Massa: A versenyzők manapság közelebb állnak egymáshoz

írta: M4Sport
2016. augusztus 14. 10:46
FOTÓ: ©Nico Rosberg/Twitter

Az utóbbi időben sokat javult a Forma–1-es versenyzők viszonya – véli a 2002 óta a mezőny tagjának számító Felipe Massa. Barátságról és vetélkedésről elmélkedett.

Az elmúlt egy-két évben szinte hagyománnyá vált, hogy bizonyos versenyzők valamelyikük magángépén osztozva csoportosan induljanak útnak valamely Európán kívüli versenyre. Ezen oda-vissza repülésekről gyakran közös fotókat, videókat is megosztanak a nagyvilággal, melyekből kiderül, ilyenkor nyoma sincs a határokat feszegető vetélkedésnek, csak a szórakozásé és a baráti hangulaté a főszerep.

A Monacóban élő Felipe Massa számos versenyzőtársával találkozik a hercegségben – s elmondása szerint a mezőny tagjainak viszonya sokat javult az utóbbi időszakban. „Gyakran együtt utazunk repülővel a versenyekre. A versenyzők manapság közelebb állnak egymáshoz, mint korábban. És ez jó. A pályán kemény ellenfelek vagyunk, ott nem számít, melyikük a barátod, de a pályán kívül jobb a viszonyunk” – állapította meg Massa a Motorsport-Totalnak adott interjúban.

„Néha találkozom más versenyzőkkel. Nem rendszeresen, de Daniel Ricciardóval például elég gyakran látjuk egymást. Ugyanabban a házban lakik, mint én. Hockenheimbe is együtt utaztunk. David Coultharddal is közeli kapcsolatban állok, valamint Pastor Maldonadóval is folyton összefutunk.”

Miközben Nico Rosberg és Lewis Hamilton korábbi barátságának nem tett jót, hogy a bajnoki címért küzdenek egymással, Massa szerint a konkurenciaharc nem lehet akadálya annak, hogy a versenyzőtársak barátkozzanak egymással. Elmondása szerint ő Daniel Ricciardóval ugyanolyan jól kijönne akkor is, ha komoly téttel bíró csatát vívnának egymás ellen.

„Igen, biztosan. Ha Daniel és én találkozunk a pályán, mindent megteszek azért, hogy megelőzzem őt. Itt nem játszik szerepet, hogy jó helyezésért, a győzelemért vagy akár a világbajnoki címért vívunk. Ez ugyanolyan, mint mindenki más ellen. De ez nem jelenti azt, hogy a verseny után már nem beszélgetünk egymással, vagy nem szórakozhatunk egy jót” – vélekedett.

Ricciardo egyébként nemcsak Massával, de kisfiával is jóban van. Pár hónapja bejárta a világhálót a videó, melyen az ausztrál és a 7 esztendős fiú versenyez egymással minigokartban ülve a Massa család teraszán. 2008 ezüstérmesét ennek kapcsán megkérdezték, lesz-e versenyző a fiából. „Ez csakis tőle függ. Meg kell mutatnia, hogy valóban versenyezni akar. Akkor az apjaként támogatni fogom őt. De ez nem tőlem függ. Én biztosan nem fogom nyaggatni, hogy csináljon olyasmit, amit valójában én akarok. Csakis rajta áll. Tudja, hogy mit jelent versenyzőnek lenni” – felelte a Williams versenyzője.

Oszd meg!

1 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

grabowsky78
#1 grabowsky78 2016. augusztus 14. 11:16  

Fiatal srácok azonos érdeklődéssel, miért ne haverkodnának? Nekem személy szerint ez a közös repülőzés és róla a felvételek nagyon tetszenek, jó látni, hogy jól érzik magukat! Meg talán ilyenkor kapunk egy kicsit többet az igazi énjükből!

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

glória, Magnussen

12016.10.29. 00:44

Rosberg tart a Ferraritól

Hamilton szerint nem lesznek annyira veszélyesek

02016.10.29. 00:31

Tüdőgyulladással kezelik Frank Williamst

Állapota „lassan, de folyamatosan” javul

02016.10.28. 23:58

Már üzemanyagpartnerét is elvette a Red Bull a McLarentől

Komoly változások a nagycsapatoknál