Massa és az „F1 emberi arca”

F1 banner 2017
írta: M4Sport
2016. november 17. 16:50
FOTÓ: ©xpbimages.com

Felipe Massa meghatottan vette tudomásul, hogy a közönség mellett a riválisok is tapssal köszöntötték utolsó hazai futamán, amikor kiesése után visszasétált a Williams garázsába. A brazil pilóta most egy „apró titkot” is megosztott búcsújáról.

Bár egy szép eredménnyel akart elköszönni brazil szurkolóitól, Massa utolsó hazai futama talán akkor sem sikerült volna emlékezetesebbre és érzelemdúsabbra, ha kihozza a maximumot Williamséből és megszerzi az előkelőbb pontszerző helyek egyikét. Kiesésének „köszönhetően” ugyanis végigsétálhatott a boxon, miközben a rajongók és az ellenfelek is őt tapsolták.

A brazil a helyszínen már nyilatkozott a nem mindennapi köszöntésről, most pedig a Motorsporton vezetett F1-es rovatában számolt be az élményekről. „A Brazil Nagydíj hete gyönyörű volt” – kezdte írását. „Izgalmas és intenzív. Egy hétvége, amit sohasem fogok elfelejteni. Már előre tudtam, hogy különleges lesz, és így is történt. Néhány fantasztikus eseménnyel kezdtünk. A pályán pedig máris jött az első meglepetés: a szponzorom az én nevemet írta a sajátja helyére” – folytatta.

„Készült egy különleges festésű versenyruha is, valamint a sisakom fényezését is megváltoztattuk. A munka is jól indult, pénteken ugyanis jók voltunk, és a szombat reggeli szabadedzés is ráerősített erre. Az időmérőn azonban valami nem működött. Azt hittük, simán benn leszünk a Q3-ban, de egyikünk sem jutott el addig” – írta, majd a vasárnapi körülményekre terelte a szót.

Felipe Massa

„Az eső nem volt túlzottan intenzív, de az már rögtön nyilvánvaló volt számomra, hogy a vízátfolyások veszélyesek lehetnek. Ezt az érzést az első körök is megerősítették. A legnagyobb gond a láthatóság volt. Biztosíthatom önöket, hogy a mezőny közepén ez teljesen más, mint a sor elején. Volt, hogy semmit sem láttunk, még az olyan potenciálisan veszélyes helyzetekben sem, mint amilyen Kimi Räikkönen balesete volt a célegyenesben” – mutatott rá.

Végül az ő versenyének is egy hasonló „felúszásos” ütközés vetett véget az újraindítást követően. „Az egyik vízátfolyás miatt veszítettem el az uralmam az autó felett. Nekiütköztem a falnak, de a becsapódás nem volt nagy, sőt egy pillanatig még abban is bíztam, hogy folytathatom a versenyt. De az első ütközéskor szerintem defektet kaptam. Az autó balra húzott, és belecsapódtam a szalagkorlátba. Amikor kiszálltam, már hallottam a közönség tapsát…”

„Később az egyik pályabíró odajött és a kezembe nyomott egy brazil zászlót. Ránéztem, hogy köszönetet mondjak, és láttam, könnyezik. Érzelmes pillanat volt. Ahogy sétáltam vissza, hallottam, hogy az emberek a nevem kiabálják és tapsolnak. Ez is megindított. Ami ez után következett, azt korábban el sem tudtam képzelni. Brazil zászlóval a kezemben sétáltam, felnéztem és láttam, hogy a Mercedes szerelői tapsolnak. Ezután a Ferrari és a Williams box is ez tette. Ha a sor végén vagyunk, szerintem minden csapat kijött volna. Hihetetlen volt. Korábban nem láttam ilyet” – jegyezte meg.

„Nem találom a szavakat, hogyan mondjak köszönetet azoknak, akik odajöttek hozzám. Az emberek gyakran hiszik, hogy az F1 egy cinikus világ, de van emberi arca is, és szerencsém volt, hogy ez első kézből tapasztalhattam meg. Még van egy utolsó, különleges történet, amit meg szeretnék osztani. A verseny után körülbelül egy órával felmentem a dobogóra. Miért? Mert az emberek nem hagyták el a pályát egy végső búcsú nélkül. Mindenkinek köszönettel tartozom! Sokáig emlékezni fogok még erre a varázslatos hétvégére, de itt az ideje, hogy az utolsó versenyre készüljek” – zárta gondolatát.

Felipe Massa

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Nico Hülkenberg

42016.12.10. 16:02

Lowe is elhagyja a Mercedest?

Meglepetésre nem a Ferrari lehet az új munkaadója

62016.12.09. 19:57

Legyőzné az egyik óriást a Force India

„Azt, amelyik majd rossz formában lesz”

02016.12.09. 18:52

A Liberty januárban szavaz az F1 átvételéről

Ecclestone sem tudja, sor kerül-e a felvásárlásra