Már zajlik az év utolsó tesztje – három autóval, öt versenyzővel

írta: M4Sport
2016. november 29. 10:04
FOTÓ: ©Pirelli/Twitter

Három csapat és öt versenyző részvételével megkezdődött a Pirelli idei utolsó 2017-es felkészülést célzó gumitesztje. Lewis Hamilton is volán mögé ült.

Az olasz gumigyártót segítő három istálló Abu-Dzabiban vitte pályára átmeneti tesztautóit. Most először fordul elő a Pirelli felkészülésében, hogy egyszerre három autóval dolgoznak egyazon pályán. E három gépen azonban összesen öt versenyző osztozik.

Részt vesz a teszten Lewis Hamilton is. A bajnoki második helyezettről hétfőn a német Auto Bild Motorsport azt állította, visszamondta a tesztet az abu-dzabi versenye után, ám a lap értesülése több ponton is félrevezető volt. Egyfelől nem történt visszamondás, másfelől a Pirelli már korábban is azt jelezte, hogy Pascal Wehrlein ül a volánnál a csillagosoknál. A valóságban az történt, hogy Hamilton az előzetes tervekkel ellentétben jelezte, hogy mégis tesztelni fog, így a gyakorlás délelőtti részét őt kapta, míg délután Wehrlein körözhet.

A munkát a Red Bull is megosztja. Két versenyzője, Daniel Ricciardo és Max Verstappen most először kaphat képet a szélesebb gumik viselkedéséről, miután eddig Sebastien Buemi és Pierre Gasly tesztelt csapatukkal. Az ausztrálé a délelőtt, a hollandé a délután lesz.

A Ferrarinál eközben egész nap Kimi Räikkönen nyomja a gázt.

A Pirelli a mostani száraz pályás tesztet amolyan megerősítő gyakorlásnak tekinti. Jövő évre fejlesztett abroncsait többé-kevésbé már véglegesítette, csupán kisebb módosítások várhatóak még tőlük.

Oszd meg!

9 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

Konszpiresiszeoriz
#9 Konszpiresiszeoriz 2016. november 29. 13:04  
Brundle:
Hamilton összekapta magát szorgalom terén. Jövőre olyan Rosberg verés lesz, hogy a német egy életre megbánja, hogy ujjat húzott vele.

Ja

Valamibe kapaszkodnotok kell :-))))))))))

Sebees
#8 Sebees 2016. november 29. 12:37  

Azért az hogy ez a három csapat tud részt venni a teszteken előre vetíti a jövő évi erősorrendet is. Rajtuk kívül más nem nagyon rúg labdába.

Sebees
#7 Sebees 2016. november 29. 12:35  
_JuSuF_:
OFF: Tudjátok azért az újságírók is tehetnek arról, hogy mennyire unalmas ez a sport. Az utolsó futam vége óta ezen az oldalon írd és mond harminc (30!!!) cikk lett kirakva, ezek közül egyik sem foglalkozik azzal, hogy a Force India 4. lett. Még azzal is épp csak foglalkozva van, hogy volt 2 búcsúzó pilótánk. Viszont megtudtuk, hogy Wolff meg Lauda mennyire nagyon gondolkodóba estek, meg egyéb a kutya faszát se érdeklő "híreket". Még arról is írva lett, hogy húúú, mekkora csata lett most év végére Ocon meg Werhlein között, mert most végre volt egy komolyabb kontakt köztük. Arról baszdki senki nem akar írni, hogy történelmi meg egyéb kitalált, nevetséges jogalapokon nyugvó bónusz pénzek nélkül mit ért el a Force India idén (is). Szét fogom most offolni ezt a 30 cikket, akinek nem tetszik bannoljon, tiltsatok ki, de nevetséges, hogy a Forma 1-ben szinte csak a top 3 istálló a téma. Persze megértem én, hogy önálló gondolat és cikk ritkán van, sokkal nehezebb fejből publikálni valamit, egyszerűbb fordítani és ide hányni a bulvár fost amivel tele van a világ sajtó. Negyedik lett a Force India, NEGYEDIK, szopó rollerre tették a McLarent, a Williams-t és mindenki mást is! Mondjuk nekik drukkolni nyilván nem trendi, róluk beszélgetni is idő pocsékolás... Tessék, minden fontos adat az idei évről a 4. helyért folyó csatáért, diagrammokon, sőt, még 2008-tól is össze hasonlítva a FI és a Williams. http://imgur.com/a/jkfne És öcsém vasárnap óta nem lehet erről írni. A hülye buzi középcsapatnak szurkoló ne is akarjon egy releváns cikk alatt kommentelni, beszélgetni másokkal. Nekem azt kell olvasnom mindenhol, ahogy habzó szájjal tépik egymást ugyan azokon a szarokon az emberek állandóan. 6 pilótáról meg 3 csapatról kell szóljon mindig minden? Ha meg ezer egyben megjelenik 1-1 más csapatról szóló cikk akkor örüljek. És jön az uborka szezon, lehet majd nézni 0-24-ben Hamilton celeb életét, meg Raikonnen bármiét... Szét offolok mindent, akkor is...

