Marchionne: Szó sem lehet arról, hogy a Ferrari föladja

írta: M4Sport
2016. június 19. 13:30
FOTÓ: ©xpbimages.com

Hallani sem akar a Ferrari elnöke arról, hogy föladják 2016-os szezonjukat. Hiába a várt győzelmek elmaradása, továbbra is ugyanazt várja csapatától: a Mercedes mielőbbi utolérését.

Gyenge formában kezdte bakui hétvégéjét a Ferrari. Sebastian Vettelék jobbára csak küszködtek a pénteki edzéseken (főként a hűvös időben nehezen munkára bírható gumikkal). Aztán szombatra megkapták az új, Kanadában először bevetett motorjukat, teljesen átalakították autójuk beállításait (pl. egy nagyobb leszorítóerejű első szárnyat szereltek fel, hogy jobban munkára bírják az első abroncsokat), és oda is kerültek a második sorba.

Csakhogy: hátrányuk több mint egy másodperc volt a pole-ban álló Nico Rosberggel szemben, továbbá megelőzte őket egy Red Bull és egy Force India is. Sebastian Vettel szombaton hevesen tiltakozott az ellen, hogy gyengébb motorjuk miatt kerültek hátrányba: kiemelte, főként a lassú kanyarokban veszítettek időt. A fölvetésre, talán rosszul választottak irányt autójuk felkészítésében, ő és csapattársa is azonnal cáfolt. „Az autót jól állítottuk be. A péntekhez képest jobb is volt a vezethetősége” – nyilatkozta Kimi Räikkönen.

A versenyen ugyanakkor aligha lesz könnyű dolguk, ha meg akarják szerezni 2016-os első győzelmüket. A Mercedes nyomasztó fölénye mellett plusz terhet is jelenthet számukra, hogy vasárnap délelőtt Bakuba érkezett elnökük, Sergio Marchionne is, aki idén már nem egyszer „megsürgette” csapatát, mondván, jobb eredményeket vár tőlük. A Scuderia várakozásokat alulmúló teljesítményét firtató kérdésekkel volt kénytelen szembesülni.

Elárulta, megérti a közvélemény türelmetlenségét és szkepticizmusát, ám jelezte, hallani sem akar arról, hogy föladják idei évüket, és a változást hozó 2017-re helyezzék a hangsúlyt. „Hibás gondolat, hogy csak azért át fogunk állni a következő évre, mert nem nyertünk az első hat futamon” – fogalmazott. „A verseny zajlik, nekünk pedig a jelenre kell összpontosítanunk. Két hét múlva már Ausztriában versenyzünk, és meg kell próbálnunk továbbfejleszteni az autónkat, mert ez létfontosságú.”

„Értem a véleményeket, a pontkülönbség azonban nem indokolja az efféle pesszimizmust. Ez nem azt jelenti, hogy könnyű helyzetben vagyunk, de a csapat nem fogja feladni, és nem kezd el azonnal a 2017-es évre gondolni.”

Persze a Ferrari készül a következő évre, ennek azonban az elnök szerint nem szabad megzavarnia a 2016-os munkát. „A bajnokság számomra még az első versenyeken történtek után is nyitott. Játékba kell jönnünk, Maurizio és a csapat ezen dolgozik. Azt hallottam, hogy Vettel bízik az autóban, és úgy érzi, jó eredményeket szállíthat vele. A következő versenyeken is keményen dolgozunk majd, hiszen a bajnokság feléhez sem értünk még” – fogalmazott.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Sergio Pérez

02016.10.25. 19:13

„Ember, micsoda idióta!”

12016.10.25. 18:26

A Renault versenyzője csapatutasítást akart

Palmer gyorsabbnak érezte magát márkatársánál

32016.10.25. 16:36

„Visszatért az igazi McLaren”

Boullier szerint egyértelmű, hogy a szuzukai kisiklás egyszeri volt