Még egy nagy dobás – sokat várnak tőle!

írta: M4Sport
2016. szeptember 15. 14:22
FOTÓ: ©xpbimages.com

Bár a legtöbb ellenfélhez hasonlóan ők is inkább 2017-re összpontosítanak, a Haas-istálló még bevet egy komolyabb fejlesztési csomagot a Szingapúri Nagydíjon, amitől jelentősebb előrelépést vár, és aminek segítségével megpróbálja elkapni a Toro Rossót.

Az amerikai csapat nagyon jól kezdte az évet, Romain Grosjean révén ugyanis az első négy versenyből háromszor sikerült pontot szerezniük, majd később, az osztrák futamon is bekerültek a legjobb 10 közé. Azóta veszítettek lendületükből, az év utolsó harmadában azonban visszatérnének a pontzónába, mégpedig a hétvégén debütáló frissítéseknek köszönhetően.

Az új csomagot (változtatnak az első szárnyon, a padlólemezen és a fékhűtésen is) már korábban megtervezték, bevetésére azonban várni kellett. „Az idei autó fejlesztését már két hónapja leállítottuk, ezek az alkatrészek viszont a szélcsatornás adatokon alapulnak, és beletelt egy kis időbe, míg legyártottuk őket” – mondta a csapatvezető, Günther Steiner. „Ez az utolsó fejlesztési csomag, hiszen már az új szezonra készülünk. Szingapúrban nehéz lesz megítélni a fejlesztéseket, de be akarjuk vetni őket, hogy már most tanuljunk. Azt láthatjuk, hogy megfelelően működik” – tette hozzá.

Mivel Olaszországban a Ferrari továbbfejlesztett erőforrásait is megkapták a folytatásban komolyabb előrelépésre számítanak, sőt célba vették a tabellán előttük álló Toro Rossót is (a Red Bull testvércsapata eddig 17 ponttal gyűjtött többet, mint az amerikaiak), igaz, tudják nem lesz egyszerű lecsökkenteni hátrányukat. Az azonban mindenképpen a segítségükre lesz, hogy a Toro Rosso a Ferrari tavalyi motorjait használja, ezen a téren tehát lemaradásban van.

„Megpróbálunk felzárkózni a Toro Rossóra” – jelezte Steiner. „Viszont, ha az első öt csapatot nem hátráltatja semmi, akkor nagyon nehéz pontokat szerezni. Sőt, ha sikerül megszereznünk a 10. helyet, akkor is csak egyetlenegy pontot szerzünk, a lemaradásunk pedig 17. Az előző három versenyen erősebbek voltunk a Toro Rossónál, ha megnézik az eredményeket, akkor ez teljesen egyértelmű. Sikerült megfelelő előrelépéseket tennünk, viszont nem elég az, hogy a Toro Rosso előtt vagyunk, mert pontokat kellene szeretnünk” – magyarázta.

Az újításoktól – melyek elsősorban fékezéskor valamint a lassabb kanyarokban hivatottak javítani az autó teljesítményét, eddig ugyanis ezek voltak a Haas gyengepontjai – a csapat mexikói pilótája, Esteban Gutiérrez is sokat vár. „Az autó első és hátsó felén is vannak új aerodinamikai elemek, melyeket ki kell ismerni” – mondta Szingapúrban. „A legfontosabbak a hátsók. A legfontosabb, hogy javítsunk a gyengeségeinek, és jobban megbízzunk az autónkban” – folytatta.

„Nagyon jó, hogy megkaptuk ezeket a frissítéseket. Monzában már az új erőforrást is kipróbáltuk, a csapat pedig keményen dolgozik a gyengeségek kijavításán. Azt hiszem, ha minden jól működik majd – és arra számítunk, hogy minden rendben lesz –, akkor jelentős előrelépést tehetünk. Fékezéskor és a lassú kanyarokban nyerhetünk legtöbbet. Azzal, milyen sebességgel megyünk be a kanyarokba, majd azzal, hogyan viselkedik bennük a versenyautó. Remélem, ezeken a területeken most sikerül javítanunk, mert eddig gyengébbek voltunk” – zárta gondolatát.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Fernando Alonso

02016.10.26. 16:47

Bottas halál közeli élménye egy taxiban

„Vélhetően sok emberéletet megmentettem aznap este”

02016.10.26. 16:22

„Mihelyst föladod, halott vagy” – Hamilton

Megviselte, de meg nem törte a nyeretlen időszaka

52016.10.26. 14:43

Bolond lenne nem megpróbálni

Ericsson is bekopogtat a Force Indiához