Második csapat? Erre még nem áll készen a Honda

írta: M4Sport
2016. május 13. 18:22
FOTÓ: ©xpbimages.com

Bár nem zárkózik el az ötlettől, a Honda egyelőre nem áll készen arra, hogy a McLaren mellett egy másik Forma–1-es csapatot is ellásson erőforrásokkal – jelentette ki a japán gyár sportigazgatója, Haszegava Juszuke.

Az új motorszabályok megalkotásakor a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) megegyezett a Forma–1-ben érdekelt gyártókkal – a Mercedesszel, a Ferrarival, a Renault-val és a Hondával –, akik vállalták, hogy szükség esetén segítik a beszállító nélkül maradó istállókat. A szövetség rendelkezik kellő hatalommal ahhoz, hogy a legkevesebb ügyféllel rendelkező gyártót „kényszerítse” a bajba jutott csapat segítéségre. Jelen esetben ez az egy partnerrel rendelkező Honda lenne.

Arról azonban, hogy a Honda egy másik csapatot is ellásson, a McLaren elnöke, Ron Dennis hallani sem akar. Az új szabályokról való megegyezés előtt például egy, az F1 Racingnek adott nyilatkozat során kijelentette, csak akkor kezdene el egy új partnerrel való megegyezésről gondolkodni, ha a McLaren világbajnoki címet nyert a Hondával. Ennek ellenére Juszuke nemrég jelezte, a többi gyártóhoz hasonlóan ők is ígéretet tettek az FIA-nak.

Spanyolországban viszont már arról beszélt, hogy bár a Honda továbbra is nyitottan gondol a második partnercsapat ellátásának ötletére, egyelőre nem készült fel arra, hogy a McLaren mellett másnak is szállítson erőforrásokat. „Kötelességgel tartozunk a Forma–1-es közösségnek, ezért igyekszünk felkészíteni a forrásainkat, de még mindig nem vagyunk elég erősek ahhoz, hogy ellássunk egy másik csapatot. Most készülnünk kell” – nyilatkozta.

Juszuke később kiemelte, miközben a sajtóban egyre több szó esik a Honda szerepkörének bővüléséről, a gyár egyik csapattal sem folytat hivatalos tárgyalásokat (ezzel egyébként azt a pletykát is megcáfolta, miszerint a Toro Rosso felvette velük a kapcsolatot). „Nem folynak konkrét tárgyalások. Bár beszéltettünk néhány csapattal, ezekből a beszélgetésekből nem lehetett komolyabb következtetést levonni. Jelenleg ez a helyzet” – magyarázta.

Oszd meg!

1 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

Dobi83
#1 Dobi83 2016. május 13. 21:48  

Ez szomorú, de azért még vàrjuk meg az idény végére mennyire fog vàltozni ez az àllàspont!

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Sergio Pérez

02016.10.25. 19:13

„Ember, micsoda idióta!”

12016.10.25. 18:26

A Renault versenyzője csapatutasítást akart

Palmer gyorsabbnak érezte magát márkatársánál

22016.10.25. 16:36

„Visszatért az igazi McLaren”

Boullier szerint egyértelmű, hogy a szuzukai kisiklás egyszeri volt