McLaren: Vandoorne ott lesz a legjobbak között

írta: M4Sport
2016. szeptember 23. 18:09
FOTÓ: ©xpbimages.com

A McLaren versenyigazgatója, Éric Boullier úgy érzi, a Jenson Buttont váltó Stoffel Vandoorne azonnal versenyképes lesz a királykategóriában, később pedig a széria legjobb pilótáinak is méltó ellenfele lesz, sőt le győzi őket.

Régóta várták már, hogy a fiatal belga megkapja az F1-es lehetőséget, a nevelőszériákban ugyanis folyamatosan kimagasló teljesítményt nyújtott, és azon az egy királykategóriás futamon sem vallott szégyent, melyen Fernando Alonsót kellett helyettesítenie. A várt debütálásra jövőre kerül sor, hiszen ő ül a „szünetre vonuló” Button McLaren-Hondájába.

Főnöke szerint nem kérdéses, hogy bemutatkozását követően gyorsan felveszi majd a ritmust és rögtön erősen teljesít majd a legmagasabb szinten. „Azt hiszem, a kisebb kategóriában már bizonyította mennyire tehetséges, és biztosra veszem, hogy itt is versenyképes lesz” – nyilatkozta Boullier. „Még nem olyan tapasztalt, mint az itteni srácok, de hamar fel fog nőni hozzájuk és idővel le is fogja győzni őket” – folytatta magabiztosan a francia szakember.

Ezek után nem meglepő, hogy a versenyigazgató nem aggódik amiatt, hogy Vandoorne viszonylag kevés F1-es tapasztalttal bír. „Szerintem Bahreinben, ahol be kellett ugrania, mindenkinek bebizonyította, hogy felkészült a Forma–1-ben való versenyzésre. Jövőre még picit tapasztalatlan lesz, de ezen tudunk javítani, és egyébként is sokat tanul majd a két másik versenyzőtől” – mondta.

Két versenyzőtől, 2017-ben ugyanis Fernando Alonso és Vandoorne mellett a csapat közleménye szerint Button is alaposan kiveszi a részét az autóval kapcsolatos munkálatokból, annak ellenére, hogy a versenyeken már nem vesz részt, és nagykövetként valamint tesztpilótaként dolgozik majd. A brit szerződésében egyébként van egy opció, melyek értelmében 2018-ban ismét ott lehet a mezőnyben, ha a fiatal belga vagy a tapasztalt spanyol elhagyja a csapatot.

Oszd meg!

5 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

vandr
#5 vandr 2016. szeptember 25. 12:51  
velorex:
Ahogyan beugrott Vandoorne Alonso helyére az magáért beszél. Úgy elverte Buttont az időmérőn, mint a pinty!

Akkor még az idióta időmérő volt érvényben, csak amiatt esett ki Button.

f1m12
#4 f1m12 2016. szeptember 25. 11:51  
Horizont:
Jó a srác, pechjére pont egy mekivel van szerződése... Más normális csapat már befizette volna egy másik csapathoz, és nem újoncként kezdene 17ben, de hát a meki tudjuk...

ezt én se bírtam sose felfogni. mi az, h féltek, h más csapat akkor lecsap rá? hát nem lehet olyan szerződést kötni, amiben leszabályozzák, kihez és mikor tér vissza? parkolópályán tartották, hülyeség

velorex
#3 velorex 2016. szeptember 24. 14:11  

Ahogyan beugrott Vandoorne Alonso helyére az magáért beszél. Úgy elverte Buttont az időmérőn, mint a pinty!

Horizont
#2 Horizont 2016. szeptember 23. 19:55  

Jó a srác, pechjére pont egy mekivel van szerződése... Más normális csapat már befizette volna egy másik csapathoz, és nem újoncként kezdene 17ben, de hát a meki tudjuk...

Utoljára módosítva: 2016. szeptember 23. 19:56

Denis Hunter
#1 Denis Hunter 2016. szeptember 23. 18:20  

Ott lenne, nem a versenyzon mulik, jo lenne egy olyan autot osszerakni jovore, amivel ezt megteheti. Alonso elott, mogott, nem erdekel, csak versenyezhessenek.
Go McLaren!!!

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Sergio Pérez

02016.10.25. 19:13

„Ember, micsoda idióta!”

12016.10.25. 18:26

A Renault versenyzője csapatutasítást akart

Palmer gyorsabbnak érezte magát márkatársánál

32016.10.25. 16:36

„Visszatért az igazi McLaren”

Boullier szerint egyértelmű, hogy a szuzukai kisiklás egyszeri volt