Már csütörtökön is tesztelik a Ferrarin a glóriát

írta: M4Sport
2016. június 30. 11:49
FOTÓ: ©xpbimages.com

Bár a pályatesztre csak pénteken kerül sor, már csütörtökön fölkerül az egyik Ferrarira a glória fejvédő második verziója.

A szintén a Scuderia által, még a téli tesztek idején elvégzett első teszthez képest több területen is változtattak a glórián. Egyfelől miközben akkor még egy acélból készült változatot szereltek fel a vörös autóra, addig az új verzió már titániumból készült. Másfelől annak geometriáján és rögzítésén is módosítottak. Utóbbi téren egy csuklós megoldást alkalmaztak, mely nagyobb rugalmasságot biztosít a keretnek, emellett pedig a versenyzők kiszállását is gyorsabbá, könnyebbé teheti.

Hogy valóban így lesz-e, az már csütörtökön kiderül Spielbergben. A Ferrari szerelői már a mai sajtónapon felrakják autójukra az átalakított glóriát, mellyel az FIA jelenlétében teljesítik az úgynevezett kiszállásos tesztet. Ennek során azt vizsgálják, a versenyző milyen gyorsan és milyen könnyen képes elhagyni autóját. A szövetség versenyigazgatója, Charlie Whiting korábban jelezte, amennyiben bebizonyosodik, hogy a glória biztonsági szempontból komoly előrelépés, akár még a jelenleg érvényben lévő minimális kiszállási időt is hajlandóak megnövelni egy-két másodperccel.

Pénteken aztán következik a pályateszt: a Ferrari egyik autóját a glóriával fölszerelve küldi majd pályára egy installációs kör erejéig. A következő héten a csapatokkal egyeztetnek az eddigi tesztek eredményeiről, és az Autosport értesülése szerint ezt követően elkészítik majd a glória harmadik verzióját, mely már a jövő évben bevezetett változat alapjának tekinthető.

Miközben az FIA a glória fejlesztésének felgyorsítása érdekében félretette a Red Bull szélvédős megoldását, a csapat pedig jelezte, leállítja a kapcsolódó munkálatokat, a csapat versenyzője, Daniel Ricciardo reméli, van még remény arra, hogy hosszabb távon az általa Szocsiban pályára vitt eszközt használja a mezőny. „Bizonyos szempontból csalódott lennék, ha a szélvédő ötletét elvetnék. Az autók persze akkor néznének ki a legjobban, ha nem lenne rajtuk semmi, de az elsődleges szempontot a biztonság, majd a költségek jelentik. Még van mit csiszolni a szélvédőn, de csalódott lennék, ha végleg elvetnék. Nem is tartanám jó ötletnek” – nyilatkozta az ausztrál.

Csapatfőnöke, Christian Horner eközben jelezte, most csak arra várnak, hogy a szövetség milyen paraméterek szerint változtatná meg a szélvédőt. „Most az FIA iránymutatására várunk. Jelenleg nagy a csend. Ha elmondják, mit akarnak, utána ennek megfelelően intézkedhetünk. Gyanítom, hogy most sok dolguk van, de az ő térfelükön pattog a labda” – jelezte a brit.

FIA
Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

rajt

02016.10.27. 08:14

Mexikói tudnivalók

Gumik, DRS-zónák, sajtótájékoztatók

202016.10.26. 17:25

Az igazi Alonso még nem veszett el – „A győzelem a minden”

Úgy alkalmazkodik, mint senki más – úgy térne vissza a csúcsra, ahogy előtte senki

12016.10.26. 16:47

Bottas halál közeli élménye egy taxiban

„Vélhetően sok emberéletet megmentettem aznap este”