak már a találgatások, holnap azonban pont kerülhet az ügy végére.

Az első számú esélyes főszponzora, az indonéziai állami olajtársaság (Pertamina) ugyanis sajtótájékoztatót tart az ország fővárosában, ahol a Motorsport cikke szerint Haryanto Forma–1-es terveit ismertetik. A többszörös GP2-es futamgyőztes a fent említett cég mellett az ország kormányától is megkapta a kért támogatást, így nagyjából 10 millió fonttal tud hozzájárulni a csapat költségvetéséhez. Igaz, nemrég elismerte, az előleget nem tudtak befizetni a határidő lejárta előtt.

Most azonban úgy tűnik, megoldódtak a problémák; a neves brit lap, a Telegraph például kész tényként közölte az indonéz pilóta érkezését és azt, hogy a Manor tavalyi pilótája, Will Stevens már egészen biztosan nincs „versenyben” az utolsó szabad ülésért. Igaz, a másik jelölt, Alexander Rossi eközben magabiztosan nyilatkozott jövőjéről, így egyelőre azt nem lehet kizárni, hogy Haryanto mellett esetleg ő is lehetőséget kap (nemrég erről is pletykáltak).

Haryanto eddigi legnagyobb sikerét 2009-ben érte el, amikor megnyerte a Formula-BMW Pacific-sorozatot. A következető évtől kezdődően a királykategória legrangosabb előszobáiban bizonyított. Két évig versenyzett a GP3-ban (itt három futamgyőzelmet szerzett, legjobbja pedig egy év végi 5. helyezés volt), 2012 és 2015 között pedig a GP2 mezőnyét erősítette. Ebben a sorozatban tavaly teljesített legjobban: háromszor is elsőként ért a célba és a bajnoki pontverseny második helyének megszerzésére is volt esélye, végül azonban be kellett érnie a negyedik pozícióval.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Sebastian Vettel

02016.10.27. 13:51

Kanada megmentené futamát – most alkudoznak!

Kitolnák a felújítások határidejét

72016.10.27. 12:30

Ecclestone: Falakat a kanyarok mellé!

A balesetveszély növelésével tenné izgalmasabbá a sportot

22016.10.27. 10:59

A McLaren „rejtegette” a 2017-es autót Button elől

Hamarosan visszatér a szimulátorba