A felvetés jogos. Nekem is színpatikus amit a FI elért.

_JuSuF_
#6 _JuSuF_ 2016. november 29. 12:08  

OFF:

Tudjátok azért az újságírók is tehetnek arról, hogy mennyire unalmas ez a sport. Az utolsó futam vége óta ezen az oldalon írd és mond harminc (30!!!) cikk lett kirakva, ezek közül egyik sem foglalkozik azzal, hogy a Force India 4. lett. Még azzal is épp csak foglalkozva van, hogy volt 2 búcsúzó pilótánk. Viszont megtudtuk, hogy Wolff meg Lauda mennyire nagyon gondolkodóba estek, meg egyéb a kutya faszát se érdeklő "híreket". Még arról is írva lett, hogy húúú, mekkora csata lett most év végére Ocon meg Werhlein között, mert most végre volt egy komolyabb kontakt köztük. Arról baszdki senki nem akar írni, hogy történelmi meg egyéb kitalált, nevetséges jogalapokon nyugvó bónusz pénzek nélkül mit ért el a Force India idén (is). Szét fogom most offolni ezt a 30 cikket, akinek nem tetszik bannoljon, tiltsatok ki, de nevetséges, hogy a Forma 1-ben szinte csak a top 3 istálló a téma. Persze megértem én, hogy önálló gondolat és cikk ritkán van, sokkal nehezebb fejből publikálni valamit, egyszerűbb fordítani és ide hányni a bulvár fost amivel tele van a világ sajtó.

Negyedik lett a Force India, NEGYEDIK, szopó rollerre tették a McLarent, a Williams-t és mindenki mást is! Mondjuk nekik drukkolni nyilván nem trendi, róluk beszélgetni is idő pocsékolás...

Tessék, minden fontos adat az idei évről a 4. helyért folyó csatáért, diagrammokon, sőt, még 2008-tól is össze hasonlítva a FI és a Williams.

http://imgur.com/a/jkfne

És öcsém vasárnap óta nem lehet erről írni. A hülye buzi középcsapatnak szurkoló ne is akarjon egy releváns cikk alatt kommentelni, beszélgetni másokkal. Nekem azt kell olvasnom mindenhol, ahogy habzó szájjal tépik egymást ugyan azokon a szarokon az emberek állandóan. 6 pilótáról meg 3 csapatról kell szóljon mindig minden? Ha meg ezer egyben megjelenik 1-1 más csapatról szóló cikk akkor örüljek. És jön az uborka szezon, lehet majd nézni 0-24-ben Hamilton celeb életét, meg Raikonnen bármiét...

Szét offolok mindent, akkor is...

KIMI AND THE RED POWER
#5 KIMI AND THE RED POWER 2016. november 29. 11:46  
andrea1:
https://pbs.twimg.com/media/Cya0TrhW8AAj9v2.jpg https://pbs.twimg.com/media/Cya7bmBXEAAReYQ.jpg

Vissza kellene térni ehhez a festéshez. Túl sok lett a fehérből, ami főleg a cockpit körül zavaró.

andrea1
#4 andrea1 2016. november 29. 11:36  

https://pbs.twimg.com/media/Cya0TrhW8AAj9v2.jpg
https://pbs.twimg.com/media/Cya7bmBXEAAReYQ.jpg

mrktrx
#3 mrktrx 2016. november 29. 11:33  
Brundle:
Hamilton összekapta magát szorgalom terén. Jövőre olyan Rosberg verés lesz, hogy a német egy életre megbánja, hogy ujjat húzott vele.

Igen minden bizonnyal nagyon megbánja azt, hogy világbajnok mert lenni Hamilton mellett. Szörnyű depresszióba fog emiatt süllyedni.

Brundle
#2 Brundle 2016. november 29. 11:21  

Hamilton összekapta magát szorgalom terén. Jövőre olyan Rosberg verés lesz, hogy a német egy életre megbánja, hogy ujjat húzott vele.

p4x-639
#1 p4x-639 2016. november 29. 11:03  

Elég furcsán néznek ki ezek a gumik. Kíváncsi vagyok milyen lesz majd a jövő évi szélesebb autókon.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Nico Rosberg

352016.12.03. 14:08

Rosberg: Ha nem lettem volna bajnok, folytatom!

Egyelőre kizártnak tartja, hogy egy nap visszatér

102016.12.03. 12:36

Hamilton: Néha kényelmetlenül éreztem magam

„Mélyebbre kellett ásnom, mint az előző években”