Massa is aggódik a Sauberért

írta: M4Sport
2016. április 14. 19:47
FOTÓ: ©xpbimages.com

Felipe Massa is aggódik első Forma–1-es csapata, az egyre nehezebb anyagi helyzetben lévő Sauber jövője miatt. Honfitársa, a svájci csapatot erősítő Felipe Nasr eközben arról beszélt, a problémák nem lehetnek hatással a pályán nyújtott teljesítményére.

Az utóbbi időben egyre több aggasztó hír érkezett a Sauber háza tájáról: először arra derült fény, hogy a csapat késve fizette ki dolgozói februári bérét, majd napvilágra került, hogy a márciusi kifizetésekkel is megcsúsztak, a kínai futam előtt pedig az is felmerült, hogy az anyagi gondok miatt jövőjük is kérdésessé vált. Noha Marcus Ericsson svéd szponzorainak köszönhetően kifizethették alkalmazottaikat és Kínába is elutazhattak, hosszabb távú megoldást még nem találtak.

A bajba jutott alakulatért természetesen a szimpatizánsok mellett a riválisok is aggódnak. „Igen, természetesen” – nyilatkozta Felipe Massa, aki pályafutása elején három évig versenyzett a svájciakkal, amikor arról kérdezték, nyugtalanítják-e a legfrissebb hírek. „Senki sem szereti ezeket a híreket, amiket most a Sauberről, tavaly pedig a Lotusról hallhattunk” – folytatta a brazil, aki nemcsak az istállóért, hanem a királykategória fenntarthatóságáért is aggódik.

„Ha vetünk egy pillantást a többi sportra, például a kosárlabdára, akkor látjuk, hogy ott a csapatoknak van pénzük. De említhetném az amerikai focit, vagy a baseballt is. A Forma–1-ben sajnos nem ez a helyzet, sőt itt elég sokat javíthatunk még ezen. Jó lenne, ha a résztvevőknek lenne elég pénzük, és sokkal kisebb különbségek lennének a csapatok között. Akkor több győztest is láthatnánk, hiszen a mezőny is szorosabb lenne. Ahhoz viszont, hogy javítsunk a helyzeten, meg kell változtatnunk néhány szabályt, ez pedig eléggé nehéz az F1-ben” – mutatott rá az egyik problémára.

Felipe MassaNasr csak a versenyzésre akar összpontosítani

Mondani sem kell, jelenleg a csapattagok helyzete a legnehezebb, hiszen úgy kell dolgozniuk, hogy továbbra is garantálva, ott lehetnek a szezon összes versenyén. A hétvége során azonban ki kell zárniuk az ezzel kapcsolatos gondolatokat; az istálló brazil pilótája, Felipe Nasr a sajtónapon már egyértelművé tette, Kínában is a megszokott módon készül majd a „bevetésre”, azaz nem hagyja, hogy a problémák eltereljék a figyelmét a versenyzésről.

„Az a dolgom, hogy vezessek, a helyzettől függetlenül” – idézte szavait a Motorsport. „Tudom, hogy mindenki mindent bele fog adni, hogy a csapat a lehető legjobb pozícióba kerüljön. Nem folyunk bele olyan dolgokba, amiket nem tudunk irányítani. Azért vagyok itt, hogy versenyezzek, és imádom a munkám! Akárhányszor pályára guruluk, mindig a legjobbat akarom nyújtani. Persze itt lebeg a fejünk felett a kérdőjel, hogy vajon mi történik a csapattal. De, mint már mondtam, mindenki, aki itt van a helyszínen, a legjobbat fogja nyújtani a hétvége során” – tette hozzá.

Nasr a bahreini futam után már beszélt a karosszériával kapcsolatos problémáiról (elmondta, az első két versenyen nem érezte jól magát az autóban, ellenben a tesztekkel, amikor még azt a gépet használta, amit most a csapattárs hajt), most pedig elárulta, a Sauber az Orosz Nagydíj előtt kicserélheti azt, ha Kínában sem érzi tökéletesnek.

Felipe Nasr

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

glória, Magnussen

12016.10.29. 00:44

Rosberg tart a Ferraritól

Hamilton szerint nem lesznek annyira veszélyesek

02016.10.29. 00:31

Tüdőgyulladással kezelik Frank Williamst

Állapota „lassan, de folyamatosan” javul

02016.10.28. 23:58

Már üzemanyagpartnerét is elvette a Red Bull a McLarentől

Komoly változások a nagycsapatoknál