Már Silverstone-ban jön a továbbfejlesztett Honda-motor?

írta: M4Sport
2016. július 04. 17:55
FOTÓ: ©xpbimages.com

A Honda már a hétvégi Brit Nagydíjon bevetheti továbbfejlesztett erőforrását – árulta el a cég sportigazgatója, Haszegava Juszuke, aki már nem akar tovább várni az új egységek pályára küldésével. A szakember ismét kiemelte, a hangsúly ezúttal a belső égésű motoron lesz.

A japánok többször jelezték már, vannak még tartalékaik a 2016-os évre, azt azonban még nem tudják, mikor használják el fejlesztési zsetonjaikat, melyeket taktikai szempontból a lehető legjobb pillanatokban szeretnék kijátszani. Bár döntés továbbra sem született, egyre közelebb kerül a következő fejlesztési csomag bevetése, a sportigazgató ugyanis nem akar tovább várni.

Erről akkor ejtett szót, amikor a Motorsport munkatársa megkérdezte, változtat-e valamit az ausztriai jó szereplés (Jenson Button hatodik lett a futamon) a gyár tervein. „Nem akarok várni” – kezdte határozottan Haszegava. „Szóval, amint készen lesznek, azonnal be fogjuk vetni őket, akár már Silverstone-ban” – utalt a hétvégi Brit Nagydíjra, mint lehetséges időpontra. „De még nem kaptam információkat, még le kell ellenőriznünk, mit tehetünk. Lehet, hogy a következő versenyhétvégén érkezik, de igazából minden futamot úgy várok, hogy bevethetünk valami újítást” – tette hozzá.

A Honda legutóbb a Kanadai Nagydíj előtt változtatott hajtóegységén; akkor két módosító pontot használtak el a turbó továbbfejlesztéséhez, a hangsúly azonban még mindig a belső égésű motoron van, hiszen úgy érzik, elsősorban a lóerők tekintetében maradnak el riválisaiktól. Haszegava most is kiemelte ezt, akárcsak azt, hogy az energia-visszanyerő rendszerekkel már sikerült elérniük a várt javulást (korábban azt mondta, ERS-ükkel már elérték a Mercedes szintjét).

Végül rámutatott, azért is szükséges a motor továbbfejlesztése, mert a Hondának kompromisszumos megoldásokra volt szüksége a montreali újítások bevetése óta. „Ahhoz, hogy megfelelő mennyiségű erőre tegyünk szert az új turbóval fel kellett áldoznunk egy kicsit a motor teljesítményéből. Ugyanakkor azt hiszem, mióta ezt használjuk, javultak a dolgok. Kanadában és Azerbajdzsánban is nagy hangsúly került az erőre, de mikor visszatértünk egy átlagosabb pályára, szerintem be tudtuk bizonyítani, hogy a fejlesztések jól működnek” – zárta gondolatát.

Oszd meg!

7 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

GreenHonda
#7 GreenHonda 2016. július 05. 14:19  
Rocketfinger:
"A japánok többször jelezték már, vannak még tartalékaik a 2016-os évre, azt azonban még nem tudják, mikor használják el fejlesztési zsetonjaikat, melyeket taktikai szempontból a lehető legjobb pillanatokban szeretnék kijátszani." WTF? ezt a játékot nem pontokra játsszák? taktikailag az utolsó 3 futamon akarnak pontot szerezni? rendkívül bölcs dolog lesz év végéig nem felhasználni a zsetonokat VALAMIRE!

Erre Wéber szavai adnak választ: Valószínűleg azért nem indultak el semmilyen irányba, mert fogalmuk sincs, hogy lenne jobb a motor:D

Rocketfinger
#6 Rocketfinger 2016. július 05. 12:11  

"A japánok többször jelezték már, vannak még tartalékaik a 2016-os évre, azt azonban még nem tudják, mikor használják el fejlesztési zsetonjaikat, melyeket taktikai szempontból a lehető legjobb pillanatokban szeretnék kijátszani."
WTF? ezt a játékot nem pontokra játsszák? taktikailag az utolsó 3 futamon akarnak pontot szerezni? rendkívül bölcs dolog lesz év végéig nem felhasználni a zsetonokat VALAMIRE!

Thibczy
#5 Thibczy 2016. július 04. 22:55  
velorex:
Azért a megbízhatóságot sem ártana szem előtt tartani. Mert az nem járja, hogy véletlenül az egyik befejezi a futamot a másik pilóta pedig végig szenvedi a futamot és ki is esik a legvégén.

Vannak még hibák, de egész sokat javultak ezen a téren is. Alonso annak ellenére csak 3 motornál tart, hogy Ausztráliában ripityára törte az 1-es motort. Ha ezt tartani tudják, akkor Monzában jön a bünti, de ennél több talán nem lesz, max. Mexikóban.

velorex
#4 velorex 2016. július 04. 22:32  

Azért a megbízhatóságot sem ártana szem előtt tartani. Mert az nem járja, hogy véletlenül az egyik befejezi a futamot a másik pilóta pedig végig szenvedi a futamot és ki is esik a legvégén.

khristiank
#3 khristiank 2016. július 04. 19:57  
Tasi-r:
még egy 50-70 Le a motorba és jók leszünk

meg kellene még valaki aki karcol olyan tuti 5 szintes elsőszárnyakat és na akkor

ryanmckane
#2 ryanmckane 2016. július 04. 19:40  

Remek. A Mobil1 is remélem gőzerővel fejleszti a nyálat, hátha ott is lehet nyerni pár LE-t.

Tasi-r
#1 Tasi-r 2016. július 04. 18:34  

még egy 50-70 Le a motorba és jók leszünkPIT STOP

Hamilton, ahogy még sosem láttuk (videó)

FORMA-1 HÍREK

Jenson Button

32016.10.21. 16:15

Amerikai Nagydíj – első szabadedzés

Beszámoló az eseményről

22016.10.21. 14:34

Susie Wolff gyermeket vár

A legkisebb Wolff áprilisban érkezik

82016.10.21. 13:59

Volt szerelője szerint Räikkönen lehet a 2017-es változások nyertese

"Nála csak egy üzemmód létezik: a padlógáz!"