Már a Q2-ben megsérült Vettel padlólemeze – de nem ezen múlt

írta: M4Sport
2016. július 30. 19:01
FOTÓ: ©xpbimages.com

Sérült autóval vágott neki Sebastian Vettel a hockenheimi időmérő edzés utolsó felvonásának. A német szerint autója egyszerűen túl érzékeny ahhoz, hogy rendszeresen gyors legyen.

Ausztria óta már csak harmadik erőnek számít a Ferrari. A Red Bull-lal szemben fokozatosan fogyatkozó pontelőnyük, valamint az elmúlt három hétvégén tőlük elszenvedett időmérős vereségük is ezt igazolja. Szombaton Németországban is bottal üthették az osztrákok nyomát, és a legaggasztóbb a szempontjukból az volt, hogy ők sem teljesen értették.

Az olasz Motorsport arról számolt be, hogy Vettel némi hendikeppel versenyzett a Q2 közepétől. Úgy tudják, első akkori próbálkozása során túl agresszíven hajtott keresztül az egyik kerékvetőn, amely miatt meg is sérült a padlólemeze. Miután visszatért, a szerelők nehezen vették észre a sérülést, és végül már nem is maradt elegendő idejük a javításra, ezért Vettel a Q3-nak is sérült autóval vágott neki.

Vártnál gyengébb tempójáért azonban nem ez volt a felelős. Egyfelől Vettel maga nyilatkozta azt, hogy az első igazán jó körét a Q3-as utolsó nekifutásakor teljesítette, másfelől az eset előtt sem volt már elégedett a vezethetőséggel.

A négyszeres bajnok arról beszélt, hogy miközben délelőtt még bizakodó volt, az időmérőre megváltozott az autója, ami pedig szerinte annak a következménye, hogy az idei konstrukciójuk egyszerűen rendkívül szűk tartományban képes jól működni, azaz nagyon érzékeny a körülmények változására.

„Az előző versenyeken nem tudtuk gyorsan megtalálni a beállításokat. Magyarországon sikerült pont az időmérőre megtalálni őket, itt azonban túl lassúak voltunk. Ez a Force Indiával szembeni előnyünkből is látszik. Most kéttized másodperc van közöttünk, és beláthatjuk, hogy normál esetben ennél nagyobb szokott lenni az előnyünk. Csak abban bízhatunk, hogy a versenyre összeáll minden” – fogalmazott a német.

„Mindig próbálunk javítani és rendbe tenni az egyensúlyt. Tegnap kicsit az autó elejével és hátuljával is bajlódtam a kanyarokban különböző tempóknál. Ma délelőtt egész jó szintre kerültünk, de délutánra megint nem állt össze. Nem okolom a gumikat, mert jónak éreztem őket. Voltak olyan helyszínek, ahol úgy éreztük, nem lehet munkára bírni őket, de itt szerintem nem ez a probléma.”

Ami az őt legyőző csapattársát illeti, Vettel úgy látja, ellentétes utat jártak be ma. „Nem néztem meg a többiek körét, de egy bizonyos ponton szerintem ő elkezdte ma délelőtt egyre jobban érezni magát, miközben én egyre kevésbé éreztem jól. Jobban indult neki az időmérőnek, és egyszerűen gyorsabb volt. A vége egész szoros lett, az elején sokkal rosszabbnak tűnt a helyzet. Ezért is mondom azt, hogy az utolsó körömmel nagyon elégedett voltam. Kimi megérdemelte, hogy előrébb végzett.”

Vettel azt reméli, hogy a versenyre újra változik a helyzetük. „Általában sikerül javulnunk szombatról vasárnapra. De rá kell jönnünk az okokra ahhoz, hogy elmozduljunk a mostani helyzetünkből. Nem aggódom. A versenyben még bármi benne lehet. Már teljesítettem elég futamot ahhoz, hogy tudjam, a hatodik helyről még sok mindent el lehet érni.”

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Fernando Alonso

02016.10.26. 16:47

Bottas halál közeli élménye egy taxiban

„Vélhetően sok emberéletet megmentettem aznap este”

02016.10.26. 16:22

„Mihelyst föladod, halott vagy” – Hamilton

Megviselte, de meg nem törte a nyeretlen időszaka

52016.10.26. 14:43

Bolond lenne nem megpróbálni

Ericsson is bekopogtat a Force Indiához