Még az első teszt előtt pályára gurul az új Ferrari?

írta: M4Sport
2016. február 08. 08:35
FOTÓ: ©xpbimages.com

Már az első idei hivatalos teszt előtt kipróbálhatja új versenyautóját a Ferrari csapata. Még az sem zárható ki, hogy az olaszok filmes napjukon is osztoznak partnerükkel, a Haasszal.

A Renault múlt héten első csapatként tartott autóbemutatót a mezőnyből, ám utóbb kiderült, a Párizsban leleplezett R.S.16-os valójában sem dizájnját, sem pedig festését tekintve nem egyezett azzal az autóval, amelyet az év során aztán majd használni fognak. A Mercedes az elmúlt években rendre lemondott az efféle prezentációkról, egyvalamiben azonban mégis mindig az élen járt: 2014-ben és 2015-ben is elsők között vitte pályára új autóját.

Beszámolók szerint idén is így lesz, hiszen a német csapat már jelezte az FIA-nál, hogy február 15-én kihasználná egyik filmes napját a rendelkezésre álló kettőből. Várhatóan – az elmúlt évek hagyománya szerint – Silverstone-ban járatják be új versenygépüket, mely egyébként a hétvégén teljesítette a szövetség hivatalos töréstesztjét.

Ám könnyen lehet, hogy nem ők lesznek az egyetlenek, akik már február 22-e előtt pályára viszik új gépüket. Olasz források szerint ugyanis a Ferrari hasonló filmezős bejáratást tervez, mégpedig február 21-ére, egy nappal a hivatalos barcelonai teszt előtt, a katalán pályára. Nemrég partnercsapatuk, a Haas sem zárta ki a filmes nap lehetőségét: Günther Steiner csapatfőnök a Motorsportnak elárulta, fontolgatják autójuk korábbi kipróbálását – egyesek szerint pedig még az is lehet, hogy osztozni fognak a barcelonai pályán a Scuderiával. „Ha az idő engedi, talán lesz egy filmes napunk, de még dolgozunk a projekten, szóval meglátjuk, mi fog történni” – fogalmazott a szakember.

Az év során minden istállónak két lehetősége van arra, hogy promóciós célokból úgynevezett filmes napot tartson. Ezen gyakorlásokat ugyanakkor nemcsak reklámforgatásra, autójuk vagy egy-egy fejlesztés ellenőrzésére is fel szokták használni. Összesen 100 kilométert teljesíthetnek ilyenkor, beállításaikon nem módosíthatnak, a Pirelli bemutatóabroncsait kell használniuk, s mindenekelőtt értesíteniük kell az FIA-t a lehetőség kihasználásának szándékáról.

A Ferrari a hírek szerint február 19-én, online mutatja be a nagyközönségnek egyelőre ismeretlen nevű autóját, melynek festésén állítólag az eddigieknél hangsúlyosabb szerepet kap majd a fehér szín. Az új dizájnnal kapcsolatban már számos találgatás napvilágot látott, az interneten több fantáziafotó is megjelent erről.

Oszd meg!

9 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

albutr
#9 albutr 2016. február 08. 18:10  
Zasalamel:
Mintha volt már erről cikk, hogy nem egyszer ellenőrízte az FIA és nem találtak semmi illegális dolgot, de úgyis kijavítanak ha netán rosszul emlékszem... :D NA közben linkelte, köszi Andrea1... :P

akkor a Mclarennek is ezt kell csinálnia.

Zasalamel
#8 Zasalamel 2016. február 08. 13:48  
Tasi-r:
Azért vicces ( vagy lemaradtam? ) hogy FIA lassan 1 éve nem ad választ a többi csapatnak hogy amit a Ferrari és a HAAS csinál az legális? mert akkor Ők is "indítanának" másik csapatot..

Mintha volt már erről cikk, hogy nem egyszer ellenőrízte az FIA és nem találtak semmi illegális dolgot, de úgyis kijavítanak ha netán rosszul emlékszem... :D

NA közben linkelte, köszi Andrea1... :P

Utoljára módosítva: 2016. február 08. 13:49

andrea1
#7 andrea1 2016. február 08. 13:40  
Tasi-r:
Azért vicces ( vagy lemaradtam? ) hogy FIA lassan 1 éve nem ad választ a többi csapatnak hogy amit a Ferrari és a HAAS csinál az legális? mert akkor Ők is "indítanának" másik csapatot..

http://brakingnewsf1.blog.hu/2015/11/29/f1_az_fia_tisztazta_a_ferrari_es_a_haas_kapcsolatat

Tasi-r
#6 Tasi-r 2016. február 08. 13:21  

Azért vicces ( vagy lemaradtam? ) hogy FIA lassan 1 éve nem ad választ a többi csapatnak hogy amit a Ferrari és a HAAS csinál az legális? mert akkor Ők is "indítanának" másik csapatot..

Formulafan
#5 Formulafan 2016. február 08. 12:53  

Ügyes, de a Mercedes módszere még mindig okosabb.
A Ferrari is simán tarthatta volna is a saját pályáján (pl. Fioranoban) a filmes napot, közel a gyárhoz. És hagyhattak volna egy kicsivel több időt a teszt előtt. Ha ne adj isten valami komolyabb hibát észlelnek a filmes napon, azt nem fogják tudni 1 nap alatt kijavítani, úgy, hogy a gyár 1000 kilométerre van.

ernike
#4 ernike 2016. február 08. 09:26  

Mivel elvileg teljesen új lesz az autó ezért nagyon hasznos lesz ez a kis körözgetés. Rendszerellenőrzéseket főleg a hajtáslánc körül elvégzik, ami amúgy is egy fél napos munka, ki-be járogatás a boxba. Ha meg probléma lenne lesz egy napjuk kijavítani.

andrea1
#3 andrea1 2016. február 08. 09:13  

Turrini írta az infót, ő meg tudjuk hogy megbízható. Elvileg.
Ez a fehér változat,amiket kihoztak eddig,meg ügyeskedtek. Jesszus :D Remélhetőleg a ferraris designerek jobbat fognak kihozni.....

Zasalamel
#2 Zasalamel 2016. február 08. 09:12  
Hombre B:
Sok jelentősége szerintem nincs ennek a filmes napnak, tavaly ha jól emlékszem a tesztek után maradtak forgatni. A fehér színnel kapcsolatban, most azt pletykálják, hogy Sergio ötlete volt, de még nem döntötték el, hogy mi lesz.

Én se érzem azt h ennek nagy jelentősége lenne, eléggé szűkösek a lehetőségek ilyen forgatásokon, az FIA is eléggé szigúran ellenőrzi az ilyen lehetőségeket, szal hiba lenne azt hinni h ezzel a forgatással nagy előnyben lennének a többiekkel szemben.

Hombre B
#1 Hombre B 2016. február 08. 08:57  

Sok jelentősége szerintem nincs ennek a filmes napnak, tavaly ha jól emlékszem a tesztek után maradtak forgatni.

A fehér színnel kapcsolatban, most azt pletykálják, hogy Sergio ötlete volt, de még nem döntötték el, hogy mi lesz.FORMA-1 HÍREK

Nico Rosberg

02016.10.22. 01:11

Rosberg óvatos

02016.10.22. 01:06

Terrorhangulat? Räikkönen mást mondana…

Arrivabene reagált Baldisserri kijelentésére – és nem érti, miért meglepő Räikkönen formája

02016.10.21. 23:53

Megrovás Vettelnek – videón az esete

Egy McLaren hozta szorult helyzetbe