Massa: Alonso az autón kívül mindig jól bánt velem

F1 banner 2017
írta: M4Sport
2016. november 08. 16:49
FOTÓ: ©xpbimages.com

Bár nem mindig érezte őszintének, Felipe Massa így is barátként tekint Fernando Alonsóra. Elárulta, Michael Schumachert eközben jóval többnek tekintette egyszerű csapattársnál.

Már csak két futam van hátra Felipe Massa 2002 óta íródó F1-es pályafutásából, s az előtte álló hetek egyre inkább a búcsúról és a nosztalgiázásról fognak szólni számára. A brazil Fox Sportsnak adott interjújában elárulta: hiába volt nehéz időszaka Fernando Alonso csapattársaként a Ferrarinál, mindezek ellenére barátként búcsúznak majd el egymástól.

„Nem volt rossz a kapcsolatunk, az autón kívül mindig is jól bánt velem, sosem volt problémánk egymással” – nyilatkozta. Azt azonban elárulta, Alonsót nem érezte mindig őszintének vele szemben. „Ha előttem volt, mindig kedves volt. A hátam mögött viszont sokszor már más volt a helyzet” – jegyezte meg.

A két veterán legutóbb Austinban csapott össze egymással a pályán. Alonso távolról indított előzésének ütközés lett a vége, ami után Massa nem is értette, hogy úszhatta meg ellenfele büntetés nélkül a megmozdulást. Elmondása szerint azóta már rendezték nézeteltérésüket. „Volt egy vitánk az Amerikai Nagydíj után. A verseny után nem akart beszélni velem, mert tudta, hogy mérges vagyok. Talán a bírók aznap aludtak… Aztán a következő versenyen a futam előtti himnusznál, amikor minden versenyző ott van, én mellé álltam. Kényelmetlenül érezte magát, aztán megölelt, én pedig ránéztem, és azt mondtam neki: »Egy szemétláda voltál, de azért nagyon bírlak!« Majd mindketten nevettünk” – mesélte „békülésükről”.

Massának hasonlóan baráti volt a viszonya Michael Schumacherrel is, mégis teljesen más. Elmondása szerint a rekordbajnok inkább volt számára amolyan mentor, mint vetélytárs. „Vele nem olyan volt a kapcsolatom, mint Alonsóval. Sokkal inkább tanár volt számomra, mintsem csapattárs” – fogalmazott. „Meglátogattam őt, amikor még kómában volt. Nem volt könnyű. A családnak joga van úgy tenni, ahogyan jónak látja, és nem mondani semmit arról, mi történik vele” – utalt a 2013 végén súlyos balesetet szenvedő hétszeres világbajnok állapotára.

Oszd meg!

1 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

Jadeite
#1 Jadeite 2016. november 08. 23:47  

Szegényebb lesz a F1 a "nagy öregek nélkül".. remélem legalább Alo marad még néhány évig, ha már Massa és Button sajnos vissza is vonulnak (illetve "szabadságra")

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Nico Hülkenberg

42016.12.10. 16:02

Lowe is elhagyja a Mercedest?

Meglepetésre nem a Ferrari lehet az új munkaadója

62016.12.09. 19:57

Legyőzné az egyik óriást a Force India

„Azt, amelyik majd rossz formában lesz”

02016.12.09. 18:52

A Liberty januárban szavaz az F1 átvételéről

Ecclestone sem tudja, sor kerül-e a felvásárlásra