Massa szerint a glória jobb

írta: M4Sport
2016. április 29. 20:44
FOTÓ: ©xpbimages.com

Felipe Massa szerint a Mercedes glóriája jobb a Red Bull által ma tesztelt szélvédős megoldásnál, sőt ő esztétikusabbnak is tartja a korábban bemutatott fejvédő eszközt. A tapasztalt brazil versenyző a pénteki edzésnapról és hétvégi céljairól is beszélt.

Daniel Ricciardo csupán egyetlenegy kört teljesített a Red Bull saját fejvédő eszközével, mégis az lett az Orosz Nagydíj pénteki napjának főszereplője. Az edzés után szinte mindenki az ausztrál véleményére volt kíváncsi, miközben az ellenfelek és a szakemberek is kifejtették véleményüket az eszközről, amit sokan szebbnek és hasznosabbnak is tartanak a Mercedes glóriájánál, melynek első prototípusát a Ferrari próbálta ki a szezon előtti teszteken.

Az edzések után Massa véleményét is kikérték a ma bemutatott újításról, a Williams brazilja pedig – aki jól ismeri a fejsérülésekkel járó kockázatot, hiszen a 2009-es Magyar Nagydíj időmérőjén komoly balesetet szenvedett, amikor egy rugó eltalálta sisakját – inkább a glória mellé állt. „Őszintén mondom, a Red Bull megoldása annyira nem szép. Azt hiszem az, amit a Ferrari próbált jobb volt. Én azonban elsősorban a versenyzők biztonságát tartom szem előtt, szóval nagyon fontos, hogy megtaláljuk a lehető legjobb megoldást” – nyilatkozta.

Az interjú során nemcsak a fejvédő miatt jött szóba a Red Bull, hanem csapata és a bikások küzdelme miatt is, melyben az első három versenyen Massaáék hátrányba kerültek. Oroszországban viszont a Williams már több szép eredményt is jegyzett, és egyelőre jó tempót diktál. Igaz, a brazil hétvégéje kissé döcögősen indult (a kuplung meghibásodása miatt időt veszített az első szabadedzésen), délután viszont úgy-ahogy pótolta a mulasztást, hiszen 38 kört teljesített.

„A problémát, ami reggel hátráltatott sikeresen megoldottuk. Kicseréltük, amit ki kellett cserélnünk, és az autó délután már nagyszerűen működött. Azt hiszem, összességében ez egész jó nap volt a csapat számára. A Red Bullhoz viszonyítva rövid és hosszú távon is versenyképesnek tűnt az autó. Most ki kell elemeznünk az adatokat, hogy rájöjjünk, hogyan harcolhatunk a Ferrari és a Mercedes ellen. Ez nem egyszerű, de most jók a megérzéseim. Az autó rendben van, szóval ez a pálya jobb lehet számunkra, mint a többi” – zárta gondolatát 2008 ezüstérmese.

Oszd meg!

4 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

Denis Hunter
#4 Denis Hunter 2016. április 30. 12:26  
ernike:
Érdekes vélemény főleg annak tükrében hogy az ő 2009-es balesete esetében pont a RB féle megoldás védte volna meg a fejét és a Ferrari-Mercédesé nem.

talan azt mar elfelejtette. Be kellene ultetni egy szimulatorba es repulne par rugo a feje fele, talan radobbenne, mikozben hajolgatna jobbra-balra

Kimilton
#3 Kimilton 2016. április 30. 00:17  

Ez a glória egy rossz vicc, bár én a "szélvédős"megoldást is hagynám a fenébe, de az legalább nem ronda

Utoljára módosítva: 2016. április 30. 00:17

Thibczy
#2 Thibczy 2016. április 29. 21:55  

A glóriánál kb. minden jobb, még az is, ha semmit nem raknak fel.

ernike
#1 ernike 2016. április 29. 21:07  

Érdekes vélemény főleg annak tükrében hogy az ő 2009-es balesete esetében pont a RB féle megoldás védte volna meg a fejét és a Ferrari-Mercédesé nem.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Nico Rosberg

352016.12.03. 14:08

Rosberg: Ha nem lettem volna bajnok, folytatom!

Egyelőre kizártnak tartja, hogy egy nap visszatér

102016.12.03. 12:36

Hamilton: Néha kényelmetlenül éreztem magam

„Mélyebbre kellett ásnom, mint az előző években”