Massát nem érdekli a pénz

írta: M4Sport
2016. július 05. 16:57
FOTÓ: ©xpbimages.com

Továbbra is kérdéses Felipe Massa jövője, az viszont biztos, hogy a tapasztalt brazil versenyzőt nem a pénz fogja motiválni a szerződéshosszabbítás vagy egy csapatváltás esetén. Ezt nemrég ő maga tette egyértelművé, amikor a 2017-es évről faggatták.

Massa szívesen meghosszabbítaná 2016 végén lejáró szerződését a Williamsszel, a csapat azonban még nem döntötte el, milyen pilótapárossal vág neki a következő szezonnak, egyelőre tehát nincs garancia a brazil maradására. Miközben a csapat több versenyzővel is felvette a kapcsolatot, ő is jelezte, más istállókkal is beszélt már (a pletykák szerint a Renault lehet a befutó).

Hazájában természetesen komoly érdeklődés övezi a tapasztalt versenyző sorsának alakulását – nemrég az UOL Esporte készített vele interjút a 2017-es évről, komolyabb információkkal azonban ezúttal sem szolgált, azt viszont egyértelművé tette, a tárgyalások során (legyen szó a Williamsszel, vagy a többi istállóval folytatott egyeztetésekről) a pénz nem lesz döntő fontosságú, hiszen nem azért akarja folytatni F1-es pályafutását, hogy még tovább hizlalja bankszámláját.

„Sohasem gondoltam a pénzre versenyzői pályafutásom során” – kezdte. „Mindig az élvezeti érték miatt versenyeztem, és azért, hogy jó eredményeket érjek el. Hiszem, ha valahol lehetőséget kapsz a fejlődésre és arra, hogy jó munkát végezz, akkor nem a pénz a legfontosabb. Elég pénzt kerestem már ahhoz, hogy jó életem legyen. Eddigi pályafutásom során többet, mint amennyit valaha is elképzeltem, szóval teljesen egyértelmű, hogy nem ez a legfőbb szempont” – tette hozzá.

Az Osztrák Nagydíj előtt Massa kijelentette, sorsa a saját kezében van, első számú célkitűzése pedig az, hogy 2017-ben is a királykategóriában maradjon, mégpedig egy versenyképes csapat tagjaként. Most úgy érzi, a jövő évi szabályváltozások az ő malmára hajthatják a vizet, a csapatoknak ugyanis szükségük lesz a hozzá hasonló tapasztalt versenyzők rutinjára.

„A Williamsszel és más csapattokkal is beszélek. A Williamsnél már tudják, hogyan dolgozom, a csapat fejlődésének pedig ahhoz a munkához is köze van, amit végeztem. Ezt nem felejthetjük el. Tapasztalt vagyok, és megmutattam, hogy szorgosan dolgozom, legyen szó a gyárról, vagy a versenypályáról. A 2017-es év nagyon sok változást hoz, a rutin pedig többet fog számítani, mint eddig” – zárta gondolatát a 14. F1-es szezonját teljesítő dél-amerikai.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.