„Már megint egy Renault!” – Button büntette volna Palmert

F1 banner 2017
írta: M4Sport
2016. október 22. 23:57
FOTÓ: ©xpbimages.com

Jenson Button úgy érzi, honfitársának, Jolyon Palmernek büntetést kellett volna kapnia a feltartásért, ami nagyban hozzájárult ahhoz, hogy végül nem juthatott tovább az időmérő második szakaszába. A Renault pilótája természetesen más véleményen van.

Hiába volt biztató a tempója a szabadedzéseken, Button csak a 19. rajthelyet szerezte meg az austini időmérőn. A vártnál gyengébb eredmény részben annak köszönhető, hogy csapata először a lágy abronccsal próbált bejutni a Q2-be, így végül csak egy „lövése” maradt a szuperlággyal. Utolsó gyors körében azonban többször feltartották. A leglátványosabban a Renault fiatal brit versenyzője.

„Tegnap nyolcadikak voltunk, ma reggel pedig kilencedikek, szóval a tempó rendben volt” – kezdte 2009 bajnoka. „De elrontottuk az időzítést; a szezon során nem először. Az utolsó szektorban négy autót kellett megelőznöm, és az utolsó láthatóan későn vett észre, így az ideális íven maradt. Az utolsó kanyarban ki kellett fékeznem, pedig ott nagyon fontos, hogy későn fékezz, hiszen így tudod átvinni a sebességed az egyenesre” – magyarázta.

„Nem tudom, az az autó mit csinált ott. Ez eléggé kiábrándító volt. Ilyen hibákat nem szabadna elkövetnünk. Ismét egy Renault került az utunkba, és ez nem először történt meg az utóbbi versenyhétvégéken” – folytatta csalódottan, majd hozzátette, reméli, a versenybíróság nem nézi el a történteket. „Hátráltatott minket a dolog, szóval remélhetőleg megbüntetik majd.”

Palmer végül továbbjutott a Q2-be, ahol végül a 15. helyet szerezte meg, manőverét pedig még nem vonták vizsgálat alá, így minden valószínűség szerint megtarthatja rajthelyét. Ő maga egyébként nem gondolná, hogy a történtek miatt büntetést kellett volna kapnia. A történtekért egyébként – még ha kissé burkoltan is, de – a csapatát is felelősségre vonta.

„Az időmérő első szakasza szorosabb volt, mint gondoltuk, mert senki sem szólt a forgalomról. Az utolsó kanyarban szó szerint le kellett mennem a pályáról, hogy ne kapjak büntetést. Azt hiszem, megnézték az esetet, és úgy döntöttek, nem szankcionálnak. Láttam, hogy mögöttem van, és szó szerint lehajtottam a pályáról. Nem is voltam fenn, amikor elment mellettem. Próbáltam a lehető legjobban lehúzódni. Nem hiszem, hogy ezzel három tizedet veszített” – nyilatkozta.

Oszd meg!

1 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

vandr
#1 vandr 2016. október 23. 00:15  

Miért volt szükség erre a lágy gumis szerencsétlenkedésre? Ez a lényeg, nem Palmer. Ezek a mekisek komolyan élcsapatnak képzelik magukat?

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Danyiil Kvjat, glória

02016.12.08. 15:32

Komolyak a Mercedes elvárásai új pilótájukkal szemben

Humoros „álláshirdetésükre” érkezett egy hasonlóan vicces válasz

02016.12.08. 14:07

A visszaútra nem váltott jegyet Rosberg

Nem tud elképzelni nagyobb tettet a bajnoki címnél és Hamilton legyőzésénél