Már a motoros legenda fia is az F1-be vágyik!

írta: M4Sport
2016. február 02. 18:59
FOTÓ: ©raceofchampions.com

A motorsport újabb neves alakjának fia vágyik a Forma–1-be: a gyorsaságimotoros világbajnok, Mick Doohan gyermeke a legelső lépést már meg is tette a hosszú úton.

Egyre több, az autó- és motorsportban ismertté vált korábbi nagy név tűnik fel újra a versenyzés világában. Múlt hétvégén beszámoltunk arról, hogy Indiában Michael Schumacher, Emerson Fittipaldi, és a sikeres tervező, Adrian Newey gyermeke is rajthoz állt (és még Jean Alesi fia is indulni akart) az MRF Challenge nevű versenyen Csennaiban – s közben mindannyian szépen haladnak egyre feljebb az utánpótlás-sorozatok szamárlétráján. Az F1-ben mindeközben úgy fest, már egyszerre négy második generációs versenyző is szerepel majd 2016-ban: Nico Rosberg és Max Verstappen mellé várhatóan csatlakozik Kevin Magnussen is, akiknek édesapjai mind megfordultak az F1-ben, miközben Carlos Sainz papája a ralizás világában szerzett nem akármilyen hírnevet.

Most úgy tűnik, pár éven belül akár újabb versenyzőcsemete kerülhet közelebb a királykategóriához: a gyorsaságimotoros világbajnok, Mick Doohan fia, Jack ugyanis egy nemrég tett nyilatkozatában kijelentette, ő bizony az F1-be vágyik! „Az álmom a Forma–1. De tudom, hosszú út vezet odáig” – nyilatkozta a jelenlegi 13 esztendős fiú, aki megnyerte hazája, Ausztrália gokartbajnokságát.

Bár idősebb Doohan számára a kétkerekűek világa jelentette az otthont, Jack szerint apja tapasztalata így is meghatározó számára. „Folyamatosan jobb eredményekre sarkall” – erősítette meg a fiú, hozzátéve, hogy apját tekinti példaképének.

Az idősebb Doohan elárulta, egy ideig próbálta távol tartani fiát a versenyzés világától, ám végül próbálkozása kudarcba fulladt. „Egy évig sikerült, de aztán elkezdett beszélgetni erről a barátaival, és kiderült, hogy csak amolyan kegyes hazugság volt részemről, amikor azt mondtam, a versenyzésnél van egy előírt korhatár” – nyilatkozta Doohan a „leleplezésről”. „Csak azt szeretném, hogy élvezze, amit csinál. És élvezi. A sportolás az élet magaslatait és mélységeit ismerteti meg vele. Még csupán tizenhárom éves, és mindent támogatást megadok neki, nem állok az álmai útjába” – tette hozzá.

Majd végül azért megjegyezte, még reménykedik. „Remélem, végül átvált majd a kosárlabdára – az jelentősen olcsóbb…”

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Fernando Alonso

12016.10.25. 15:34

Gasly nem érti

Úgy tűnt, ő lesz a Toro Rosso pilótája

62016.10.25. 14:05

Besegített az F1-nek Taylor Swift

Ugrásszerű növekedés az austini futam látogatottságában

82016.10.25. 13:43

Bezzeg Alonso...

Az olasz sajtó szerint a Ferrarinál még vannak, akik hiányolják