Mark Webber új kihívás elé néz

írta: Motorsportal
2003. június 30. 09:41
Mark Webber számára az évad utolsó futamát követően sem ér majd véget az esztendő, ugyanis a Jaguar pilótája egy veszélyes kalandra szánta el magát. A tervek szerint november hetedikétől kezdve tíz napon keresztül Tazmániában tízezer kilométeres távot teljesít majd kerékpárral, kajakkal vagy gyalog. Webber ezzel pénzt szeretne gyűjteni több ausztrál gyermekek érdekeit szolgáló szervezetnek.

"Pszichikai, mentális és személyes kihívást kerestem, hogy megtudjam, mennyire vagyok képes kihasználni a képességeimet. Formula-1-es pilótaként körbejárthatom az egész világot, ami egyben igen jó életszínvonalat is eredményez. Úgy gondolom, hogy nem lenne helyes, ha a szabadidőmből nem áldoznék semmit nemes célokra, ennyivel tartozom az embereknek. Sokan mondták nekem, hogy erre a legalkamasbb hely Tazmánia. Az elmúlt hónapokban nagyon sokat dolgoztunk ezen a projekten, és egyes helyeken csak meg kellett említenünk, hogy miről van szó, rögtön komolyan érdeklődni kezdtek iránta, s felajánlották segítségüket. Remélem, hogy a Formula-1 és Ausztrália is támogatni fogja a tervünket, hogy sok pénz gyűljön össze a nemes célra."

Természetesen szívesen látnak más Formula-1-es versenyzőt is a "túra" során. "Ha valamelyik Formula-1-es pilóta a tíz nap alatt végig velünk tartana, az nagyszerű lenne. De más sportág sportolóit is szívesen látjuk. A tíz nap soknak tűnhet az olyan emberek számára, akiknek sűrű a programjuk, de minden időben lehetőség nyílik arra, hogy valaki elutazzon. Ha egyesek csak néhány napig tartanának velünk, az sem jelent problémát."
Oszd meg!

2 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

gerjoz
#2 gerjoz 2006. augusztus 28. 14:53  

22

gerjoz
#1 gerjoz 2006. augusztus 28. 14:52  

o

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Sebastian Vettel

02016.10.26. 11:33

Így segíti a NASA módszere Hamiltont és a Mercedest

Csúcsformában bármilyen időzónában

32016.10.26. 10:47

Massa: Alonso jóban lehet a bírákkal…

"Nem értem, miért nem adtak neki büntetést"

32016.10.26. 09:46

Közel a Dennis-korszak vége a McLarennél – Whitmarsh is az utódjelöltek között?

Egyre erősebb a távozásáról szóló pletyka