Már nincs akadály: jön az új McLaren-főnök!

írta: M4Sport
2016. augusztus 18. 19:32
FOTÓ: ©xpbimages.com

A Volkswagen Motorsport hivatalosan is bejelentette, sportigazgatója, Jost Capito a hétvégi német rali után távozik posztjáról, ezzel tehát az utolsó „akadály” is elhárult a McLaren-Honda elől, ahol már hosszú hetek óta várnak a tapasztalt szakember érkezésére.

A wokingiak még januárban jelentették be, szerződést kötöttek a Volkswagen sportigazgatójával, aki az ügyvezetői posztot csak ideiglenesen betöltő Jonathan Neale helyét veszi majd át. Az egyezésnek azonban része volt, hogy Capito csak akkor hagyja el jelenlegi munkaadóját, ha az megtalálta és ki is nevezte utódját, a McLarennél tehát mindenki tisztában volt vele, még várni kell az új főnökre.

Januárban viszont csak kevesen számítottak arra, hogy a német szakember több mint fél év után érkezik majd, az első hírek szerint ugyanis a váltásra májusban került volna sor, később azonban egyre több forrás kezdett egy nyár végi időpontról cikkezni. Most már biztos, nekik lett igazuk, a Volkswagen ugyanis a német rali előtt jelezte, Capito elhagyja őket a hazai megmérettetés után, és elkezdheti munkáját a Forma–1-es világbajnokságban.

Noha idén még a Volkswagen alkalmazottja volt, az 57 éves sportvezető azért több alkalommal is ellátogatott a McLarenhez (mivel a két cég nem számít közvetlen riválisnak, ez a folyamat is sokkal lazábban zajlott le, mintha két F1-es csapat között került volna rá sor), hogy felmérje, hogyan mennek a dolgok az alakulatnál. Legutóbb Monte-Carlóban volt a csapat vendége.

Való igaz, az utóbbi években csak a ralira összpontosított, az „ezerarcú” Capito számára nem lesz ismeretlen a Forma–1 világa, hiszen hosszú ideig a Saubernél dolgozott, ahol még elnökségi tag is volt. Magával a motorsporttal az 1980-as évek közepén került közelebbi kapcsolatba, amikor a BMW fejlesztőmérnökként alkalmazta (a szakterülete a futómű volt). Innen a Porsche kötelékébe került, ahol már ő vezette a motorsportprogramot, majd következett a Sauber (ide 1996-ban érkezett), a Ford és a Volkswagen – itt az utóbbi 3 évben mindent megnyert a rali-világbajnokságban.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary