Marko: Verstappen különleges, a hiba a többiekben van

írta: M4Sport
2016. szeptember 08. 18:40
FOTÓ: ©xpbimages.com

Max Verstappen bírálata helyett inkább a versenyzőtársaknak kellene elgondolkodniuk azon, miért tűnnek túl puhánynak a holland mellett – véli a Red Bull tanácsadója, Helmut Marko.

A kritikák kereszttüzében állt az elmúlt két hétben Max Verstappen, ám miközben a támadások érezhetően nem kezdték ki a hollandot, a Red Bull is mindvégig kiállt tehetsége mellett. Christian Horner szerint csak hagyni kell tanulni a még mindig csak 18 éves versenyzőt, Helmut Marko pedig egyenesen jogtalannak érezte az őt érő panaszokat.

„Semmi sem jogos belőlük” – mondta Marko a Formula1.com-nak adott interjúban. „Max más kaliber. Minden vonása megvan ahhoz, hogy a jövő világbajnoka legyen, és ami csak szükséges azt megteszi azért, hogy odáig jusson. Sokakat nyilván meglepnek az előzései és védekezései. Ha valami kirívóan rosszul ment volna, azt azonban a bírák büntették volna. Ez kicsit olyan, mint amikor Michael Schumacher megérkezett. Emlékszem, hogy Hockenheimben majdnem ökölharcot vívtak egymással Ayrton Sennával. Senna volt a nagykutya akkoriban, Schumacher pedig a reménység.”

Markónak fölvetették, szavaiból az jön le, hogy a farkasként küzdő Verstappen mellett talán báránynak tűnhetnek a társak. „Talán mostanság híján vagyunk az erős személyiségeknek. Ráadásul vannak versenyzők, akik az utolsó évüket futják, ezért panaszkodnak Maxra, a biztonságra, mindenre. Maxszal kaptunk egy fiatal versenyzőt, akinek határozott elképzelései vannak arról, mit akar. És nem is fél kivívni ezt, vagy próbálni sikeressé válni. A szurkolók reakciója pedig előnyére válik: talán ma ő a legnépszerűbb versenyző a rajtrácson – világviszonylatban.”

A Red Bull tanácsadója kiemelte, ők semmiféle formában nem szeretnék csiszolni a sokak által túlságosan durvának tartott tehetségüket. Elmondása szerint kora ellenére már most is készen áll arra, hogy harcba induljon a bajnoki koronáért. „Szerintem már a következő évben készen fog állni erre. Mindig jók voltunk a szabályváltozásoknál, melyek nem csak a motorokra vonatkoztak. Ráadásul a motorunk is fejlődik, 2017-ben 15 lóerőre megközelíthetjük a Mercedest, és ezt a hátrányt már tudjuk kompenzálni. Szóval a célunk, hogy a Mercedes kihívói legyünk jövőre.”

Elmondása szerint a 2017-es fejlesztéseik márpedig jól haladnak. „A tervek szerint állunk. A mérnökök nagyon érdekes számokat találtak, de nyilván a pályán látjuk majd a végső eredményt. A fő célunk viszont nyilvánvalóan a Mercedes legyőzése lesz, és jövőre sokkal kedvezőbbek lesznek az esélyeink erre” – tekintett előre.

Oszd meg!

13 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

cybergyerek
#13 cybergyerek 2016. szeptember 12. 20:48  
f1m12:
tudom, h szerette, és a leggyorsabb is volt, de azért voltak abban az időben generátorproblémái....csomó műszaki gond volt vele egyébként ezt választotta és meg is kapta a RB-tól

mondjuk a generátorprobléma 2012-es történet :D
de tényleg nem volt a legmegbízhatóbb autó az se

f1m12
#12 f1m12 2016. szeptember 12. 15:27  
cybergyerek:
maga vettel nyilatkozta nem is egyszer, hogy szégyen lett volna, ha a 2010-es autóval nem nyerik meg mindkét bajnokságot, az volt szerinte a legjobb autója a red bullnak a bajnoki évek során. szerintem erre utalhatott "thibczy".

tudom, h szerette, és a leggyorsabb is volt, de azért voltak abban az időben generátorproblémái....csomó műszaki gond volt vele
egyébként ezt választotta és meg is kapta a RB-tól

cybergyerek
#11 cybergyerek 2016. szeptember 11. 22:33  
f1m12:
nem emlékszem, h mindenkinek beszóltak volna, h márpedig ők nem változtatanak, és bosszúból leckéztettek volna valakit fasz manőverekkel csak azért, mert rajtnál koccantak......aztán még a vb-ket oktatták volna, h szégyeljék magukat!!!!!! azért vitatkoznék azzal a majom kijelentéssel, mert ritka sokat bukott Vettel abban az évben az autó meghibásodása miatt, többször vezető helyről esett ki. számomra arra volt példa az az éve, h bírja a nyomást igen fiatalon, és fel tud állni veszett helyzetből is. egy napig se vezette a vb-t, csak az utolsó futam után.

