Massának is sikerült volna

írta: M4Sport
2016. október 04. 10:26
FOTÓ: ©xpbimages.com

Felipe Massa úgy érzi, a csapattárs, Valtteri Bottas jó eredménye megmutatta, mire lett volna képes a Maláj Nagydíjon, ha hibamentes versenyt futhat, múlt vasárnap azonban „minden összejött”, és futama jóformán már az első körökben „véget ért”.

A Williams pilótája többször elmondta már, mindenképpen ki szeretné élvezni utolsó Forma-1-es futamait, mielőtt az év végén szögre akasztja a bukósisakot, eddig azonban nem sok örömét lelte a szezon utolsó harmadában. Legutóbb például hiába szerepelt jól az időmérőn, a versenynek csak a boxutcából vághatott neki, az első körökben pedig lassú defektet kapott.

Ezután már csak futott az eredmény után, végül pedig csak a tizenharmadikként ért célba, miközben a márkatárs ötödik lett. „Nagyon nehéz verseny volt, minden összejött, és ráadásul minden egyszerre történt” – foglalta össze a történteket. „Beindítottam a motort és nem tudtam rendesen gázt adni, talán egy szoftverhiba, vagy valami hasonló probléma miatt. Ki kellett kapcsolni a rendszert, majd újraindítani, és ettől helyreállt” – tette hozzá, majd a „második csapásra” terelte a szót.

„Az első virtuális biztonsági autós szakasz alatt kereket cseréltünk, de csak két-három kört teljesíthettem ezekkel az abroncsokkal, hiszen a pálya tele volt törmelékkel és talán elkaptam az egyiket, ami lassú defektet okozott, szóval ismét ki kellett állnom. Sajnos ez a verseny nekem már akkor véget ért. Nagy kár érte, mert teljesen másként is alakulhatott volna” – magyarázta.

Utóbbi kijelentését a csapattárs jó szereplésével igyekezett alátámasztani: Bottas ötödik helye a Williams legjobb eredménye volt a Kanadai Nagydíj óta, ahol a finn harmadikként ért célba. Bár Massa is hasonló pozícióban akart célba érni, a futam után igyekezett egyértelművé tenni, egy kicsit sem irigy márkatársára, hiszen az általa szerzett pontok roppant fontosak az istálló számára. Ő egyedül azt bánja, hogy az esélyei pár kör után elszálltak.

„Egyrészt ez nagyon jó, hiszen remek munkát végzett: nagyon jó versenyt futott és a tempója is végig rendben volt. Az eredmény a Force Indiával folytatott harc tekintetében is jó. Másrészt viszont mindkét autó ott lehetett volna az elejében. De az a lényeg, hogy nagyon jól dolgozott. Most már csak a következő futamokra koncentrálunk” – zárta gondolatát a tapasztalt brazil.

Oszd meg!

6 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

Thibczy
#6 Thibczy 2016. október 04. 20:42  
Denis Hunter:
en McLaren drukkerkent azt vartam Bottas majd visszaesik, de valahogy csak tartotta a tempot ott az elejen

Az egykiállással pont elég időt megspórolt. Az első VSC alatt a 10. körben elég sokan kiálltak, ami viszont túl korán volt a két FI-nek és Buttonnak. Alonso pedig 3 kiálláson volt.

Denis Hunter
#5 Denis Hunter 2016. október 04. 18:58  

en McLaren drukkerkent azt vartam Bottas majd visszaesik, de valahogy csak tartotta a tempot ott az elejen

khristiank
#4 khristiank 2016. október 04. 17:30  

lehetett volna VB is. DE nem lett. A végéről még felzárkóznia se sikerült rendesen....

Denis Hunter
#3 Denis Hunter 2016. október 04. 16:26  

meg a Sauberek Manorok kozott sem vitezkedett az elozesekkel

Thibczy
#2 Thibczy 2016. október 04. 12:47  

Massának nehezebb dolga lett volna, mert ő bejutott a Q3-ba, ellentétben Bottasszal, aki cserébe a közepes gumikon rajtolhatott és 1 kiállással ment végig. Nem mondom, hogy lehetetlen, de Massának nehéz dolga lett volna erőből megelőzni a FI-kat és a McLareneket.

Jadeite
#1 Jadeite 2016. október 04. 12:23  

Ha nem lenne elég a Williams hanyatló formája, valami mindig megakadályozza egy normális verseny teljesítésében; de azért jó lenne, ha idén még összejönne neki 1-2 jól sikerült futam, jövőre meg tőlem visszaeshet a csapat a 2013as szintre is.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Max Verstappen

02016.10.25. 19:13

„Ember, micsoda idióta!”

Így szólt a rádió Texasban

12016.10.25. 18:26

A Renault versenyzője csapatutasítást akart

Palmer gyorsabbnak érezte magát márkatársánál