Marko: Verstappennek óvatosabbnak kell lennie a nyilatkozataival

írta: M4Sport
2016. szeptember 06. 18:41
FOTÓ: ©xpbimages.com

Helmut Marko szerint Max Verstappen az elmúlt két hétben megtanulhatta, mostantól megfontoltabban kell nyilatkoznia.

A Red Bull tanácsadója szerint ez a legfőbb tanulsága a holland nagy hullámokat keltő spái agresszív manővereinek. Max Verstappen a ferrarisokkal vívott csatája után került a figyelem középpontjába. Kimi Räikkönen pályáról való letolását, valamint későbbi blokkolását sokan rossz szemmel nézték, s emiatt hamar a kritikák kereszttüzébe is került.

Az egyik legélesebb verbális pengeváltását Jacques Villeneuve-vel vívta, akivel a végén odáig jutottak, hogy már az ausztrál és monzai pályabírók 2001-es halálesetei is képbe kerültek. Villeneuve azt tanácsolta a Red Bull versenyzőjének, higgadjon le, mert ilyen vezetési stílussal még megöl valakit. Erre a tini megemlítette, hogy épp a kanadai világbajnok melbourne-i balesetének következtében hunyt el egy pályabíró 15 éve.

Helmut Marko szerint az egész sztorit csak felfújták. „Ezt az idézetet kiragadták a kontextusából, és így keményebben hangzott. Tudhatjuk, mi történik, ha egy interjúból csak egy mondatot ragadunk ki. Hirtelen más értelmet nyer” – védte meg versenyzőjét. Arra is figyelmeztetett, Villeneuve-től nem meglepőek a Verstappent célzó kritikák. „Villeneuve mindig is az egyik legkeményebb kritikusa volt, amióta Max az F1-be érkezett.”

Marko a történtek után figyelmeztette versenyzőjét, a jövőben jobban válogassa meg szavait. „Ez a téma elég kényes tud lenni, ezért óvatosabbnak kell lennie ezzel. Ezt ő is belátta. A jövőben biztosan elővigyázatosabb lesz” – fogalmazott az osztrák.

Azt ugyanakkor kiemelte, a belgiumi manőverek és Verstappen reakciói a kritikákra egyaránt remek beszédtémát szolgáltattak, melyek a Forma–1-re irányították a figyelmet. „Bernie Ecclestone azt mondta, jó lenne tíz Verstappen a mezőnybe.”

Persze a Red Bullnak sem jött rosszul, hogy róluk beszéltek. Ilyen tekintetben Verstappen máris háttérbe szorítja a nála visszafogottabb Daniel Ricciardót. Markót azonban ez nem igazán zavarja. „Sajnos Ricciardo háttérbe szorul, de ennek semmi jelentősége. Határozottan alulértékelik őt. Tempó és gumikímélés tekintetében is világklasszis. És ez csak még inkább erősíti a hitemet abban, hogy jövőre nagyon erős csapattal fogunk harcba szállni a világbajnoki címért” – jósolta a kijelentéseivel az embereket amúgy szintén gyakran megosztó osztrák.

Oszd meg!

3 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

Diák Murphy
#3 Diák Murphy 2016. szeptember 07. 13:02  

Ez Laudára és a pápaszemes kobrára (Zsák úr) is vonatkozik!

SANI{Ó
#2 SANI{Ó 2016. szeptember 07. 07:53  
sába:
Épp ideje volt már a gyerek fejére koppintani.

Suminak sok sok évébe került, mire tudta "kezelni" a sajtót!
A sajtó provokál és hazudik is, így valóban meg kell tanulni és oda kell figyel mit mond az ember. Nem véletlen van minden pilótával egy külön diktafonos hölgy, aki mindent rögzít, ha egy pilóta nyilatkozik.

sába
#1 sába 2016. szeptember 06. 21:12  

Épp ideje volt már a gyerek fejére koppintani.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Sergio Pérez

02016.10.25. 19:13

„Ember, micsoda idióta!”

12016.10.25. 18:26

A Renault versenyzője csapatutasítást akart

Palmer gyorsabbnak érezte magát márkatársánál

32016.10.25. 16:36

„Visszatért az igazi McLaren”

Boullier szerint egyértelmű, hogy a szuzukai kisiklás egyszeri volt