„Már az elején nyilvánvaló volt, hogy Rosberg a jövő bajnoka”

F1 banner 2017
írta: M4Sport
2016. december 02. 11:57
FOTÓ: ©xpbimages.com

A Williams-istálló számára már akkor egyértelmű volt, hogy Nico Rosberg a jövő Forma–1-es világbajnoka, amikor a német bemutatkozott a kategóriában – jelentette ki a helyettes csapatvezető, Claire Williams, aki teljesen megérdemeltnek tartja az új bajnok sikerét.

A GP2 friss győzteseként Rosberg attól a csapattól kapott lehetőséget, mellyel édesapja megnyerte a világbajnoki címet. Noha a Williams ekkor egy gyengébb időszak kellős közepén volt, a fiatal pilóta többször felhívta magára a figyelmet: első versenyén azonnal megfutotta a leggyorsabb kört, később két alkalommal is dobogóra állt, 2009-ben pedig rendre ott volt az élmezőny nyomában.

A csapatot négy év után hagyta el, hogy csatlakozzon a Mercedeshez, ahol egy kiélezett bajnoki küzdelem végén idén sikerült megvalósítania gyermekkori álmát. Győzelmét követően a Williams helyettes csapatvezetőjét is felkeresték, hogy arról érdeklődjenek, már az első években is látható volt-e, hogy Rosberg egy nap felé a csúcsra. Claire Williams egyértelmű választ adott. „Azt hiszem, nyilvánvaló volt. Vannak fiatalok, akikről tudod, hogy bajnokalapanyagok, ő is az volt!”

„Nagyszerű munkát végzett, mindent megtett, amit meg kellett tennie. Ő most valószínűleg úgy érzi, hogy jó sok időt kellett várnia a sikerre, ugyanakkor teljesen megérdemelten lett a sport bajnoka. Nagyon örülök a sikerének” – tette hozzá Williams, aki tehát nem ért egyet azokkal a véleményekkel, melyek szerint Rosberg főként a csapattárs hibáiból profitált, ezért nem „méltó” győztes.

Nyilatkozata során kiemelte, azzal, hogy megszerezte a bajnoki címet, Rosberg édesapja árnyékából is kilépett, ez pedig hihetetlenül nehéz feladat egy híres szülő gyermekének (a helyezet ő is ismeri, hiszen a Williams alapítójának lányaként kell helyt állnia). „Emlékszem, amikor bemutatkozott a Williamsnél. Akkoriban a csapat sajtóreferense voltam, és épp fotókat készítettek róla valamint Nelson Piquet-ről. Én felügyeltem rájuk, és már akkor feltűnt, mennyire elbűvölő személyiség.”

„Remek nagykövet, és nagyszerű bajnok a Forma–1 számára. A győzelme pedig igazán megérdemelt volt. Ő egy korábbi világbajnok gyermeke, és így elérni ezt a sikert – amivel kiléphet az apja árnyékából – szerintem nem egyszerű. Nem könnyű kilépni a híres szülők árnyékából, Nico azonban mindent megtett, amit meg kellett tennie, és bizonyította, hogy ő maga is méltó a sikerre. Úgy gondolom ez legalább annyira fontos számára, mint a bajnok siker” – zárta gondolatát.

Oszd meg!

3 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

_JuSuF_
#3 _JuSuF_ 2016. december 02. 16:40  
IcemanBen:
Most jelentette be, hogy visszavonul.

Láttam. :)

Csináltam egy űrlapot, tippeljük meg együtt, hogy ki lesz Rosberg utódja!

https://goo.gl/forms/pVrVbdOr1zciKc8m2

IcemanBen
#2 IcemanBen 2016. december 02. 14:32  
_JuSuF_:
Remélem ezzel a VB címmel végre le tudja dobni magáról minden terhét, és jövőre felszabadultan versenyezhet.

Most jelentette be, hogy visszavonul.

Utoljára módosítva: 2016. december 02. 14:33

_JuSuF_
#1 _JuSuF_ 2016. december 02. 12:36  

Remélem ezzel a VB címmel végre le tudja dobni magáról minden terhét, és jövőre felszabadultan versenyezhet.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

A Mercedes öröme

02016.12.08. 14:07

A visszaútra nem váltott jegyet Rosberg

Nem tud elképzelni nagyobb tettet a bajnoki címnél és Hamilton legyőzésénél