„Massa utódja” már F1-es autóban

írta: M4Sport
2016. szeptember 22. 16:41
FOTÓ: ©xpbimages.com

Újabb árulkodó jel? A Williams felszabaduló versenyzői ülésére jó eséllyel pályázó Lance Stroll nemrég kipróbálhatta a csapat 2014-es autóját, a Forma–1-es szereplésre való felkészülés tehát szemmel láthatóan egyre aktívabbá válik. Igaz, a szóvivő igyekszik lehűteni a kedélyeket…

Amikor Felipe Massa bejelentette, 2016 végén elhagyja a királykategóriát, biztossá vált, hogy legalább egy hely megüresedik a Williamsnél (hivatalosan egyelőre a másik is szabad, Valtteri Bottas maradása azonban valószínűnek tűnik). Ezzel több tapasztalt pilótát is szóba hoztak, viszont több forrás is egyetért abban, hogy megszerzésére a jelenlegi fejlesztőversenyző a legesélyesebb.

Bár a Forma–3-as Európa-bajnoki szezon még nem ért véget, az már biztos, hogy Lance Stroll megszerzi a szükséges licencpontokat, és mivel hamarosan betölti a 18-at, elvileg nem lesz akadálya annak, hogy megkapja F1-es vezetői engedélyét. Felkészítése egyébként régóta zajlik, a napokban pedig a „tűzkeresztségen” is átesett, hiszen pályára vihette a Williams 2014-es autóját (az elismert szakblogger, Joe Saward arról írt, az első gyakorlásra a Hungaroringen került sor).

„Ez nem egy teszt volt” – jelezte a Williams szóvivője a Motorsportnak, amikor a szóban forgó F1-es vezetésről kérdezték (arról nem ejtett szót, valóban hazánkban került-e sor a szóban forgó gyakorlásra). „Lance rengeteg időt tölt a szimulátorunkban, amit egy F3-as autóhoz igazítottunk, hogy ezzel is segítsünk a szereplését. Most egy régebbi Forma–1-es autóval, az FW36-ossal is dolgozott a Forma–3-as versenyei között” – folytatta diplomatikusan.

A tesztről Stroll szóvivője is nyilatkozott, ő azonban igyekezett még óvatosabb lenni, és megjegyezte, ez egyébként is része a programunknak. „A Williams fejlesztési programja magában foglalja, hogy Lance eltölthet egy kis időt a régebbi Forma–1-es autók volánja mögött, hogy szokja azt a teljesítményt, amit egy királykategóriás autó nyújt. Most azonban továbbra is teljes mértékben a Forma–3-ra összpontosít és elkötelezett az ottani munkája iránt. Szeretné megnyerni a címet. Remélhetőleg ezek a tesztek is hozzásegítik ehhez” – tette hozzá.

A fiatal kanadai egyelőre jól áll a bajnokságban, két fordulóval (hat futammal) a szezon vége előtt ugyanis magabiztos, 68 pontos előnnyel vezet csapattársa, Maximilian Günther előtt. Ahhoz egyébként, hogy a már említett szuperlicenc pontokat megszerezze, legalább harmadiknak kell lennie a tabellán, ennél rosszabb helyen pedig akkor sem végezhet, ha egyszer sem lesz pontszerző.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.PIT STOP

Hamilton, ahogy még sosem láttuk (videó)

FORMA-1 HÍREK

Jolyon Palmer

02016.10.21. 12:06

Austin változtatta meg Rosberget: „Azt a tüskét már kedden kihúztam”

Egy éve Hamilton még a padlón is belerúgott – most épp ez üthet vissza

12016.10.21. 11:13

Alonso: Ricciardo a legjobb!

Megindokolta meglepőnek ható válaszát

72016.10.20. 23:57

Rövidebb futamok? Button meggondolná

Bár nincs problémája a távval, a fiatalok miatt változtatna