Massa: Talán most már odafigyelnek ránk…

írta: M4Sport
2016. március 19. 15:25
FOTÓ: ©xpbimages.com

Felipe Massa szerint a versenyzők akár profitálhatnak is a kieséses időmérő negatív fogadtatásából, hiszen ennek hatására a jövőben többet adhatnak a szavukra, elvégre ők már hetekkel ezelőtt figyelmezettek a most bírált szisztéma negatívumaira.

Ausztráliában bemutatkozott a királykategória új időmérője, a rendszer azonban rögtön a kritikák középpontjába került, a várt izgalmak helyett ugyanis szinte csak várakozást és „eldobott gyorsköröket” hozott magával. Néhány pilóta azonnal jelezte, a történtek őket igazolják, a szabálymódosítás előtt ugyanis jelezték, gondok lehetnek a javaslattal.

Massa éppen ezért úgy érzi, bizonyos értelemben még jól is jártak a negatív fogadtatással. „Talán még jól is kijöhetünk ebből, hiszen a szabályalkotók ezután többet adnak majd a szavunkra” – idézi a Motorsport. „Sohasem hallgattak meg bennünket, vagy csak keveset adtak a véleményünkre. 15 éve itt vagyok a Forma–1-ben – a 14. szezonomat teljesítem – szóval elég tapasztalatom van már, biztosan tudnék tanácsot adni” – magyarázza.

„Talán hibáznék, de azt hiszem, egy kicsivel gyakrabban meg kellene hallgatniuk bennünket. Jobban be kellene vonni minket a dolgokba, hogy együtt változtathassunk. A szezonnyitó előtt találkoztunk velük, és elmondtuk, hogy nem támogatjuk ezt a javaslatot, hiszen nem vagyunk biztosak abban, hogy a dolgok komolyabban megváltoznak majd az új időmérő miatt. De akkor nem foglalkoztak azzal, amit a versenyzők mondtak” – panaszolta a tapasztalt brazil.

Sergio Pérez szintén csalódott, amiért az illetékesek nem foglalkoztak a pilóták véleményével. A mexikói meglehetősen keményen fogalmazott, amikor a kvalifikációról kérdezték: az új időmérős szisztéma bevezetését „hatalmas hibának” nevezte, a mai Q3-at pedig „a legunalmasabb dolognak, amit eddig a Form–1-ben látott”. „Tudtuk, hogy ez fog történni, de Barcelonában senki sem hallgatott meg bennünket” – tette hozzá haragosan.

„Azt hiszem, arról már lekéstünk, hogy kidolgozzunk egy másik javaslatot. Ez nem lenne igazságos a szurkolókkal szemben, pedig szerintem 99 százalékuk nem érti ezt a formátumot. Még nekünk, egy csapatnak is nehéz volt jól értelmezni. Azt hiszem, az lenne a legegyszerűbb, ha visszatérnénk a régihez, a jövőben pedig kigondolnánk egy újat” – folytatta gondolatmenetét a mexikói.

Az újabb módosítások előtt azonban alaposan át kellene gondolni a dolgokat, Massa szerint ugyanis az a jelenlegi F1 legnagyobb problémája, hogy az illetékesek elhamarkodottan vezetik be az új szabályokat. „Támogatom a változtatást, és azt, hogy jobbá tegyük a Forma–1-et, de mindig bizonyosságot kell nyerni a dolgokról. Például, az emberek azt mondják, ó jövőre gyorsabbak lesznek az autók és megterhelőbb a vezetés. De ez így jobb lesz? Több lesz az előzés? Talán nem. Ahhoz, hogy jobb legyen a műsor a megfelelő dolgokon kell változtatnunk” – zárta gondolatát.

Oszd meg!

1 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

Jadeite
#1 Jadeite 2016. március 20. 03:25  

Adni a versenyzők szavára? Ebben még logika is van, gyorsan felejtsük is el...

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Pascal Wehrlein

02016.10.23. 00:50

Kedv vagy stílus kérdése Vettel halványabb teljesítménye?

Formahanyatlására többféle magyarázat lehet – a Ferrariéra nem tud választ