Még Barcelonában is dobálózhatnak

írta: M4Sport
2016. május 12. 10:06
FOTÓ: ©xpbimages.com

Tovább halasztják az idei talán legfurcsább új szabály bevezetését: a versenyzők még a spanyolországi hétvégén is szabadon eldobálhatják sisakvédő fóliájukat…

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) már a szezonnyitó előtt arról tájékoztatta a versenyzőket, hogy 2016-tól szeretné betiltani a sisakrostélyokra ragasztott védőfóliák eldobálását. Az évek óta bevett gyakorlat korlátozására állítólag azért szánták rá magukat, mert egyes istállók arra panaszkodtak, hogy a pályán eldobált fóliák veszélyt jelentenek autóik megbízhatóságára, mivel bármikor eltömíthetik például a fékhűtő rendszer légbeömlőjét. A múlt évben épp a Spanyol Nagydíjon történt hasonló: akkor Fernando Alonsónak saját fóliája miatt kellett föladnia a versenyt.

A sportszabályzatban idén az szerepel, hogy a fóliákat „sem a pályán, sem a boxutcában nem lehet eldobni”, ám ezen korlátozás bevezetését a szövetség Ausztráliáról Barcelonára halasztotta, mivel egyes résztvevők elégedetlenek voltak vele. Az FIA ezzel akart időt adni a sisakgyártók számára, hogy alternatív megoldásokkal álljanak elő a szemellenzők tisztántartására.

A Motorsport beszámolója szerint most viszont tovább csúszik a szigorítás bevezetése, mivel az érintettek inkább a hétvégi versenyt követő kétnapos teszten próbálgatnák ezen új megoldásokat, mintsem a szabadedzéseken. Az FIA mindezek után úgy határozott, hogy a szigorítást csak a május 29-én rendezendő Monacói Nagydíjtól lépteti életbe.

FIA
Oszd meg!

4 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

ggyuri
#4 ggyuri 2016. május 12. 16:33  

Elképesztő ez a túlszabályzás. Charile Whiting elmehetne már a pics*ba, de tényleg...

Ha valaki felszedi, akkor felszedi, ha valaki kiesik, akkor kiesik... ezt hívják szerencsének..

A pályán dolgok vannak, amiket kerülni kell és amiket vagy eltalál valaki vagy nem. Hány defket volt már törmelékből? Most akkor állítsuk meg minden versenyt ha valami a pályára kerül? Éas amikor leszakadt Ric tükre ?:) Vagy amikor Hamilton szemébe ment a gumipor Moncaóban? Tiltsuk be tükröket meg a gumikat is az autókon!!

Komolyan elképesztő ez a bagázs-


Zasalamel
#3 Zasalamel 2016. május 12. 13:36  
vandr:
Amúgy miért kell mindenképpen kidobniuk? Nem jó az, hogy egyszerűen csak otthagyják az ölükben, vagy bedobják a lábtérbe, vagy oldalra valahova?

Mert az már túl egyszerű lenne.

vandr
#2 vandr 2016. május 12. 12:31  

Amúgy miért kell mindenképpen kidobniuk? Nem jó az, hogy egyszerűen csak otthagyják az ölükben, vagy bedobják a lábtérbe, vagy oldalra valahova?

Utoljára módosítva: 2016. május 12. 12:32

kulcsarb
#1 kulcsarb 2016. május 12. 11:36  

majd szépen összehajtogatja mindenki és bedugja a hátra farzsebébe,
tejesen reális kérés 200 feletti tempónál :D

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Austin - rajtrács

02016.10.23. 15:26

Amerikai Nagydíj – rajtrács

02016.10.23. 14:38

Hamilton Rosberg-módszerre váltott: elemzett és órákon át gyakorolt

Két órán keresztül finomította rajttechnikáját a szimulátorban

02016.10.23. 13:43

Motorja helyett a mérnöke agyvize forrt fel...

Mókás párbeszéd után hepiend