Mansell: Hamilton már most legenda

írta: M4Sport
2016. január 12. 14:02
FOTÓ: ©xpbimages.com

Az 1992-es év világbajnoka, Nigel Mansell nem győzi dicsérni honfitársát, Lewis Hamiltont, akinek elmondása szerint már most helye van a sport legnagyobb alakjai között. A brit klasszis a Mercedes pilótájának sokat kritizált magánéletéről is kifejtette véleményét.

Mansell az elmúlt két évben több alkalommal is elismerően nyilatkozott fiatal honfitársáról: 2014-ben például azonnal gratulált neki, amint megdöntötte országos rekordját (Hamilton előtt ő vezette a britek győzelmi listáját 31 diadallal), tavaly leszögezte, a Mercedes versenyzője akár Michael Schumacher rekordjait is megdöntheti, néhány nappal ezelőtt pedig egy, az F1 Racingnek adott nyilatkozatban méltatta a címvédőt.

Most az F1i is felkereste az 1992-es világbajnokot, akitől először azt kérdezték, mire jutott volna Hamilton az 1980-as években, vagyis abban az időszakban, melyben ő versenyzett Alain Prost és Ayrton Senna, Nelson Piquet és a kor többi nagysága ellen. „Ezt nem tudom megmondani, hiszen akkoriban minden teljesen más volt! Például a versenypályák is teljesen eltértek a mostaniaktól” – hangzott a hatvankét éves exversenyző rövid válasza.

„Inkább azt mondanám, hogy Lewis nagyon nagy világbajnokká válik majd, sőt már most is az! Számomra ő már most legenda. Szerintem teljesen felesleges arról vitatkozni, hogy őt is a legendák közé sorolhatjuk-e, vagy sem, én ugyanis úgy vélem, Lewis egy igazi klasszis. Mindenki eldöntheti, hogy kedvel-e valakit, én kedvelem őt. Éli a saját életét és rendkívül szórakoztató; nagyon jókat lehet vele beszélgetni. Megvannak a sajátosságai, ahogyan mindenki másnak” – folytatja.

A honfitárs tehát Hamilton magánéletét és „pályán kívüli dolgait” sem szeretné kritizálni, sőt örül annak, hogy a világbajnok nem csak a versenyzés iránt érdeklődik. „Azt hiszem, többen félreértik; sokaknak nem voltak meg a lehetőségeik – ahogyan nekem sem –, hogy nagyszerű dolgokat vigyenek véghez. Engem ez egyébként nem zavar, hiszen hálás vagyok mindenért, amit elértem! Szeretném, hogy Lewis egy szép utat járjon be a folytatásban, hiszen a lehetőség adott” – magyarázta.

Oszd meg!

1 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

sába
#1 sába 2016. január 13. 21:33  

Na, úgy látom mindenkit feldobott a hír. :)

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Sergio Pérez

02016.10.25. 19:13

„Ember, micsoda idióta!”

12016.10.25. 18:26

A Renault versenyzője csapatutasítást akart

Palmer gyorsabbnak érezte magát márkatársánál

32016.10.25. 16:36

„Visszatért az igazi McLaren”

Boullier szerint egyértelmű, hogy a szuzukai kisiklás egyszeri volt