maga vettel nyilatkozta nem is egyszer, hogy szégyen lett volna, ha a 2010-es autóval nem nyerik meg mindkét bajnokságot, az volt szerinte a legjobb autója a red bullnak a bajnoki évek során. szerintem erre utalhatott "thibczy".

f1m12
#10 f1m12 2016. szeptember 09. 15:45  
Thibczy:
Vettel 2010-ben több tapasztalattal a háta mögött követett el nem kevés buta hibát. Utolsó futamra az esélytelenek nyugalmával érkezett meg, egy olyan autóval, amivel kb. egy majom is vb lett volna. Hornerék pedig ugyanúgy kiálltak mellette és biztatták, mint ahogy most Verstappen esetében is. És nem hiába álltak ki Vettel mellett, mert zsinórban 4 vb címet nyert velük. Verstappenről is látják, hogy őstehetség, megvan benne a kérlelhetetlen, gyilkos ösztön. Igaz, hogy még fejlődnie kell bizonyos helyzetekben, de melyik pilóta csinált mindent tökéletesen másfél év tapasztalattal a háta mögött? Nemcsak neki meg Vettelnek, hanem Alonsónak, Hamiltonnak és még nem kevés pilótának voltak buta hibái. Akinek meg nem, az nem is ült ilyen fiatalon olyan autóban, amivel rendszeresen a dobogóért küzdhetett.

nem emlékszem, h mindenkinek beszóltak volna, h márpedig ők nem változtatanak, és bosszúból leckéztettek volna valakit fasz manőverekkel csak azért, mert rajtnál koccantak......aztán még a vb-ket oktatták volna, h szégyeljék magukat!!!!!!
azért vitatkoznék azzal a majom kijelentéssel, mert ritka sokat bukott Vettel abban az évben az autó meghibásodása miatt, többször vezető helyről esett ki. számomra arra volt példa az az éve, h bírja a nyomást igen fiatalon, és fel tud állni veszett helyzetből is. egy napig se vezette a vb-t, csak az utolsó futam után.

f1m12
#9 f1m12 2016. szeptember 09. 15:40  
cybergyerek:
nem biztos hogy sor kerül ilyen szitura, pont erre volt jó verstappen keménykedése. :D perez hanyatt-homlok menekült le a pályáról legutóbb monzában, amikor max mellé ért, az a perez, aki azért a korábbiak alapján nem feltétlen szokott a szomszédba menni egy kis keménykedésért. :D

Perez...én is meglepődtem rajta. szegény ilyen elől nem szokott versenyezni, csak ritkán, féltette a pozíciót, ami nem adatik meg oly sokszor.....
ha Hamiltonnal művelné, aki szintén nem gyenge ebben a műfajban, v mondjuk valakinek beleszól a vb csatájába, esetleg egy zöldfülű Ericsson féle valaki öszecsattan vele....

Thibczy
#8 Thibczy 2016. szeptember 09. 12:51  
fagyi:
Amilyen f@szsagokat muvel neha, arra biza ramehet egy vb cim is. Kivanom, h abbol tanuljon, ne pedig a tobbi pilota szajkaratejabol :D Egyebkent Hornert nem ertem. Nem itt kene megtanulni mindent, lassan 3. evadja jön és igen ketes szitukkal kerul kozeppontba.

Vettel 2010-ben több tapasztalattal a háta mögött követett el nem kevés buta hibát. Utolsó futamra az esélytelenek nyugalmával érkezett meg, egy olyan autóval, amivel kb. egy majom is vb lett volna. Hornerék pedig ugyanúgy kiálltak mellette és biztatták, mint ahogy most Verstappen esetében is. És nem hiába álltak ki Vettel mellett, mert zsinórban 4 vb címet nyert velük.

