Még ingyen motorért sem adnák

írta: M4Sport
2016. október 07. 15:43
FOTÓ: ©xpbimages.com

Christian Horner elismerte, a Renault érdeklődött a Red Bullnál Carlos Sainz iránt – azonban jelezte, a franciáknak nem sok esélyük van.

Továbbra sem döntött még 2017-es versenyzőfelállásáról a Renault csapata. Bár eredetileg úgy volt, szeptemberben bejelentést tesznek, a hírek szerint a vezetők között nincs meg az egyetértés arról, kit is kellene szerződtetniük. Kedvenc jelöltjük állítólag a Toro Rossóval a következő szezonra is szerződéssel rendelkező Carlos Sainz. Bár a versenyző többször cáfolta, hogy csapatot váltana, a Renault nehezen adja föl.

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke utalást tett arra, hogy motorpartnerük kedvezményes motorokat kínálna nekik a versenyzőért cserébe. „Szerintem már föladták. Pár ingyen óra vagy motor (a TAG-Heuer néven futó motorjukkal viccelődött – a szerk.) nem hinném, hogy elég. Miért is lenne? Hosszú távú megállapodása van a Red Bull-lal, az utánpótláscsapatunknál, a Toro Rossónál fog maradni. Jelenleg nem látom úgy, hogy a Renault jobb választás lenne, mint a Toro Rosso. Ráadásul most azonnal autóba ültethetnénk őt, ha szükség lenne rá.”

„Sokat fektettünk már bele, fedeztük az utánpótlás-karrierjét, elhelyeztük az utánpótláscsapatunknál – számomra nem lenne értelme elengedni őt a Renault-hoz.”

Sainz ugyanakkor 2018-tól még mindig megszerezhetőnek tűnik – ő maga jelentette ki: két év múlva már élcsapatnál akar versenyezni. Kérdés, ez lehet-e a Renault. „A Renault egyre jobb lesz, és jövőre is javulni fognak. Ez egy jó hír” – nyilatkozta. „A Red Bull pontosan tudja, hogy 2017 nehéz lesz számomra. Három Toro Rossónál eltöltött év után szívesen váltanék a Red Bullhoz vagy más élcsapathoz. Tudomásom szerint jövőre a Toro Rossónál fogok versenyezni. Aztán viszont készen állok a következő lépésre.”

Oszd meg!

2 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

Enveblo
#2 Enveblo 2016. október 07. 23:55  
sába:
Értem, hogy ők finanszírozták, de mégis mennyi ideig akarják a torróban jegelni?Elnézve a Rics/Max párost, az rb-be egy jó ideig biztosan nem lesz helye.

++ és Carlos helyében lépnék a faszba, mert így két szék közt van jelenleg, és már majdnem leült

sába
#1 sába 2016. október 07. 23:39  

Értem, hogy ők finanszírozták, de mégis mennyi ideig akarják a torróban jegelni?Elnézve a Rics/Max párost, az rb-be egy jó ideig biztosan nem lesz helye.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Lewis Hamilton

02016.10.24. 19:51

Alonsót a Mercedes és egy bajnoki cím sem tudná maradásra bírni

Csak akkor folytatja, ha élvezni fogja a vezetést

42016.10.24. 17:55

Malajzia lemond az F1-ről?

Kérdéses a futam sorsa