Már megint repült a Haas szárnya

írta: M4Sport
2016. április 01. 22:40
FOTÓ: ©xpbimages.com

Az erős vibráció vezetett Romain Grosjean hirtelen szárnytöréséhez a Bahreini Nagydíj második szabadedzésén. Nem a mostani az első hasonló eset az újonc Haasnál.

Romain Grosjean a második szabadedzés hajrájában a 13-as kanyarnál hajtott rá agresszívan a kerékvetőre, ahol váratlanul letört első szárnyának egy jelentős darabja. A versenyirányítás a törmelék miatt egy időre virtuális biztonsági autós jelzést léptetett érvénybe. A Haasnál nem ez volt az első furcsa szárnytörés idén: télen az első barcelonai teszt nyitónapján szakadt le gyártási hiba miatt a teljes vezetőszárnya a franciának.

A csapatfőnök, Günther Steiner kiemelte, a két esetnek nincs köze egymáshoz, és nem is aggasztja őket az eset. „Ez nem hiba volt, egyszerűen eltört valami az erős vibráció miatt, amikor ráhajtott a kerékvetőre. Dolgozunk a megoldáson, de nem tűnik komoly problémának. Most először mentünk át ezeken a kerékvetőkön, most először volt ilyen erős a vibráció. A lehető leghamarabb meg kell oldanunk a problémát, de tudjuk, mit csinálunk” – nyilatkozta az olasz.

A történtek Romain Grosjeant sem aggasztották – a francia az első edzésen 9., a másodikon 14. lett. „Ez más volt, mint Barcelonában. Ott 317 km/óránál veszítettem el a szárnyamat, teljes gázon, aztán egy órával később már újra autóban ültem. Ez része a munkának, nem nagy ügy. Természetesen ha a versenyen történik, vagy mész tovább egyenesen, vagy bemész a boxba, de most van időnk megoldani holnapig. Ez az Ausztráliában is használt szárny volt, sok kilométert teljesített már, és van még egy teljesen új is. Ebből is tanulunk” – nyilatkozta a versenyző.

Majd jelezte: ezúttal is szeretnének olyan meggyőző teljesítményt nyújtani, mint Melbourne-ben – igaz, hasonló eredményt nem várnak. „Vissza kell fognunk magunkat, hatodikak nem lehetünk minden hétvégén. Hosszú lesz a verseny, a fékek nagyon kopnak, kemény pálya ez a motorok szempontjából is, próbálunk több információt gyűjteni. A mai jó nap volt, de biztosra veszem, hogy az este folyamán még tudunk javítani a beállításokon is. Ausztráliához képest javultunk, de még mindig hosszú út áll előttünk, az autó még nem olyan, mint szeretnénk.”

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary