Még évekig a Renault-nál maradna Magnussen

írta: M4Sport
2016. október 18. 09:39
FOTÓ: ©xpbimages.com

Pletykák szerint az IndyCarban folytathatja pályafutását Kevin Magnussen, ha az F1-es karrierje ismét zátonyra fut. A dán is reagált a találgatásokra.

A Renault-nál Nico Hülkenberg szerződtetésével már csak egyetlen hely kiadó 2017-re. Erre a két jelenlegi versenyzőjük mellett még legalább további két-három pályázó lehet. Kevin Magnussen és Jolyon Palmer sorsa egyre bizonytalanabbnak tűnik. A dán versenyző ugyan Szuzukában jelezte, meghosszabbították a csapat opciós jogát, ám a hírek szerint október 14-én már ez a határidő is lejárt – döntés viszont még nem született arról, megy vagy marad-e.

A Racer című oldal arról számolt be, hogy Magnussennek máris van egy B-terve arra az esetre, ha negatív választ kapna a francia csapattól. Az IndyCarban a Honda által támogatott Andretti Autosport állítólag szívesen tudná soraiban őt. Már legutóbbi, 2015-ös kényszerpihenője során is fölvetődött a lehetőség, hogy a McLaren kölcsönadja motorpartnerének a tengerentúli sorozatba, ám akkor addig halogatták a döntést, hogy ez a kap közben bezárult előtte.

Magnussen is értesült a személyével kapcsolatos pletykákról, és kedden közösségi oldalán reagált is rájuk. „Látom a pletykákat rólam és az IndyCarról. Nagy rajongója vagyok az IndyCarnak, de ezek valóban csak találgatások. Semmi nincs bennük. Bizakodó vagyok az F1-es jövőm kapcsán, és kétség sem férhet hozzá, hogy még sok évig szeretnék a Renault-val maradni, ha lehetséges” – írta.

A dán TV2 tévécsatorna eközben arról számolt be, hogy Magnussen tanácsadója, Jesper Carlsen a múlt hétvégén Angliába utazott, ahol a Force Indiánál tett látogatást, hogy arról érdeklődjön, lenne-e esélyük Hülkenberg megüresedett ülésére.

A Renault csapatfőnöke, Frérderic Vasseur a francia médiának a hétvégén azt nyilatkozta, másik versenyzőjük személyéről „napokon, de legfeljebb pár héten belül” döntést hoznak.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.FORMA-1 HÍREK

Pascal Wehrlein

02016.10.23. 00:50

Kedv vagy stílus kérdése Vettel halványabb teljesítménye?

Formahanyatlására többféle magyarázat lehet – a Ferrariéra nem tud választ