Massa: Irány a WEC?

írta: M4Sport
2016. szeptember 02. 13:27
FOTÓ: ©xpbimages.com

Jövőbeni terveiről egyelőre maga sem tudott még mit mondani, Felipe Massának már is van egy „ajánlata”. Folytatás Le Mans-ban?

A Williams versenyzője csütörtökön jelentette be, hogy a mostani szezon végén hátat fordít a Forma–1-nek, de már akkor jelezte, a távolabbi jövőjén még nem gondolkodott el. Előrebocsátotta, talán az F1 után is versenyez majd valamely sorozatban, korábban pedig több kategóriát is vonzónak nevezett, konkrét tervekről azonban még nem tudott beszámolni.

Az F1-ben szintén megfordult honfitársa, Bruno Senna szerint Mark Webber útját követhetné, és csatlakozhatna a WEC-sorozathoz, azaz a megbízhatósági világbajnoksághoz. „Felipe messze van még attól, hogy nyugdíjas autóversenyző legyen, hosszú út áll még előtte” – nyilatkozta. „A megbízhatósági versenyzésben mindvégig a határon mehetsz, az autók leszorítóereje nagy, az LMP1 pedig a teljesítmény terén nagyon közel van az F1-hez. Szerintem hamar átállna. A szomszédom, szóval bármikor bekopogtathatok hozzá, hogy adjak neki pár tippet. De szigorúan fogom majd” – figyelmeztetett.

Massa visszavonulásával egy újabb brazil kedvenc int búcsút a Forma–1-nek, ahol most Felipe Nasrnek kell majd kitöltenie az általa hátrahagyott űrt – esetében viszont egyelőre az is kérdéses, maradhat-e egyáltalán a mezőny tagja. A Sauber versenyzőjét meglepte honfitársa bejelentése. „Szomorú hallani ezt. Nem számítottam rá, azt gondoltam, marad még egy-két évet. Nem éreztem úgy, hogy abba akarja hagyni, azt hittem, tovább akar maradni. Talán meggondolta magát.”

„Én még a pályám elején járok, és mindig is örültem, hogy Felipe is itt van. Nagyon hálás vagyok neki azért, hogy a közös időszakunkban a Williamsnél sok tanáccsal ellátott. Csak jókat tudok mondani róla. Meggyőződésem, hogy az F1 után új karrierbe kezd. Sokat jelentett az F1 számára, engem is mindig támogatott, a pályán elért eredményeit pedig nem kell taglalni. Brazilként természetesen hiányozni fog.”

Ami az „utolsó mohikán” szerepet illeti, Nasr hozzátette: „Szerintem mindenkit nyom az a teher, hogy a saját hazáját képviseli. Mindig szembesülnöd kell valamiféle elvárással, amivel együtt kell élned. Remélem, hamarosan bejelenthetem, hogyan tovább. Természetesen jó lenne, ha elkezdhetném írni a saját sikertörténetemet.”

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Fernando Alonso

12016.10.25. 15:34

Gasly nem érti

Úgy tűnt, ő lesz a Toro Rosso pilótája

62016.10.25. 14:05

Besegített az F1-nek Taylor Swift

Ugrásszerű növekedés az austini futam látogatottságában

82016.10.25. 13:43

Bezzeg Alonso...

Az olasz sajtó szerint a Ferrarinál még vannak, akik hiányolják