Még használható Hamilton motorja, a Mercedes sakkozhat

írta: M4Sport
2016. április 25. 14:41
FOTÓ: ©xpbimages.com

Lewis Hamilton a folytatásban még használhatja azt az erőforrást, ami a Kínai Nagydíj időmérője alatt hibásodott meg, a csapat ugyanis átvizsgálta a sérült egységet, komoly kárra utaló nyomokat azonban nem talált.

A címvédő már a kínai hétvége előtt tudta, ezúttal nem lehet övé a pole pozíció, hiszen autójában váltót kellett cserélni, amiért öt rajthelyes büntetést kapott. Végül azonban az utolsó helyről kellett indulnia, az időmérő első szakaszában ugyanis problémák adódtak a hőenergia-visszanyerő rendszerrel (MGU-H). A csapat ekkor úgy döntött, kicseréli a hajtóegységet a brit pilóta autójában, a hibás egységet pedig visszaküldi a főhadiszállásra, ahol a mérnökök alaposabban kivizsgálják.

Ezt a feladatot azóta teljesítették is, a vizsgálatok során pedig nem találtak komolyabb sérüléseket, vagy nagyobb kárra utaló jeleket, így a Hamilton által Kínában használt erőforrást – az első az egy évben felhasználható öt egység közül – ismét csatasorba állíthatják, a folytatásban ugyanis tartalékként használják majd. „A szóban forgó erőforrás csütörtökön, a korai órákban tért vissza a főhadiszállásra” – áll a csapat közleményében. „A vizsgálatok pedig azonnal kezdetüket vették. Az MGU-H-t szétszerelték, a hibát pedig egy, a szigeteléssel kapcsolatos probléma okozta.”

„A turbófeltöltőt és az olajszivattyút is kicseréljük, mivel törmeléket találtunk az olajrendszerben. Miután a javítások befejeződtek, az erőforrás továbbra is a versenyző készletében maradt, és Szocsiba is elvisszük tartalékként” – állt a kommünikében, melynek szövegéből tehát arra következtethetünk, hogy a háromszoros világbajnok „csak” egy MGU-H-t és egy turbófeltöltőt veszített a kínai problémával; az erőforrás többi részegysége rendben maradt.

Az Auto Motor und Sport legutóbbi cikke szerint a motor csak vésztartalék marad, hiszen amíg nem vetik be, addig a kicserélt (idei harmadik) MGU-H-t és turbót úgy tekintik, mintha még nem használták volna őket. Tervük szerint, ha lehet, addig egészen biztosan nem használják ezt a motort, amíg el nem érkeznek a harmadik motor bevetésének időpontjához, akkor ugyanis mindenképpen beépítenének egy harmadik MGU-H-t és turbót. Ennél a pontnál pedig egyébként is jobban látják majd, hogyan gazdálkodhatnak a részegységekkel.

Hamilton végül a hetedik helyre zárkózott fel, Nico Rosberg viszont idén harmadszor is megszerezte a győzelmet, előnye pedig 36 pontosra nőtt. A címvédő azonban nem esett kétségbe, sőt már készül a visszavágásra. „Sok dolog átfutott az agyamon Kína után, de ennyi év után, a tapasztalatok megtanítottak arra, hogy higgadt maradjak, és csak előre menjek, ha padlóra kerültem. Voltam már ilyen helyzetben. Még van 18 futamunk és bízom ebben a csapatban. Ezek a csapások is az utunkhoz tartoznak; előre visznek és erősebbé tesznek bennünket. Tudom, hogy együtt vissza fogunk vágni. Biztosra veszem, hogy most egy jobb hétvége következik” – mondta.

Oszd meg!

3 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

khristiank
#3 khristiank 2016. április 25. 18:49  
f1m12:
csak a F1-t népszerűsíti

:D nem azt akartad mondani, hogy csak magát népszerűsíti? mert az igaz is...

f1m12
#2 f1m12 2016. április 25. 16:29  
HannaLill:
Épp ideje lenne ha már abba hagyná a bohóckodást és elkezdené a HAMMERTIME-ot , különben nagy pofára esés lesz a vége.

csak a F1-t népszerűsíti

HannaLill
#1 HannaLill 2016. április 25. 15:07  

Épp ideje lenne ha már abba hagyná a bohóckodást és elkezdené a HAMMERTIME-ot , különben nagy pofára esés lesz a vége.FORMA-1 HÍREK

Lewis Hamilton, Niki Lauda, Toto Wolff

02016.10.22. 01:11

Rosberg óvatos

„Ezek a szabadedzések nem jelentenek túl nagy segítséget”

02016.10.22. 01:06

Terrorhangulat? Räikkönen mást mondana…

Arrivabene reagált Baldisserri kijelentésére – és nem érti, miért meglepő Räikkönen formája