Massa már látta az autóját – újra nyerne vele!

írta: M4Sport
2016. február 17. 14:32
FOTÓ: ©xpbimages.com

A Williams csapata is ismertette barcelonai tesztbeosztását. Felipe Massa azt sem tartja kizártnak, hogy megújult autójukkal akár a bajnoki csatába is beleszóljanak.

Valtteri Bottas tesztelheti először az új Williams FW38-at. A britek közösségi oldalukon közölték, hogy a jövő hétfőn rajtoló barcelonai gyakorlás első két napján a finn versenyző vezeti majd autójukat, míg a második két nap Felipe Massáé lesz. Emellett az is kiderült, hogy a március 1-jén rajtoló második tesztet is ugyanilyen leosztásban teljesítik.

A grove-iak 2015-ben sorozatban másodszor végeztek a konstruktőri bajnokság harmadik helyén, ám a múlt szezont így is csalódásként élték meg az újabb előrelépés elmaradása miatt. Úgy döntöttek, 2016-ban irányt váltanak autójuk fejlesztése terén, s új koncepcióval rukkolnak elő.

Massa szerint van esélyük az előrelépésre. „A Williams méreteihez képest nagyon jó munkát végeztünk az elmúlt két évben” – nyilatkozta a brazil. „Gazdasági szempontból messze vagyunk a Mercedestől, a Ferarritól, a Red Bulltól és a McLarentől, de keményebben dolgozunk, hogy közelebb kerüljünk az élmezőnyhöz, és talán lesz esélyünk újra nyerni. A célunk mindig a bajnoki címért való küzdelem. Persze a földön kell járnunk, a többiek is keményen dolgoznak, de én hiszem, hogy ebben az évben a Williams fejlődhet legtöbbet. Láttam az autót, így azt is, milyen sok minden megváltozott rajta. Csökkenteni fogjuk a hátrányunkat a Ferrarival szemben, és még a Mercedesszel szemben is. Remélem, hogy idén a győzelmekért is harcba szállhatunk, vagy akár még a bajnoki címért is.”

Az optimista brazil úgy véli, nyerhetnek azzal, hogy a múlt évben hamarabb fölhagytak autójuk fejlesztésével. „A 2016-os autón már régóta dolgozunk. Ahhoz, hogy közelebb kerüljünk a többiekhez, fejlődnünk kell. A Mercedesnek szerintem nagyot kell hibáznia ahhoz, hogy ne legyen ugyanolyan versenyképes, mint tavaly. A szabályok nem változtak, így biztosra veszem, hogy idén is nagyon erősek lesznek. De remélem, nem annyira, mint 2015-ben, így a többiek is képesek lesznek felvenni a versenyt” – tekintett előre 2008 ezüstérmese.

Az első barcelonai teszt eddig ismert beosztása

Csapat febr. 22. febr. 23. febr. 24. febr. 25.
Mercedes ? ? ? ?
Ferrari Vettel Vettel Räikkönen Räikkönen
Williams Bottas Bottas Massa Massa
Red Bull ? ? ? ?
Force India ? ? ? ?
Lotus ? ? ? ?
Toro Rosso Sainz Verstappen Sainz Verstappen
Sauber ? ? ? ?
McLaren ? ? ? ?
Manor ? ? ? ?
Haas Grosjean Gutiérrez Grosjean Gutiérrez

Oszd meg!

1 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

f1m12
#1 f1m12 2016. február 17. 16:45  

újra? miért, mikor nyert már vele?
elolvastam, nem is ezt mondta

HairHungary