Max Mosley elégedett

írta: Motorsportal
2003. március 25. 09:15
A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) elnöke, Max Mosley, aki az évad első két futamát televízión keresztül kísérte figyelemmel, teljes mértékben meg van elégedve az új szabályoknak köszönhető változatos versenyekkel.

A Kurier nevü osztrák naplinapnak adott nyilatkoztában elmondta: „Fontos, hogy az emberek az új szabályokat ne keverejék össze a január 15-én bevezetett új eljárásokkal.”

Az új szabályokra a Formula-1 vezetősége már októberben áldását adta. Fő céljuk a változatos rajtfelállás volt, ami Szepangban Alonsónak és Trullinak köszönhetően be is következett. A második időmérő edzés és a verseny közötti tankolási tilalom azonban még mindig vitatott, valamint hogy ezen idő alatt nem lehet az autók beállításait módosítani.

Ezt a változtatást nyújtotta be Mosley január 15-én, mivel a FIA-nak jogában áll a szabályokat átértelmezni. Mosley úgy véli, hogy az új eljárás nem játszik túl nagy szerepet az új Formula-1 sikerére nézve.

Mosley az egykörös időmérő edzésről: „A televízióban látván elmondhatjuk, hogy sikeres. Mindig történik valami, és a nézők nem maradnak le semmiről. Korábban meg kellett várni, hogy valaki kimenjen, majd mindenki egyszerre teljesítette gyors körét, amit nehéz volt figyelemmel kísérni. Továbbá ez volt az egyetlen lehetőség, hogy arra kényszerítsük a csapatokat, hogy a kvalifikáción is a versenyre szabott beállításokkal induljanak.”

Sok csapat és versenyző azonban azt szorgalmazza, hogy legalább a tankolási tilalmat szüntessék meg.

Mosley áprilisban összehívja a csapatvezetőket, hogy megvitassák ezeket a kérdéseket...

Hangot adott továbbá annak is, hogy az új szabályokkal nem a Ferrarinak kívántak ártani, mivel egy-egy csapat vagy pilóta dominanciáját csak a többi versenyistálló vagy versenyző szakíthatja meg.

„A Formula-1 egy sportág, ezért szabálymódosításokkal nem lehet senkitől elvenni a győzelmet.”
Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.PIT STOP

Hamilton, ahogy még sosem láttuk (videó)

FORMA-1 HÍREK

Jolyon Palmer

02016.10.21. 12:06

Austin változtatta meg Rosberget: „Azt a tüskét már kedden kihúztam”

Egy éve Hamilton még a padlón is belerúgott – most épp ez üthet vissza

12016.10.21. 11:13

Alonso: Ricciardo a legjobb!

Megindokolta meglepőnek ható válaszát

72016.10.20. 23:57

Rövidebb futamok? Button meggondolná

Bár nincs problémája a távval, a fiatalok miatt változtatna