Már nem téma a csapatutasítás – Ricciardo hosszabbított?

írta: M4Sport
2016. június 16. 16:27
FOTÓ: ©xpbimages.com
Daniel Ricciardo
© xpbimages.com

A Sky Sports szerint Daniel Ricciardo szerződést hosszabbított a Red Bull-lal. Az ausztrál hiszi, a következő évtől újra bajnoki esélyesek lesznek – belső feszültségről pedig nem tud. Ami a hétvégét illeti, bízik abban, főnöke téved a lemaradással kapcsolatban.

Sok találgatás látott napvilágot a Daniel Ricciardo szempontjából csalódást keltő spanyol és monacói hétvége után arról, hogy a Red Bull versenyzőjének viszonya kissé megromlott a több hibát is elkövető csapattal, s akár még a csapatváltás lehetőségén is elgondolkodhat. Ricciardo Kanadában utalt rá, nem szeretne kifutni az időből, a bajnoki cím a célja, s ezért bármit megtenne.

A brit Sky Sports viszont úgy értesült, Christian Horner csapatfőnök és Helmut Marko tanácsadó a múlt hétvégén nem véletlenül nyilatkozott nagy magabiztossággal arról, hogy változatlan marad a versenyzőfelállásuk. Úgy tudják, Ricciardo nemrégiben egészen 2018 végéig elkötelezte magát a Red Bull mellett. „A szerződésünk mindig is hosszú távra szólt, és valójában mindig is ilyen távra. De minden a teljesítményen alapul, és Helmut és a csapat elégedett a munkámmal, velem és Maxszal is az, ezért szeretnének megtartani minket” – nyilatkozta erről az ausztrál.

Szavai azt sugallják, bizonyos kitétel teljesülése mellett talán ugyanúgy lett volna esélye kilépni a szerződéséből, mint két éve Sebastian Vettelnek. Más kérdés, hogy túl sok lehetősége nem lett volna, ha sikeres akar lenni: a Red Bull egyre jobb formát mutat, s ha így folytatja, hamarosan újra a győzelmekért harcolhat. Ő is ebben bízik. „Jelenleg ez a legjobb hely, ahol lehetek. Ha a Mercedes nem változtat, nincs más vonzó lehetőség számomra. A jövő évi szabályokkal pedig szerintem újra erősek lehetünk. Remélhetőleg 2017-ben a világbajnoki címért is harcolhatunk” – tekintett előre bizakodva.

Daniel RicciardoRicciardo a múlt hétvégén Kanadában sem teljesen volt elégedett versenyével. Miután a futam elején a Red Bull csapatutasítást adott az előtte haladó Max Verstappennek, ám ő nem engedte el, a futamot követően az ausztrál megjegyezte: forgalom nélkül gyorsabb lett volna, s jobb eredményt is szállíthatott volna. Bakuban elárulta, szó sem volt nézeteltérésről ennek kapcsán. „Megbeszéltük a dolgot. Én egyszerűen csak annyit mondtam, hogy ha szabad lett volna előttem az út, jobb lett volna. A terv szerintem az volt, hogy a két autó helyet cserél, de aztán jött a virtuális biztonsági autó, és ez mindent megváltoztatott. Ekkor ez a lehetőség elszállt” – mondta a háromszoros futamgyőztes.

Ami Bakut illeti, Marko előzetesen azt jósolta, a Red Bull akár 1,2 másodpercet is veszíthet a hosszú egyenesben. Ricciardo reméli, ennél azért jobb formát mutatnak. „Bízom benne, hogy téved, mert ez túl soknak tűnik. Remélem, nem veszítünk ennyit, és ha veszítünk is azon a ponton, a kanyarokban nyerhetünk egy kis időt. A Mercedesszel szemben valószínűleg nem tudunk túl sokat, mert nagyon jó az autójuk. A Ferrarival szemben szintén csak minimálisat, de például a Williams ellen működhet. Arra számítunk, hogy az egyenesben hoznak majd rajtunk, a kanyarokban viszont el tudunk lépni tőlük. Az az 1,2 másodperc sok!” – magyarázta.

Az ausztrál szerint a leszorítóerő kulcsfontosságú lesz ezen a pályán. „Sok kanyart második, esetleg harmadik fokozatban kell bevenni. Ez arra utal, hogy sok leszorítőerőre lesz szükségünk. Nem hagyhatjuk figyelmen kívül a hosszú egyenest, és a hármas kanyar utánit sem, ahol a DRS-t is használhatjuk. A 12-es kanyar után is van egy hosszabb padlógázas szakasz. A kanyarok könyörögnek a leszorítóerőért, az egyenesek viszont nem kérnek belőle. Holnap kompromisszumos beállításokkal körözgetünk majd, és az edzés után meglátjuk, merre induljunk.”

Végül elismerte, Baku nem lesz a Red Bull kedvenc helyszíne, éppen ezért a kármentésre, a lehetőségek maximalizálásra összpontosítanak. „Nehéz megmondani, mire jutunk ezen a pályán, de a győzelmi esély tekintetében, szerintem nem leszünk olyan jó helyzetben, mint az előző helyszíneken. De sosem tudni! Lehet, végül fekszik majd az autónak. Kanadában például nem voltunk annyira versenyképesek, mint vártuk. Egész jónak tűntek a dolgok, de a második etapban elfékeztem a gumikat. Lehet vitázni arról, hol végezhettünk volna. Talán a dobogón. Az eredmény nem volt túl jó, de a teljesítményünk sem volt olyan rossz, mint amilyennek látszik. Remélem a vasárnap most hibamentes lesz, és kihozzuk a maximumot a futamból” – zárta gondolatát.


Hungarotickets nyereményjáték

Magyar Nagydíj nyereményjáték

2x2 belépő várja gazdáját a Forma-1-es Magyar Nagydíjra! :) A nyereményjátékban való részvételhez nem kell mást tenned, mint A HUNGAROTICKETS FACEBOOK BEJEGYZÉSÉBEN tagelni (megjelölni) magad és azt a családtagodat, barátodat, akivel el szeretnél venni a Magyar Nagydíjra. ITT a lehetőség, tessék tagelni, és nyerni! Sorsolás a Hungarotickets Facebook oldalán, jövő hét hétfőn!

Oszd meg!

1 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

guide
#1 guide 2016. június 16. 18:18  

Ugye,ugye.Mondtam én,hogy Ricciardo kommunikációja mögött a minél jobb fizetési és egyéb szerződési feltételek kiharcolása áll.:)FORMA-1 HÍREK

Austin

02016.10.22. 18:52

Így állunk az időmérő előtt

A három szabadedzés összesített eredménye

552016.10.22. 18:01

Verstappen vezetésével Red Bullok az élen, a Mercedesek „rejtőzködtek”

Vettelt váltógondok, Sainzot két defekt hátráltatta