Massa: Maradhattam volna

írta: M4Sport
2016. november 09. 15:10
FOTÓ: ©xpbimages.com

Felipe Massa szívesen folytatta volna Forma–1-es pályafutását, viszont mindenképpen versenyképes technikára vágyott, és amikor „rájött”, hogy ilyet feltehetően már nem kap, elhatározta, visszavonul a királykategóriától. Döntését azóta sem bánja.

A Williams versenyzője az Olasz Nagydíj előtt jelentette be, elhagyja a Forma–1-et, versenyzői pályafutását azonban folytatni szeretné. Elmondta, egyelőre három sorozattal szemez (a Forma-E-vel, a megbízhatósági világbajnoksággal és a német túraautó-bajnoksággal), jövőjéről azonban nem a napokban hoz döntést, hiszen ki akarja élvezni a „szabad hónapokat”.

„A szezonzáró után szeretnék egy kis szünetet tartani, és el akarok feledkezni a kötelezettségekről néhány hónap erejéig” – nyilatkozta utolsó hazai versenye előtt, majd ismét egyértelművé tette, nem bánta meg döntését. „Elégedett vagyok vele, és hiszem, hogy ez volt a helyes lépés. Hosszú folyamat volt, a Német Nagydíj után azonban kiszálltam az autómból, ránéztem Claire Williamsre és azt mondtam, vissza fogok vonulni. Ő pedig megkönnyezte a döntést” – árult el egy apró „kulisszatitkot”.

Később elmondta, folytathatta volna Forma–1-es pályafutását, ennek azonban csak akkor látta volna értelmét, ha egy versenyképes autót kap és a futamgyőzelmekért valamint a dobogós helyezésekért harcolhat. Jelenlegi csapata, a Williams azonban kisebb formahanyatláson ment keresztül, a riválisokkal pedig egy korábbi nyilatkozata szerint nem is kezdett tárgyalásokba.

„Egyértelmű, hogy szívesen maradtam volna, ha ütőképes autóval versenyezhetek” – jelentette ki határozottan. „A pályafutásom során mindig is úgy versenyeztem, hogy a győzelmek és a dobogós helyezések jártak a fejemben. Most azonban nem egyszerű a helyzet a Forma–1-ben. Három, maximum négy-öt nagycsapat van, az én csapatom pedig átlagos, szóval megérettem, hogy nagyon nehezen kapnék győzelemre esélyes autót” – magyarázta.

„Folytathattam volna, de nem úgy, ahogy akartam, szóval, szerintem itt volt az ideje a visszavonulásnak. Mindenkinek éreznie kell, mikor jött el a megfelelő idő a búcsúhoz. Elégedett vagyok a döntésemmel és hálás vagyok mindenért, amit elértem. Nem érzem frusztrációt a pályafutásom miatt. Készen állok arra, hogy elkezdjem életem következő szakaszát. Nagyon sok teendő vár még rám” – zárta gondolatát 2008 ezüstérmese.

Oszd meg!

1 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

csaby_massa
#1 csaby_massa 2016. november 10. 14:33  

egy ilyen döntést nagyon kevés ember tud meghozni. ha csak az átlag embereket nézzük, nem 1 van körülöttem aki szenved mert nemsokára nyugdíjozásra kerül. Egy ilyen döntés bölcsességet igényel, és ezt becsülöm Massában. A másik oldala a dolgonak meg az, hogy nem várta meg amig a kutyának sem kell, érezte ő már, hogy hiányzik a tempó, tavaly még szépeket ment, de most sem az autó sem ő nem teljesitett úgy. Tiszteletem!!!

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Nico Rosberg

352016.12.03. 14:08

Rosberg: Ha nem lettem volna bajnok, folytatom!

Egyelőre kizártnak tartja, hogy egy nap visszatér

102016.12.03. 12:36

Hamilton: Néha kényelmetlenül éreztem magam

„Mélyebbre kellett ásnom, mint az előző években”