McLaren: kísértett a múlt

írta: M4Sport
2016. január 25. 19:53
FOTÓ: ©xpbimages.com

A Honda erőforrásának meghibásodása miatt ért véget a tervezettnél korábban a franciaországi gumiteszt első napja a McLaren számára – árulta el az alakulat tesztversenyzője, Stoffel Vandoorne. A csapat mindenképpen kicserélte volna a ma használt egységet.

A Red Bull és a Ferrari mellett a nagy múltú brit alakulat utazott Franciaországba, ahol a csonka mezőny a Pirelli esős abroncsait teszteli. A résztvevők mind 2015-ös versenygépeiket és erőforrásaikat használták, a programot azonban csak ketten teljesítették, a McLarennek ugyanis egy műszaki hiba miatt idő előtt be kellett fejeznie a körözgetést.

A hiba egy kicsit sem volt ismeretlen az istálló számára: a kilométereket addig szorgosan gyűjtögető Vandoorne-nak a Honda-erőforrás meghibásodása miatt kellett félreállnia a délutáni órákban. Franciaországban tehát egy, a 2015-ös évre jellemző probléma nehezítette a csapat dolgát, melynek tavaly számtalanszor meggyűlt a baja a japánok hajtóegységével.

„Motorhibánk volt, ami véget is vetett a mai tesztnapnak” – mondta a GP2 tavalyi bajnoka, miután visszatért a bokszba. „Egyébként az összes résztvevő a tavalyi erőforrásokat használja! Nem tudom, hány kilométert tett meg ez a motor korábban, de a teszt előtt már eldöntöttük, hogy este mindenképpen kicseréljük majd. A nap végén azonban tönkrement” – tette hozzá a fiatal belga, aki természetesen magáról a gyakorlásról és a Forma-1-es autóról is beszélt.

„Magabiztosnak éreztem magam (a volán mögött). A beállításokon nem változtattunk, mert a tavalyi autót használjuk, amit már nem akarunk fejleszteni és egyébként is, erre nem is lett volna lehetőségünk. Úgy teszteltünk, ahogyan Abu-Dzabiban. Megtankoltuk az autót és már készen is voltunk! Persze meghúztunk néhány csavart, hogy jobban érezzem magam, de a lényeg az volt, hogy megfelelőek legyenek az alapok, és stabil etapokkal segítsük a Pirellit” – zárta gondolatát.

Oszd meg!

7 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HumorHerold
#7 HumorHerold 2016. január 26. 19:36  

Ez a teszt inkább szól a Pirellinek, mint a McLarennek. Az is árulkodó, hogy a tesztpilóta ült be. Ráadásul tavalyi autóról van szó. Majd a rendes téli tesztek beszédesebbek lesznek.

De nem szabad túl optimistának lenni.

albutr
#6 albutr 2016. január 26. 19:07  
andrea1:
xD olvassuk már el a következő mondatot: A résztvevők mind 2015-ös versenygépeiket és erőforrásaikat használták! Akkor? :D Miért Vandoorne tesztel tegnap és.ma? Mert.ebből fakadóan,hogy a.tavalyi gépet és erőforrást használták.ez.a.Hondánál benne volt a pakliban és se Alot se Buttont nem.akarták ezzel.gyötörni már. Majd február végén és.március elején meglátjuk! Addig ilyet írni...........

tudom hogy a 2015-ös versenygépek,de valamiért az az érzésem hogy idén sem lesznek jobbak bár azért reménykedek egy jobb szezonban.

frontember
#5 frontember 2016. január 26. 09:30  

Jó lenne Alonsot és Buttont újra az első 4 csapat között látni. Ez a vergődés botrányos volt. Persze az elejéhez kevés lesz, ők is ilyesmiről beszélnek, sőt szerintem a 7-10. hely közötti célbaérés lehet itt valami reális cél, de nem láttunk még semmit, nem tudunk semmit.

A folyamatos lerohadásokat szerintem ki lehet küszöbölni egy télen, a sebesség a visszaszerzett lóerőkkel valamelyest javulni fog, és ezek nem buta gyerekek nyilván, azért azt sose felejtsük el, hogy kiről beszélünk.

andrea1
#4 andrea1 2016. január 26. 08:46  
albutr:
bízok abban hogy a téli tesztek alkamából egy másmilyen Mclaren Hondát látok.

xD olvassuk már el a következő mondatot: A résztvevők mind 2015-ös versenygépeiket és erőforrásaikat használták!
Akkor? :D Miért Vandoorne tesztel tegnap és.ma? Mert.ebből fakadóan,hogy a.tavalyi gépet és erőforrást használták.ez.a.Hondánál benne volt a pakliban és se Alot se Buttont nem.akarták ezzel.gyötörni már. Majd február végén és.március elején meglátjuk! Addig ilyet írni...........

grabowsky78
#3 grabowsky78 2016. január 25. 23:11  

Ezt valamelyik nap elsütöttem poénból, de nem gondoltam volna, hogy be is jön! :D

Bredio
#2 Bredio 2016. január 25. 20:39  

apa kezdődik

albutr
#1 albutr 2016. január 25. 20:28  

bízok abban hogy a téli tesztek alkamából egy másmilyen Mclaren Hondát látok.FORMA-1 HÍREK

Nico Rosberg

02016.10.22. 01:11

Rosberg óvatos

02016.10.22. 01:06

Terrorhangulat? Räikkönen mást mondana…

Arrivabene reagált Baldisserri kijelentésére – és nem érti, miért meglepő Räikkönen formája

02016.10.21. 23:53

Megrovás Vettelnek – videón az esete

Egy McLaren hozta szorult helyzetbe