Massával sosem történt még ilyesmi

írta: M4Sport
2016. június 10. 22:56
FOTÓ: ©xpbimages.com

Látványos bukással mutatkozott be Felipe Massa a montreali hétvégén – a pénteki nap végén elmesélte, hogy történt a baleset.

2014 emlékét idézte Felipe Massa a Kanadai Nagydíj első szabadedzésének elején. A brazil az első kanyarban ugyanazon gumifalba csapódott kicsúszása után, mint két éve a verseny hajrájában, miután ütközött Sergio Pérezzel. A bajt ezúttal nem csata, hanem a rosszul visszazáró hátsó szárny okozta: a Williams hátulja kitört, Massa pedig már hiába próbált korrigálni, háttal a falnak ütközött.

A nap végén részletesen elmesélte, mi is történt. „Gondom volt a DRS-sel. A történetnek semmi köze nem volt hozzám. Valójában még a fékezés előtt zártam a szárnyat, de az valójában még majdnem teljesen nyitva volt, amikor a fékre léptem. Emiatt a bukásom. Ilyen gondom még sosem volt. Az már előfordult, hogy gond volt a légáramlatok rendeződésével, de ilyen most fordult elő velem először” – magyarázta a brazil.

Megerősítette, nem a visszazárás és a későn visszatérő leszorítóerő okozott problémát, hanem a DRS mechanikája. „Valami a DRS hidraulikájával lehetett, nem tudom pontosan. Én most használtam először ezt a szárnyat. Majd kivizsgálják a történteket.” A hátsó szárny egyébként nem új fejlesztés volt, viszont a réginek egy kis leszorítóerős változata, mellyel idén még nem versenyeztek a grove-iak.

Ami a Monacóban gyengén teljesítő csapat formáját illeti, Massa úgy érzi, ezúttal jóval versenyképesebbek lesznek. „A baleset miatt nem egészen olyan volt az autóm, mint reméltem. Ez nem volt valami jó. De holnapra rendben leszünk, ki tudjuk használni az autónkat, és távol maradunk a falaktól is. Nem jó így elveszíteni egy edzést, de remélem, hogy találunk megoldást, jól összerakjuk az autót. Az biztos, hogy sokkal jobb formában vagyunk, mint Monacóban. Kíváncsian várom, mennyire leszünk versenyképesek holnap” – fogalmazott Massa, aki a pénteket a 13. helyen zárta.

Csapattársa, Valtteri Bottas 0,3 másodperccel jobb időt autózva lett hatodik. Hogy lesz-e esélyük megismételni 2015-ös dobogós helyezésüket, a finn abban már nem olyan biztos. „Esély mindig van. Viszont most nem vagyunk olyan versenyképesek, mint tavaly voltunk az év ezen szakaszában. De csapatként jobbak vagyunk, mint az elmúlt két hétvégén, az autót jónak éreztem, majd holnap meglátjuk, mire elég ez” – nyilatkozta.

Incidense egyébként neki is volt egy: Max Verstappen az utolsó kanyarban lassított előtte, s hogy elkerülje az ütközést, le kellett vágnia a sikánt. „Kicsit tesztelte a reflexemet. De nagyon nagy a tempókülönbség ott, ha épp a körödet kezded. Veszélyes volt” – kommentálta a végül csak egy megrovást kapó holland megmozdulását.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Fernando Alonso

02016.10.26. 16:47

Bottas halál közeli élménye egy taxiban

„Vélhetően sok emberéletet megmentettem aznap este”

02016.10.26. 16:22

„Mihelyst föladod, halott vagy” – Hamilton

Megviselte, de meg nem törte a nyeretlen időszaka

52016.10.26. 14:43

Bolond lenne nem megpróbálni

Ericsson is bekopogtat a Force Indiához