Massa csak ki akarja élvezni, de nem kényelmesedhet el!

írta: M4Sport
2016. szeptember 29. 10:28
FOTÓ: ©xpbimages.com

A visszavonulás előtt álló Felipe Massa számára most az a legfontosabb, hogy kiélvezze utolsó F1-es futamait, azt azonban nem mondaná, hogy kisebb a vállára nehezedő nyomás, hiszen a Williams komoly harcot vív a negyedik bajnoki pozíció megszerzéséért.

2008 ezüstérmese az Olasz Nagydíjon jelentette be visszavonulását, és azóta többször elmondta, boldog a döntésével, hiszen úgy érzi, elérkezett a pillanat, amikor valami újba kell kezdenie. Előtte persze be kell fejeznie a „régit”, aminek minden pillanatát ki szeretné élvezni, az utolsó hat futam azonban nem a kellemes „élményautózásról” szól majd, hiszen csapatának fontos feladata van.

Mégpedig a Force India legyőzése, a két istálló küzdelme ugyanis nemcsak a jobb helyezésről dönt, hanem több millió dollár sorsáról is (aki előbb végez, több pénzt kap az év végén). „Jó kis szezon ez, eléggé kemény a küzdelem” – nyilatkozta Massa a Maláj Nagydíj sajtótájékoztatóján. „Nagyon jól fejlesztették az autójukat a szezon során, de hiszem, hogy az év végén előttük végezhetünk. Az biztos, hogy a csata most már folyamatos lesz” – tette hozzá.

„Versenyről versenyre kell gondolkodnunk. Néhány pálya jobban fekszik nekik, míg mások inkább nekünk kedveznek. Szingapúrban például ők voltak jobbak, hiszen az autójuk nagyon versenyképes volt ott, ez a pálya viszont szerintem egy kicsivel kedvezőbb lesz a mi gépünknek. Folyamatos a harc és az is lesz, de reméljük, meg tudjuk csinálni” – folytatta magabiztosan.

Később felmerült, pályafutása vége felé az lesz az egyik legfontosabb célja, hogy kiélvezze a futamokat, majd jött a kérdés, változtat-e emiatt a versenyzéshez való hozzáállásán. „Maximálisan ki akarom élvezni, amit csinálok. Nem mondanám, hogy kisebb a nyomás, hiszen itt van ez a csata a Force Indiával, és mindent bele fogok adni, hogy a legjobb pozícióban végezzünk, hogy megszerezzük a negyedik helyezést a bajnokságban” – magyarázta.

„Élvezem a versenyeket, és minden pillanatot. Boldog vagyok a döntésemmel. Sok dolog áll még előttem az életemben. Ahogy Jenson (Button) is mondta, hosszú pályafutás van már mögöttünk, de még fiatalok vagyunk. De ez egy ilyen sport, eléggé fiatalon kell abbahagyni. Ő 36, én 35 és már a visszavonulásról beszélünk. Felkészültem rá, hogy egy kicsit több időt töltsek otthon és más dolgokat is csináljak. Ki akarom évezni a versenyhétvégéket és a pillanatokat, amiket tartogatnak számomra. Mindenhol, hiszen a közönség és a tőlük érkező támogatás fantasztikus” – zárta gondolatát.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.FORMA-1 HÍREK

Max Verstappen

02016.10.22. 02:01

Mire fel a változás? – Wolff elbeszélgetett Hamiltonnal a szuzukai balhéról

"Jól tudja, mi a feladata az autóban és azon kívül"

02016.10.22. 01:11

Rosberg óvatos

„Ezek a szabadedzések nem jelentenek túl nagy segítséget”