Verstappenről is látják, hogy őstehetség, megvan benne a kérlelhetetlen, gyilkos ösztön. Igaz, hogy még fejlődnie kell bizonyos helyzetekben, de melyik pilóta csinált mindent tökéletesen másfél év tapasztalattal a háta mögött?
Nemcsak neki meg Vettelnek, hanem Alonsónak, Hamiltonnak és még nem kevés pilótának voltak buta hibái. Akinek meg nem, az nem is ült ilyen fiatalon olyan autóban, amivel rendszeresen a dobogóért küzdhetett.

kimi-sebfan
#7 kimi-sebfan 2016. szeptember 09. 11:05  

OK,különleges,legyen.
Azért arra kíváncsi leszek,hogy amikor kamikaze módjára bevetődik és valaki nem fogja félrerántani 300-nál,majd jól összetörik egymást,akkor mi lesz a vélemény!

speed2006
#6 speed2006 2016. szeptember 09. 09:03  
f1m12:
az lenne a szopás, h ha a nagy beharangozás meg debütálás után nem lenne vb. tetszett a versenyzése, talán a toroban még jobban, m a RB-nál, felvette a kesztyűt Ricsivel, és nem kérdés, h Kvjathoz nem is lehet viszonyítani. de az, h pofátlan, mert kivagyokénvagyok mostmár, azt se tudja hol van a nagy egójától, meg dilettáns fia adja is alá a lovat azzal, h olyanért nem büntetik, amiért mást elmeszelnek, nem jön be. szívből kívánok neki olyan szitut, amikor nem kertelnek vele, csak nehogy a fal adja a másikat.......na akkor majd nyafoghat. merthogy ő is szokott. de nagyon is. ez a véleményem róla és egyáltalán nem sírnék, ha nem lenne vb :D

Szerintem nem lesz VB.

fagyi
#5 fagyi 2016. szeptember 08. 21:00  

Amilyen f@szsagokat muvel neha, arra biza ramehet egy vb cim is. Kivanom, h abbol tanuljon, ne pedig a tobbi pilota szajkaratejabol :D

Egyebkent Hornert nem ertem. Nem itt kene megtanulni mindent, lassan 3. evadja jön és igen ketes szitukkal kerul kozeppontba.

Utoljára módosítva: 2016. szeptember 09. 00:12

albutr
#4 albutr 2016. szeptember 08. 20:50  

vajon meddig?ja amíg át nem megy a vörösökhöz.:D

cybergyerek
#3 cybergyerek 2016. szeptember 08. 20:29  
f1m12:
az lenne a szopás, h ha a nagy beharangozás meg debütálás után nem lenne vb. tetszett a versenyzése, talán a toroban még jobban, m a RB-nál, felvette a kesztyűt Ricsivel, és nem kérdés, h Kvjathoz nem is lehet viszonyítani. de az, h pofátlan, mert kivagyokénvagyok mostmár, azt se tudja hol van a nagy egójától, meg dilettáns fia adja is alá a lovat azzal, h olyanért nem büntetik, amiért mást elmeszelnek, nem jön be. szívből kívánok neki olyan szitut, amikor nem kertelnek vele, csak nehogy a fal adja a másikat.......na akkor majd nyafoghat. merthogy ő is szokott. de nagyon is. ez a véleményem róla és egyáltalán nem sírnék, ha nem lenne vb :D

nem biztos hogy sor kerül ilyen szitura, pont erre volt jó verstappen keménykedése. :D
perez hanyatt-homlok menekült le a pályáról legutóbb monzában, amikor max mellé ért, az a perez, aki azért a korábbiak alapján nem feltétlen szokott a szomszédba menni egy kis keménykedésért. :D

Utoljára módosítva: 2016. szeptember 08. 20:29

f1m12
#2 f1m12 2016. szeptember 08. 20:20  

az lenne a szopás, h ha a nagy beharangozás meg debütálás után nem lenne vb. tetszett a versenyzése, talán a toroban még jobban, m a RB-nál, felvette a kesztyűt Ricsivel, és nem kérdés, h Kvjathoz nem is lehet viszonyítani. de az, h pofátlan, mert kivagyokénvagyok mostmár, azt se tudja hol van a nagy egójától, meg dilettáns fia adja is alá a lovat azzal, h olyanért nem büntetik, amiért mást elmeszelnek, nem jön be. szívből kívánok neki olyan szitut, amikor nem kertelnek vele, csak nehogy a fal adja a másikat.......na akkor majd nyafoghat. merthogy ő is szokott. de nagyon is. ez a véleményem róla
és egyáltalán nem sírnék, ha nem lenne vb :D

qwerm
#1 qwerm 2016. szeptember 08. 20:03  

jajaja tééééééényleg :D

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Jenson Button

02016.10.27. 21:48

Button már várja az utolsót

12016.10.27. 21:42

Vettel: Nem igaz, hogy mindent rosszul csináltunk!

„Akik ezt mondják, nem tisztelnek minket eléggé”

22016.10.27. 20:52

Verstappen: A rádióban arrogánsnak tűnhetek…

"Szerintem ki fogom venni a rádió gombot!"