Massának komoly céljai vannak utolsó versenyeire

írta: M4Sport
2016. szeptember 02. 17:31
FOTÓ: ©xpbimages.com

Felipe Massának határozott céljai vannak pályafutása utolsó Forma–1-es versenyeire: vissza akarja juttatni csapatát a gyártók bajnokságának negyedik helyére. Az év végén pedig kétszer is ünnepelne: Brazíliában hazai közönségével, a szezonzárón pedig a királykategória paddock-jával.

Az elmúlt hetek történései alapján számítani lehetett rá, bizonyos szempontból mégis váratlanul érkezett Felipe Massa tegnapi bejelentése, miszerint az év végén elhagyja a királykategóriát. Akkor elmondta, korábban elhatározta már, az Abu-dzabi Nagydíj után lezárja élete egyik legfontosabb szakaszát, most pedig egyértelművé tette, döntésének nem volt köze hazája nehéz helyzetéhez.

„Nem-nem, nem emiatt döntöttem így” – nyilatkozta a Sky Sportsnak. „A legfontosabb indok miatt határoztam a visszavonulás mellett: a saját versenyzői pályafutásom miatt. 15 éve versenyzem a Forma–1-ben, és már 27 év telt el azóta, hogy gokartozni kezdtem. Ez alatt az idő alatt szinte mindent megéltem már. A pénz persze mindig is része volt a pályafutásomnak, hiszen a Forma–1 előtt folyamatosan elő kellett teremteni valahonnan, hogy egyáltalán versenyezhessek” – tette hozzá.

„Nekem sosem volt elég ahhoz, hogy folytathassam. De valahogy mindig összeállt a dolog. Szép eredményeket értünk el. A barátok, a versenyek, a tapasztalatok… minden, amin keresztülmentem különösen érzelmessé tesz, ha most a végén visszagondolok rá. Mindig a saját hazámat képviseltem, és a lehető legjobb eredményt szerettem volna elérni számára. Tudjátok, ez is egyfajta érzelem” – magyarázta kissé elcsukló hangon a tizenegyszeres futamgyőztes.

Persze, még nincs teljesen vége! Nyolc futam hátravan még Massa pályafutásából, ezeket pedig ő is roppant komolyan fogja venni, hiszen komoly célja van az év hátralévő részére. „A tegnapi nap sokkal nehezebb volt. Most már nyugodtabb vagyok, és csak arra összpontosítok, hogy a lehető legjobb munkát végezzem az utolsó futamokon. Vissza akarunk kerülni a Force India elé a bajnokság negyedik helyére. Ez a célunk! Tudjuk, hogy ez a feladat nem lesz egyszerű, de mindent meg fogunk tenni, amit csak megtehetünk azért, hogy sikerüljön” – jelezte.

A beszélgetés során felmerült, Massa két alkalommal is megünnepelheti pályafutását, hazai versenye ugyanis még hátra van, Abu-Dzabiban, a tényleges visszavonulás helyszínén pedig pont 250. futamát teljesíti majd. Az ötlettel kapcsolatban neki sem voltak ellenérzései. „Fantasztikus érzés lenne a hazai közönségemmel ünnepelni a hazai versenyemen. Az utolsón pedig veletek, srácok!”

Végül megkérdezték tőle, örülne-e ha egy másik brazil venné át a helyét (egyértelmű, hogy itt Felipe Nasrre gondoltak, akit az esélyesek között tartanak számon, és akinek már van tapasztalata a Williamsszel, pályafutása korábbi szakaszában ugyanis a csapat tesztpilótája volt), Massa azonban diplomatikusan válaszolt. „Persze, boldog lennék, ha egy másik brazil lenne, de akkor is, ha egy olyan pilóta, aki remek munkát végez majd a csapat számára az én helyemen. Már nagyon várom, hogy kiderüljön, ki lesz az a versenyző” – zárta gondolatát.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Daniel Ricciardo

02016.10.28. 13:27

Idén már nem vált a Haas

Jelenlegi fékbeszállítójukkal akarják megoldani a problémákat