Már a Force India is túl van a törésteszten

írta: M4Sport
2016. január 26. 18:56
FOTÓ: ©xpbimages.com

A Force India is túl van a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) töréstesztjein, egy lépéssel tehát ők is közelebb kerültek az első gyakorláshoz. Az alakulat szóvivője szerint most minden a tervek szerint halad, azaz a következő cél is teljesíthető!

A tavalyi szezon roppant nehezen indult a Force India számára, 2015-ös autójuk ugyanis csak az utolsó teszten debütált (a hivatalos magyarázat szerint a készpénzáramlással kapcsolatos problémák vezettek a késéshez), az első komoly fejlesztési csomag bevetéséig pedig komolyabb eredményeket sem szállított. 12 hónappal később sokkal biztatóbbak az előjelek: a csapat képviselője – a Motorsport egyik munkatársának – megerősítette, az autó már teljesítette a törésteszteket.

Ez egyet jelent azzal, hogy a VJM09-es kódjelű karosszéria már megkapta az engedélyt a szövetségtől az első teszten való részvételre. Persze ez önmagában még nem garancia arra, hogy a csapat ott is lesz a február végén rendezendő gyakorláson, ezúttal azonban a szóvivő elmondása szerint ezzel sem lesz probléma. „A téli felkészülésünk remekül halad, szóval mindkét barcelonai teszten ott leszünk” – nyilatkozta még a múlt hét végén.

Mivel a technikai szabályok nem változtak komolyabban, a Force India tervezőinek elsősorban az állította komoly kihívás elé, hogy megfeleljenek a pilótafülkére vonatkozó szigorú előírásoknak (ezeken a versenyzők biztonságának javítása miatt változtattak). Az alakulat azt még nem közölte, mikor mutatja be 2016-os autóját, és arról sem közölt információt, ismerteti-e annak festését a hivatalos leleplezés előtt, ahogyan 2015-ben tette.

FIA
Oszd meg!

1 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

rena76
#1 rena76 2016. január 26. 21:13  

Bar a csapat valoban nem kozolte a bemutato datumat, de Perez a mult heten egy interju soran elszolta magat. Ezek szerint az autot az elso teszt elott februar 21.-en leplezik le Barcelonaban.
Ja es Boldog Szuletesnapot Checo!

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Fernando Alonso

02016.10.26. 16:47

Bottas halál közeli élménye egy taxiban

„Vélhetően sok emberéletet megmentettem aznap este”

02016.10.26. 16:22

„Mihelyst föladod, halott vagy” – Hamilton

Megviselte, de meg nem törte a nyeretlen időszaka

52016.10.26. 14:43

Bolond lenne nem megpróbálni

Ericsson is bekopogtat a Force Indiához